Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

ΠΑΤΑΓΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΤΑΜΟΥΛΑ ΣΤΟ ΧΟΡΟ ΤΗΣ "ΚΟΡΟΜΗΛΙΑΣ"!


Πηγή απο:http://maxi-koromilias.blogspot.gr/
Πάταγο προκάλεσε ο χορός των “φίλων της ιστορικής μνήμης της μάχης της Κορομηλιάς και του θεάτρου” στο κέντρο "Σκορπιός" στην Ποταμούλα πάνω 200 άτομα ήταν εκεί την Κυριακή της Τυρινής το βράδυ!

Δυναμικό παρών δώσανε οι Ποταμιώτες,με την πολυπληθή τους παρουσία με πρώτους και καλύτερους τους παράγοντες και ποδοσφαιριστές του “Κεραυνού” Ποταμούλας και τον πρόεδρο τους Δημήτρη Ανδρώνη,οι οποίοι ήταν και τα τιμώμενα πρόσωπα της βραδιάς.
Ξεχωρίσαμε μέσα σ αυτούς την Βάσω Σοφρώνη με τον σύζυγό της και τον Μάκη Τσιτσιβό οι οποίοι το περασμένο καλοκαίρι βοήθησαν στο να πραγματοποιηθεί η αναπαράσταση της Κορομηλιάς.

Πιο δίπλα οι Πεντακορφιώτες δώσανε βροντερό παρών με επικεφαλής σχεδόν όλο το Δ.Σ του πολιτιστικού τους και τον πρόεδρό του Φίλιππα Φαρμάκη!Σύσσωμος παραβρέθηκε κι ο πολιτιστικός σύλλογος Κυπαρίσσου με την πρόεδρο του Σωτηροπούλου Χριστίνα ενώ μετά από λίγο στην παρέα τους προστέθηκε και ο τοπικός πρόεδρος του χωριού Πάνος Σπυρόπουλος!
Μαζί μας ήταν η πρόεδρος του συλλόγου Χούνης Πρωτόγερου ΣτέλλαΚούλα Θεμελή εκπρόσωπος απ τον σύλλογο Αγιοβλασιτων,οι τοπικοί πρόεδροι Αγίου Βλασίου και Αμπελίων Πολυχρόνης Πάνος και Κώστας Γερνάς αντίστοιχα άλλα και πλήθος συμμετεχόντων απ την περσινή αναπαράσταση της μάχης!!

Ο χορός ξεκίνησε με χαιρετισμό του προέδρου Πέτρου Σπυρέλη ο οποίος αφού ευχαρίστησε τους Ποταμιώτες για την φιλοξενία,αλλά και όλους τους συλλόγους για την υποστήριξη τους.

 Στη συνέχεια έδωσε τον λόγο σ όλους τους προέδρους οι οποίοι με την σειρά τους εξήραν την προσπάθεια του συλλόγου μας για την διατήρηση της ιστορικής μνήμης ,και δήλωσαν ρην υποστήριξή τους προς αυτήν την κατεύθυνση.
Στη συνέχεια ο πρόεδρος του συλλόγου μας αφού υπενθύμισε σε όλους πόσο σημαντικό είναι το έργο του αθλητικού συλλόγου Κεραυνού Ποταμούλας στα αθλητικά δρώμενα της περιοχής.αφού διατηρεί ομάδα παίδων άλλα και ανδρών βραβεύτηκε από τον σύλλογο μας γι αυτόν τον λόγο,αλλα και ως μοναδικού αθλητικού συλλόγου στην δημοτική ενότητα Παρακαμπυλίων!
Την τιμητική πλακέτα παρέλαβε ο πρόεδρος του Κεραυνού κ.Ανδρώνης Δημήτριος από τον δημοτικό σύμβουλο κ Παπαθανασίου Κώστα, και μίλησε για μια νέα δυναμική στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας η οποία θα γεννηθεί μέσα από την συνεργασία των δυο συλλόγων!
Ο κ Παπαθανασίου μίλησε για την σημαντικότητα της ύπαρξης δυο συλλόγων.Λίγο μετά βραβεύτηκαν και οι συμμετέχοντες της αναπαράστασης που παραβρίσκονταν στην εκδήλωση.
Οι υπόλοιποι θα βραβευτούν στα φετινά Καραισκάκεια. Στη συνέχεια ακολούθησε στην κυριολεξία πανικός απ το πετυχημένο μουσικό πρόγραμμα της Κικης Σπυρέλη και Γιώργο Βλαχοδήμου,αλλά και του Βασίλη Κονίδα που ήταν στα πλήκτρα!
Η βραδια συνεχίστηκε μεχρι το ξημέρωμα με ατελειωτο σερπαντινοπόλεμο,και χορό.Άψογος ήταν κατά γενική ομολογία και ο Σωτήρης Παπαθανάσης ιδιοκτήτης του κεντρου!
Ευχαριστούμε όλους τους φίλους που μας τίμησαν με την παρουσία τους ,τον Σωτήρη Παπαθανάση και το κέντρο Σκορπιός,όλους όσους προσέφεραν δώρα για τη λαχειοφόρο.
Του χρόνου θα ήμαστε καλύτεροι και θα θα οργανώσουμε πιο άρτια εκδήλωση!

