Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

21 Φωτογραφίες άλλης εποχής που τα παιδιά μεγάλωναν ξένοιαστα σε μία ανέμελη ζωή ....


Πόση νοσταλγία μπορεί να προκαλέσουν οι παρακάτω φωτογραφίες σε αυτούς πού μεγάλωσαν εκείνα τα χρόνια?
Μα πόση απορία όμως μπορεί να προκαλεί σήμερα στα παιδιά της σύγχρονης εποχής,πού ζουν κάτω από την σκιά της  ψηφιακής τεχνολογίας?
Πήραμε αφορμή από την παρακάτω δημοσίευση πού  έστειλε Φίλος  και την αναδημοσιεύουμε στο potamoula news.
Εκείνα τα χρόνια τα παιδιά μαζεύονταν στις γειτονιές και στα χωράφια  για να παίξουν διάφορα παιχνίδια πού ητε εφηύραν η αυτοσχεδίαζαν,έπαιζαν μπάλα και μήλα,κρυφτό και κυνηγητό η  έφτιαχναν σφεντόνα ή έπαιζαν με την ρόδα.
Σήμερα τα παιδιά μεγαλώνουν σε άλλους ρυθμούς, περικυκλωμένα από την ψηφιακή τεχνολογία. Από νηπιακή ηλικία πλέον προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα.Η αλάνα σήμερα έχει μετατραπεί σε ένα δωμάτιο,πού εκεί συναντά πλέον τούς διαδικτυακούς τού φίλους.Τα αγνά και ανέμελα παιδικά παιχνίδια έχουν  αντικατασταθεί από τάμπλετ και κινητά. Οι φωνές και τα γέλια έχουν χαθεί στην σιωπή  του πληκτρολογίου και της αφής. Βουβά παιδιά με την μελαγχολική τους διάθεση,  ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους.
Και αναρωτιέται κανείς...που θα οδηγήσει τούς νέους μας και όχι μόνο,χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης?
Μήπως πρέπει να μας προβληματίζει αυτή η "εθιστική" τάση από μικρούς και μεγάλους,πού οδηγεί στην απομόνωση και αποξένωση?
Οι φωτογραφίες παρακάτω είναι η καλύτερη και ποιό στοχευμένη απάντηση...
Μακάρι να γύριζαν πίσω αυτές οι εποχές!!!!
Δείτε λοιπόν την παρακάτω δημοσίευση από http://www.tilestwra.com/ 
Παλιότερα δεν υπήρχαν τηλεοράσεις, στερεοφωνικά, ή τηλεοπτικά παιχνίδια, δεν υπήρχαν χρήματα για ακριβά παιχνίδια και οι γονείς μας ήταν πολύ απασχολημένοι για να ασχοληθούν.


Ευτυχώς η κίνηση στους δρόμους ήταν μικρή ή δεν υπήρχε, οπότε ο δρόμος ήταν η παιδική χαρά.


Οι δρόμοι, τα πεζοδρόμια, καθώς και στους μικρούς κήπους μπροστά

Παίζαν έξω έως ότου βράδιαζε και δεν βλέπαν πια.

Απο τα χαρακτηριστικά στοιχεία της παλιότερης εποχής ήταν ότι τα πιό αγαπημένα παιχνίδια ήταν αυτά που τα φτιάχναν μόνα τους τα παιδιά αφού η κατασκευή τους, η συνεχής τροποποίηση και τελειοποίησή τους αποτελούσε από μόνη της το μεγαλύτερο ίσως παιχνίδι.


Είχαν, το παιχνίδι με τα τσέρκια.Υπήρχαν ξύλινα σε διάφορα μεγέθη για τα κορίτσια με τα ραβδιά τα κυλούσαν στα πεζοδρόμια.Τα αγόρια είχαν σιδερένια τσέρκια. Κέρδιζε το παιδί που θα έφτανε πρώτο στο προκαθορισμένο σημείο.


