Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Ποταμούλα:Γράμματα και Αναμνήσεις, η Ζωή ενός Ταχυδρόμου, το Τέλος μιας Εποχής (βίντεο)

«Μια ζωή γεμάτη γράμματα, ιστορίες και χιλιόμετρα» θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της ιστορίας του κυρ Γιώργου όπως τη διήγηθηκε στο Greek Village Life.

Ο στόχος επετεύχθη ,το αποτέλεσμα μοναδικό και όλα αυτά μετά από επικοινωνία που είχε ο συντάκτης του potamoulanews με το Ιντερνετικό κανάλι "Greek Village Life" και συγκεκριμένα την κυρία Νία Χαρίτου και τον Ανδρέα Κουτσοθανάση που καταγράφουν την παραδοσιακή ζωή των Ελλήνων και βρίσκεται κοντά στα Ελληνικά χωριά για την ανάδειξη της ομορφιάς και της ιστορίας τους. 

Στο χωριό Ποταμούλα της Αιτωλοακαρνανίας, συναντάμε τον κύριο Γιώργο. Για 34 χρόνια, από το 1973 έως το 2007, υπηρέτησε ως ταχυδρόμος, διανύοντας αμέτρητα χιλιόμετρα με τα πόδια, διανέμοντας γράμματα, δέματα και νέα σε κάθε γωνιά της περιοχής.


Η παιδική του ηλικία σημαδεύτηκε από φτώχεια. Μεγάλωσε σε μια παράγκα, με λιγοστό φαγητό και ότι ρούχα έβρισκε. Παρόλα αυτά, κατάφερε να σκαρφαλώσει προς τα πάνω. Μετά τη θητεία του στο στρατό, ακολούθησε το επάγγελμα του ταχυδρόμου, μιας εποχής όπου η στολή, η τσάντα και η σφυρίχτρα αποτελούσαν αναπόσπαστα κομμάτια του.

Ο κύριος Γιώργος θυμάται με νοσταλγία τις ιστορίες που μοιραζόταν με τους ανθρώπους καθώς μοίραζε τα γράμματα. Η χαρά που ένιωθαν όταν τον έβλεπαν, η προσμονή για νέα από αγαπημένα πρόσωπα, όλα αυτά συνέθεταν ένα μοναδικό κομμάτι της κοινωνικής πραγματικότητας εκείνης της εποχής.

Η ιστορία του κυρίου Γιώργου αποτελεί μια ζωντανή μαρτυρία για μια εποχή που η επικοινωνία είχε άλλη βαρύτητα, άλλη ουσία. Μια εποχή όπου ο ταχυδρόμος δεν ήταν απλά ένας διανομέας, αλλά ένας σύνδεσμος, ένας αγγελιοφόρος, ένας άνθρωπος που έρχονταν σε άμεση επαφή με τις χαρές και τις λύπες των ανθρώπων.

Πηγή: στο Greek Village Life       @greekvillagelife  

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ένα μεγάλο μπράβο για αυτό το βίντεο που προβάλλεται το χωριό μας ,με υπέροχα πλάνα.
Συγχαρητήρια για την προσπάθεια που μας ενημερώνεται και βλέπουμε το χωριό μας.
Χωριανός.