Επόμενο στοίχημα τα Καραισκάκεια και η αναπαράσταση!

Καλή Σαρακοστή σε όλους!

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όλα καλά με τον Σύλλογο της Κορομηλιάς και πάντα επιτυχίες...
Αλλά διερωτάται κανείς από πότε έγινε Παρακαμπύλιος Σύλλογος,ενώ ανήκει στο τοπικό διαμέρισμα του Αγ.Βλασίου???
Γιατί απ'όσο είδα και κατάλαβα είχε πανδημοτικό χαραχτήρα η όλη εκδήλωση.
Αν κάνω λάθος διορθώστε με..Ευχαριστώ!
Παρακαμπυλιώτης.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ φίλε Ανώνυμε Παρακαμπυλιώτη.Η Κορομηλιά είναι σημείο αναφοράς γιά όλη τήν περιοχή τα Παρακαμπύλια τόν Δήμο Αγρινίου το Νομό. Άς μήν ξεχνάμε και τούς στοίχους πού έγραψε γιά τη Μάχη ο Διονύσιος Σολωμός.Είναι στά σύνορα Αγ.Βλασίου-Χούνης-Καραμανέίκα(Γεωγραφική τοποθέτηση) όσο γιά τήν απορία σου μπορείς να ανατρέξεις στό καταστατικό του Συλλόγου. Με εκτίμηση ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (Βέρος παρακαμπύλιος)

Ανώνυμος είπε...

Καλός ο χορός, καλή η εκδήλωση αλλά πολύ πρόεδρος ρε παιδιά μαζεύτηκε.
Μέχρι που από τον πολύ πρόεδρο. να μην χωράει κανείς να περάσει.
Έχει δίκιο ο φίλος που λέει ότι η εκδήλωση αυτή ανήκε στον σύλλογο για τη μάχη της Κορομηλιάς ή όπως αλλιώς τον λένε. Οι άλλοι οι παρατρεχάμενοι τι θέλανε και βγαίνανε μπροστά. Να είχανε τουλάχιστο και το παράστημα – όπως το κορμί που χορεύει - ε τότε ας βγαίνανε μπροστά.

ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΜΗΛΙΑ είπε...

Επειδή λογικό είναι να υπάρχουν απορίες για τον ρόλο που παίζει στα Παρακαμπύλια ο σύλλογος φίλων της ιστορικής μνήμης της μάχης της Κορομηλιάς και του Θεάτρου,όπως είναι ολόκληρο το όνομα του συλλόγου παραθέτω ένα απόσπασμα του καταστατικού προς διευκρίνηση.:
"Ο Σύλλογος θα φροντίζει για την καλύτερη δυνατή διαφήμιση της αναπαράστασης, θα προσκαλεί τα τοπικά και κεντρικά μαζικά μέσα ενημέρωσης (έντυπα και ηλεκτρονικά) προκειμένου να την καλύψουν, τους πολίτες, επισήμους και εκπροσώπους φορέων για να την παρακολουθήσουν και γενικά θα οργανώνει είτε μόνος του είτε σε συνεργασία με άλλους συνδιοργανωτές τα πάντα σχέση έχοντα μ' αυτήν.
ι. Την μόνιμη επιδίωξη του Συλλόγου μας ώστε συνδιοργανωτές των εκδηλώσεων της αναπαράστασης να είναι όλοι οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι του Δήμου μας, η εκάστοτε δημοτική αρχή (Πνευματικό Κέντρο), η Νομαρχία και τα Υπουργεία Πολιτισμού και Παιδείας."ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΉ ΣΑΣ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ..

ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΜΗΛΙΑ είπε...

Επισυνάπτω και τα εξής,επίσης απ το καταστατικό:. ....Την συνεργασία του Συλλόγου με άλλους Συλλόγους, κινήσεις, Δήμους κ.λ.π., που πραγματοποιούν αντίστοιχες με την αναπαράσταση εκδηλώσεις, εκδηλώσεις δηλ. που αναφέρονται στην ίδια ιστορική περίοδο. Εκτός του ανωτέρω σκοπού του συλλόγου, ο οποίος είναι ο πρωταρχικός σκοπός του, σκοπός επίσης του συλλόγου είναι και η λειτουργία μόνιμης θεατρικής ομάδος στο Δήμο Παρακαμπυλίων, για την παρουσίαση και άλλων θεατρικών έργων. Για την επίτευξη αυτού του σκοπού, ισχύουν τα ίδια με τα όσα ήδη αναφέρθησαν για τον θίασο της αναπαράστασης όσον αφορά την σύνθεση της θεατρικής ομάδος, την εξεύρεση πόρων, τις συνεργασίες κ.λ.πΜέλη του Συλλόγου μπορεί να είναι όσοι κατοικούν ή κατάγονται από τα Δ.Δ. του Δήμου Παρακαμπυλίων, οι σύζυγοι και τα τέκνα αυτών, όπου και αν βρίσκονται. Μέλη του Συλλόγου μπορεί να είναι όσοι έχουν κατοικία ή οικόπεδο στα Δ.Δ. του Δήμου Παρακαμπυλίων, οι σύζυγοι και οι κατιόντες αυτών.
Μέλος του Συλλόγου μπορεί να γίνει κάθε τρίτος, ο οποίος εκδηλώνει ενδιαφέρον για την αναπαράσταση της μάχης της Κορομηλιάς ειδικά και το θέατρο γενικά και διατηρεί φιλικούς δεσμούς με μέλη του Συλλόγου, τα οποία και θα υποδείξουν την υποψηφιότητα του ως μέλους. Η εγγραφή τους γίνεται μετά από αίτηση που εγκρίνεται από το Δ.Σ.

Κυπαρισσος είπε...

προφανως καποιοι απαξιωνουν και υποβαθμιζουν τον ρολο των πολιτιστικων συλλογων ακομη κ στις μερες μας. η δυναμικη η οποια πηγαζει απο ενα συλλογο ενωμενο με τα μελη του ειναι αναμφισβητητη, ποσο μαλλον κ η δυναμικη που εκπεμπεται απο την συνεργασια μεταξυ δυο ή περισσοτερων συλλογων. τα αποτελεσματα ειναι εμφανη. γινεται παταγος!!!
φυσικο ειναι καποιοι να ταρακουνιουνται.....

Ανώνυμος είπε...

Καλά για πιο ταρακούνημα μιλά εσύ Εγώ απλώς διαπιστώσεις κάνω. Τώρα τα περί πάταγου, δεν χρειάζεται η αυταρέσκεια, άσε να το κρίνουν οι πολοί. Αλώστε αυτή είναι μια πολύ παλιά ρητορική. Βεβαια δεν είπαμε και τιποτα κακό, την εμφάνιση τόσων προέδρων επισημάναμε. Το ότι μας αρέσει το αισθητικά ώραίο έ αυτό δεν είναι και κακό.

Ανώνυμος είπε...

GEIA SOU THEIA GEORGIA MAKRYPOYLIA ME THN PANTA VRAIA K AKSIOPREPEI PAROYSIA SOY,,, K TOY XRONOU ME YGEIA NA TIMATE TON VRAIO SAS TOPO