ΠΕΡΝΑ, ΠΕΡΝΑ Η ΜΕΛΙΣΣΑ
 Τα παιδιά, από 6 και πάνω, διαλέγουν από τα πιο μεγάλα, δυο μάνες και η κάθε μια παίρνει με λάχνισμα τον ήλιο ή το φεγγάρι. Οι 2 μάνες σχηματίζουν με τα χέρια τους μια καμάρα και στέκονται όρθιες στη μέση. Τα υπόλοιπα παιδιά σχηματίζουν μια γραμμή, το ένα πίσω απ’ το άλλο, κρατημένα απ’ τη μέση ή απ’ τη ζώνη τους. Όπως έχουν σχηματίσει τη σειρά προχωρούν προς την καμάρα τραγουδώντας:Περνά, περνά η μέλισσα Με τα μελισσόπουλα Και με τα παιδόπουλα!

ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΣ ΚΥΡΑ ΜΑΡΙΑ 
Πιάνονται απ’ το χέρι και σχηματίζουν κύκλο, ενώ ένα κορίτσι απ’ τα μεγαλύτερα, η κυρα-Μαρία, στέκεται στη μέση. Αρχίζουν να γυρίζουν γύρω γύρω και τραγουδούν, ενώ η κυρα-Μαρία προσπαθεί να περάσει ανάμεσά τους.


Εκείνη την εποχή, τα παιδιά είχαν απαραίτητα μαζί τους και από μία ξύλινη σφεντόνα (τέγκαλα) για το κυνήγι των πουλιών και για το σημάδι διαφόρων στόχων.


Κρυφτό
 Μετά από κλήρο , ένας παίκτης τα «φυλούσε» (δηλ. μετρούσε μέχρι ένα αριθμό με κλειστά μάτια) . Σ’ αυτό το χρονικό διάστημα , οι άλλοι παίκτες κρυβόντουσαν . Αυτός που τα φύλαγε είχε σκοπό να βρεί έναν παίκτη . Μόλις τον έβρισκε , τα φύλαγε αυτός.


Τυφλόμυγα 
Η τυφλόμυγα παίζεται από δύο παιδιά και πάνω. Στην αρχή όλοι τραβάνε έναν κλήρο για να δούνε ποιος θα τα φυλάει. Αυτός κλείνει τα μάτια του με ένα μαντήλι . Την ώρα που τα έχει κλειστά τα παιδιά ανακατεύονται. ΄Οποιο παιδί πιάσει πρέπει να βρει πως το λένε δηλαδή ποιο είναι. Αν το αναγνωρίσει τότε αυτό το παιδί κάνει τη τυφλόμυγα. Και έτσι αυτό συνεχίζεται.


Το Μπιζζζ! 
Μαζεύονται τα παιδιά και αποφασίζουν ποιος θα τα «φυλάει». Αυτός λοιπόν κάθεται σ’ ένα σκαμνί ή στέκει σκυφτός και βάζει το δεξί του χέρι κάτω από την αριστερή του μασχάλη, κρατώντας την παλάμη ανοιχτή προς τα επάνω, ενώ με το αριστερό του χέρι κρατάει κλειστά τα μάτια του. Οι άλλοι παίκτες στέκονται προς τ’ αριστερά του και ένας απ’ αυτούς τον πλησιάζει, του χτυπάει την ανοιχτή παλάμη και ύστερα απομακρύνεται μαζί με τους άλλους. Όλοι χοροπηδούν γύρω του και στρυφογυρίζουν το δάχτυλο τους φωνάζοντας «Μπιζζ!» όπως κάνει η μέλισσα. Αυτός που τα φυλάει πρέπει να μαντέψει ποιος τον χτύπησε. Αν τον ανακαλύψει, τότε αυτός παίρνει τη θέση του αλλιώς το παιχνίδι συνεχίζεται κατά τον ίδιο τρόπο.



Τα αγόρια έπαιζαν «βόλους» έστρωναν τους βόλους σε μια σειρά, και τα παιδιά έριχναν το καθένα το δικό του βώλο από κάποια καθορισμένη απόσταση, προσπαθώντας να πετύχουν κάποιον απο τους «στρωμένους» βώλους. Οποιο βώλο πετύχαινε το παιδί, τον κέρδιζε.






Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017

Δημοπρατείται μέσα στο τρίμηνο η συντήρηση και στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο Αγρινίου-Καρπενησίου.


Τα μεγάλα οδικά έργα συντήρησης του εθνικού οδικού δικτύου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας συζητήθηκαν στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων, υπό τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα.
 Τέθηκε επί τάπητος το χρονοδιάγραμμα και ο προγραμματισμός δημοπράτησης των εργολαβιών ύψους 35,5 εκατ. ευρώ που χρηματοδοτούνται από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, για τη συντήρηση – αποκατάσταση τμημάτων του Εθνικού Οδικού Δικτύου Δυτικής Ελλάδας. Όπως τονίστηκε, όλες οι διαδικασίες δημοπράτησης θα έχουν ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο τρίμηνο, δηλαδή μέχρι και το τέλος του Νοεμβρίου και έτσι σύντομα θα προχωρήσουν οι εργασίες σε 12 (δώδεκα) σημεία του οδικού δικτύου που χρήζουν άμεσης παρέμβασης και αποκατάστασης. Από αυτά τα 15,9 εκατ. ευρώ αφορούν παρεμβάσεις στην Αιτωλοακαρνανία.
 «Πρόκειται για ένα σχέδιο παρεμβάσεων στο εθνικό οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που «αγκαλιάστηκε» και πλέον προχωρά, μετά από τις συντονισμένες προσπάθειες και άρτια τεχνική προετοιμασία των Υπηρεσιών μας και για το οποίο ανταποκρίθηκε άμεσα ο αναπλ. Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης» επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας και συμπλήρωσε: «Μέσα από τη στενή συνεργασία των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών προχωράμε μέσα στους προβλεπόμενους χρόνους στην ολοκλήρωση αυτών των μείζονος σημασίας για την οδική ασφάλεια εργασιών, τα οποία και θα παραδώσουμε στην τοπική κοινωνία».

-ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ Ε.Ο. 38 «ΑΓΡΙΝΙΟ-ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ» & «ΑΓΡΙΝΙΟ-ΘΕΡΜΟ» 2.500.000 20-11-2017


-ΤΜΗΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΑΣΦΑΛΤΟΤΑΠΗΤΟΥ - ΔΙΑΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΕΠΙ ΤΗΣ Ν.Ε.Ο. ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ –ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ Π.Δ.Ε. 2.100.000 15.9.2017

-ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΩΝ ΕΠΙ ΤΗΣ Ε.Ο. ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ-ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΜΑΚΡΥΝΟΡΟΣ 600.000 15.9.2017

-ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ Ε.Ο.Δ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ-ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (ΑΝΤΙΡΡΙΟ-ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ-ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ-ΜΕΝΙΔΙ) 6.000.000 15-9-2017

-ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ Ε.Ο. 42 «ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ-ΒΟΝΙΤΣΑ-ΛΕΥΚΑΔΑ» & ΤΩΝ ΟΔΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ «ΒΟΝΙΤΣΑ-ΑΚΤΙΟ» &  «ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ-ΑΚΤΙΟ» 4.000.000 16-10-2017

-ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΗΜΑΝΣΗΣ & ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Π.Ε. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ 700.000 20-11-2017

Πηγή: agrinioculture.gr

Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

Κατάσβεση πυρκαγιάς στην Ποταμούλα

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Χ. Τσιτσιβό για τις φωτογραφίες από το σημείο.



Συναγερμός σήμανε στις 19:00 στην Πυροσβεστική Αγρινίου μετά από ειδοποίηση για πυρκαγιά στην περιοχή της Ποταμούλας της ενότητας Παρακαμπυλίων του δημου Αγρινίου. Συγκεκριμένα η φωτιά ξέσπασε σε χωράφι στη θέση Φραγκόσκαλα πλησίον κατοικιών του οικισμού Τσουνέικα. Η άμεση κινητοποιήση της Πυροσβεστικής με τέσσερα οχήματα και οκτώ άνδρες είχε ως αποτέλεσμα την κατάσβεση της πυρκαγιάς πριν πάρει ανησυχητικές διαστάσεις, έχοντας κάψει έξι στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης.
http://www.agrinionews.gr/katasvesi-pyrkagias-stin-potamoula/

Τρίτη 22 Αυγούστου 2017

Τιμάται αύριο η "Παναγία της Προυσιωτίσσης" στο χωριό μας.

Αύριο θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία και Ιερά παράκληση στην Παναγία την Προυσιωτίσσης. 
    Όπως έχουμε ακούσει από τους παλαιοτέρους, η θαυματουργική εικόνα της Παναγίας της Προυσιωτίσσης, για κάποιο χρονικό διάστημα μεταφέρθηκε από την Ιερά Μονή Προυσσού στο χωριό Ποταμούλα, λόγω του ανταρτοπόλεμου. Αρχικά για 52 ημέρες, το έτος 1948 (1η Οκτωβρίου 1948 – 21 Νοεμβρίου 1948) και κατόπιν για 10 μήνες (30 Ιουνίου 1949 – 30 Απριλίου 1950).
Στο τέμπλο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Ποταμούλας, υπάρχει αντίγραφο της εικόνος της Παναγίας Προυσιωτίσσης. Κάθε χρόνο στις 23 Αυγούστου τελείται πανηγυρική Θ. Λειτουργία και η Παράκληση της Παναγίας Προυσιωτίσσης.
Λίγα λόγια για το ιστορικό της Μονής Προυσσού. 

Σε μια καλά κρυμμένη «φωλιά» που σχηματίζουν τα βουνά Παναιτωλικό και Καλιακούδα, βρίσκεται η μονή Προυσού. Εδώ συγκλίνουν οι παλιοί μουλαρόδρομοι που συνέδεαν την Αιτωλοακαρνανία με την Ευρυτανία. Το μοναστήρι βρίσκεται γαντζωμένο σε μία κόχη του φαραγγιού και το καθολικό του χτίστηκε μέσα στην ιερή σπηλιά όπου βρέθηκε η εικόνα της Παναγιάς, έργο όπως πιστεύεται του Ευαγγελιστή Λουκά.
Η περιπέτεια της εικόνας ξεκινά από τα χρόνια της εικονομαχίας, όταν αυτοκράτορας του Βυζαντίου ήταν ο Θεόφιλος (829-842). Τότε ήταν που σύμφωνα με την παράδοση από την Προύσα της Μικράς Ασίας βρέθηκε εδώ, στα Ευρυτανικά βουνά και με τρόπο θαυματουργό παρουσιάστηκε στους βοσκούς της περιοχής.

Ακόμη αξίζει να αναφέρουμε ότι το ασημένιο κάλυμμα της εικόνας ήταν δώρο του Γ. Καραϊσκάκη μαζί με τους δύο πέτρινους πύργους του μοναστηριού στην είσοδο του φαραγγιού, τους οποίους έκτισε ο ίδιος για να προστατεύσει το μοναστήρι. Οι Γερμανοί τον Αύγουστο του 1944 πυρπόλησαν τη μονή επειδή πίστευαν ότι ήταν κρησφύγετο ανταρτών.
radioaetos.com/

Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017

Δεκαπενταύγουστος στο Χωριό (Φώτο)


Δεκαπενταύγουστος και η Ελλάδα γιορτάζει την Παναγία, την Κοίμηση της Θεοτόκου, μία από τις μεγαλύτερες γιορτές της Ορθόδοξης Χριστιανοσύνης που έχει ταυτιστεί με το Ελληνικό καλοκαίρι, το γαλάζιο της θάλασσας, το αιγαιοπελαγίτικο χρώμα των σπιτιών, το πράσινο του βουνού και την ιεροσύνη των ξωκλησιών και των μοναστηριών που υπάρχουν διάσπαρτα στα ορεινά χωριά της πατρίδας μας και είναι αφιερωμένα στην «Κυρά» της Ελλάδος, στην «Κυρά» της πίστης μας.Η Παναγία μας πού σε κάθε δύσκολη στιγμή επικαλούμαστε,μας παρηγορεί και πρεσβεύει στον κύριο για μας.
Όπως Και στο Χωριό μας προχθές,τίμησαν την εορτή της Μεγαλόχαρης.
Δείτε έστω και με λίγη καθυστέρηση φωτογραφίες από τον εκκλησιασμό στο ενοριακό ναό του Αγίου Γεωργίου. 









Χρόνια Πολλά σε όλους
Και η Παναγία βοήθειά μας.

Κυριακή 13 Αυγούστου 2017

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ...«Το Πάσχα τού καλοκαιριού».

Η τελευταία παράκληση για φέτος τελέστηκε στον Ενοριακό ναό του Αγίου Γεωργίου Ποταμούλας,περιμένοντας το «Πάσχα τού καλοκαιριού» όπως συνηθίζεται να λέγεται.





Γράφει ο Αρχιμανδρίτης Γαβριήλ Τσολάκης

Στην Εκκλησία ο θάνατος γίνεται πανηγύρι. 

Δεν λέγεται θάνατος ή τελευτή. Αποκαλείται «Κοίμηση». Δεν εξαντλούνται τα πάντα στο εδώ και τώρα. Υπάρχει το γεγονός της μετά του τάφου η αιώνια ζωή. 

Ο Χριστιανός πιστεύει ότι κοιμάται προσωρινώς, για να ξυπνήσει στην αιωνιότητα. Ο θάνατος, με την Ανάσταση του Χριστού, γίνεται ένας μεγάλος ύπνος. Αυτό το πανηγύρι, την ελπίδα της αιώνιας βασιλείας, την αγάπη μας στην Παναγία Μητέρα όλων μας, θα δούμε και μέσα από αυτή την παρουσίαση μας, τιμώντας την Κοίμηση της Θεοτόκου.

Στην Ελλάδα γιορτάζεται με ιδιαίτερη λαμπρότητα σε πολλά μέρη της χώρας, ονομάζεται δε και "Πάσχα του καλοκαιριού". Κατά την παράδοση, είθισται και είναι περίοδος νηστείας αλάδωτη.


Κατά την παράδοση, όταν η Παναγία πληροφορήθηκε άνωθεν τον επικείμενο θάνατό της, προσευχήθηκε στο όρος των Ελαιών, ετοιμάστηκε και ανέφερε το γεγονός στους Αποστόλους. Επειδή κατά την ημέρα της κοίμησης δεν ήταν όλοι οι Απόστολοι στα Ιεροσόλυμα, μια νεφέλη τους άρπαξε και τους έφερε κοντά της. 

Την τοποθέτησαν στο μνήμα της Γεσθημανής. Μετά από τρεις μέρες ο τάφος ήταν άδειος. Η Παναγία ανελήφθη στους ουρανούς. Η Παναγία, όμως, δεν έχει μόνο θρησκευτική σημασία για τους Έλληνες αλλά και εθνική, αφού πολλές φορές το πρόσωπό της έχει συνδεθεί με τους αγώνες του έθνους και έτσι ο ελληνικός λαός την τιμά και τη σέβεται περισσότερο από κάθε άλλο ιερό πρόσωπο.

Το ιερό πρόσωπο της Θεοτόκου αποτελεί, σύμφωνα με την ορθόδοξη θεολογία μας, μέρος του απερινοήτου μυστηρίου της Θείας Οικονομίας. Μετά τον Τριαδικό Θεό, Αυτή κατέστη το κύριο πρόσωπο, το οποίο συνέβαλε ουσιαστικά στην υλοποίηση του σχεδίου της σωτηρίας του ανθρωπίνου γένους. Εκλέχτηκε από το Θεό ανάμεσα σε εκατομμύρια άλλα κορίτσια, αμέτρητων γενεών, ως η καθαρότερη και αγιότερη ανθρώπινη ύπαρξη, προκειμένου να γίνει Θεοτόκος.

Οι Πατέρες της Εκκλησίας μας λένε πως για την υλοποίηση του σχεδίου της σωτηρίας του ανθρωπίνου γένους, ο Θεός έδωσε τον Υιό του τον μονογενή και η ανθρωπότητα έδωσε την Παναγία. Στο ιερό πρόσωπο Εκείνης έγινε η μεγάλη συνάντηση Θεού και ανθρώπου.

Μέσα στο πάναγνο σώμα Εκείνης έγινε η μεγάλη καταλλαγή (Εφεσ.2:16) και από αυτό ξεκίνησε η σωτηρία του ανθρωπίνου γένους, η αναδημιουργία και η θέωση του πεπτωκότος ανθρώπου. Το πρώτο ανθρώπινο πλάσμα, στο οποίο αποκαταστάθηκε η ανθρώπινη φύση στην αρχαία προπτωτική της μορφή και ωραιότητα, υπήρξε η Θεοτόκος.

Με την επέλευση του Αγίου Πνεύματος κατά τον Ευαγγελισμό (Λουκ.1: 35), καθαρίστηκε από τον ρύπο του προπατορικού αμαρτήματος, τον οποίο έφερε και Αυτή εκούσα, ως μέτοχος της ανθρώπινης φύσεως, καθιστώντας Την πλέον άμωμη κηλίδος ώστε, να δεχτεί στα αγνά σπλάχνα Της το «πυρ της θεότητος » και να μην καεί. Από τότε έγινε η «Κεχαριτωμένη», η αγιοτέρα ύπαρξη μετά τον Τριαδικό Θεό. Στο πρόσωπό Της έγινε η απαρχή της λυτρώσεως του κόσμου και της θεώσεως του ανθρώπου.

Τρέχουμε με δάκρυα στα μάτια να εναποθέσουμε σε Αυτή τις δυσκολίες και τα βάσανα της ζωής μας, Την παρακαλούμε με ζέση ψυχής να ελαφρώσει τον βαρύ ζυγό μας, διότι πιστεύουμε ακράδαντα πως η γλυκιά Παναγιά μας και μετά την σεπτή Της Κοίμηση συνεχίζει να αγαπά και να νοιάζεται για μας τους ανθρώπους. Μέσα στη μεγάλη καρδιά Της υπάρχει χώρος για τον κάθε άνθρωπο, όχι μόνο για τους πιστούς, αλλά και για τους αμαρτωλούς και ασεβείς , ακόμα και για τους υβριστές Της!

Η μακάρια θέση Της κοντά στον Υιό Της και Θεό μας Ιησού Χριστό, της δίνει την ευχέρεια να προσεύχεται για τον καθένα μας, για κάθε μας πρόβλημα. Τα αποτελέσματα των βοηθειών Της είναι απτά. 

Γι' αυτό ψάλλουμε στον περίφημο Μικρό Παρακλητικό Κανόνα προς Αυτήν: «Ουδείς προστρέχων επί σοι κατησχυμένος από σου εκπορεύεται, αγνή Παρθένε Θεοτόκε, αλλ' αιτείται την χάριν και λαμβάνει το δώρημα, προς το συμφέρον της αιτήσεως». - 

Εύχομαι σε όλους σας, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία, και η γλυκιά μας Παναγία ας εκπληρώσει του καθενός τα αιτήματα.





Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

Τουρνουά «socceristas 2» στην Ποταμούλα....



Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ποταμούλας,σε συνεργασία με το Κέντρο καφέ «Σύμπλεγμα» διοργάνωσε για δεύτερη συνεχή χρονιά το καθιερωμένο πλέον ποδοσφαιρικό τουρνουά «socceristas 2» στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Γιάννη Τσούνη.
Με Ομάδες από τα περισσότερα γειτονικά χωριά να συμμετέχουν στο φετινό τουρνουά.







Η όμορφη εκδήλωση ξεκίνησε την περασμένη Κυριακή,με τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου να καλωσορίζει και να ευχαριστεί τους ποδοσφαιριστές των ομάδων για την παρουσία τους και τόνισε όπως κάθε χρόνο στο συγκεκριμένο τουρνουά δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, αλλά μέσα από αυτό βγαίνει κερδισμένο το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός. 
Σήμερα ο φακός του potamoula news
ήταν εκεί και αποθανάτισε στιγμιότυπα από τον αγώνα μεταξύ 
«Ταλαιπωριακός - GALAXY»
Με σκορ 4-7
Όμορφα στιγμιότυπα,από την προετοιμασία των παικτών με την «voltaren» να παίζει καθοριστικό ρόλο,αλλά και από την διάρκεια του Αγώνα με τις απρόβλεπτες και ευχάριστες στιγμές.