Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024

Παρακαμπύλια:Έρχεται αύξηση νερού από 143% έως 223%

 Ο Γρηγόρης Αποστολόπουλος, κάτοικος Σαργιάδας, εκφράζει την "ευγνωμοσύνη"  στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook  αναφέροντας:

... Έρχεται η ανάπτυξη..... Οι προεκλογικές εξαγγελίες του Δημάρχου που πήρε και 49% παίρνουν σάρκα και οστά. Έλεγε πως θα δώσει δύναμη και πνοή στα χωριά του Δήμου. Ε λοιπόν μόλις ξεκίνησε. Επέβαλε μια αυξησούλα στο νερό του χωριού μου της τάξεως του 223%. Και στα υπόλοιπα χωριά που έχουν υδροδότηση με φυσική ροή από τα βουνά 143%. Καλά το πάτε εσείς με το 49%. Θα σφάξουμε και τις κότες να μην πίνουν νερό. Μπράβο και πάλι Μπράβο.

https://www.facebook.com/share/p/fx17DzNyHjYpwV5r/





Αναλυτικά:
Τις αυξήσεις εισηγήθηκε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αγρινίου Θύμιος Γρίβας, που ξεκίνησε λέγοντας πως δεν ειναι και τόσο ευχάριστη η θέση του, όταν εισηγείται τέτοιο θέμα. Είχε προηγηθεί θετική απόφαση από το Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης, που εισήχθη προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο κ. Γρίβας, ενημέρωσε για την αρνητική κατάσταση στα οικονομικά της ΔΕΥΑ, που παρουσιάζει παθητικό της τάξης των δυο εκατ. ευρώ τον χρόνο. Το έλλειμα φτάνει τα δυο κατ. ευρώ το χρόνο και προέρχεται από τις Δημοτικές Ενότητες, τους παλιους δήμους δηλαδή που συνενώθηκαν με τον παλιό δήμο Αγρινίου. Όπως εξήγησε, οι Δημοτικές Ενότητες είναι αυτές που θα υποστούν τις μεγαλύτερες αυξήσεις, μιας και είναι αυτές που μέχρι σήμερα πληρώνουν πολύ λιγότερα σε σχέση με το Αγρίνιο. Ο πρώην δήμος Αγρινίου δεν εμφανίζει παθητικό, αντίθετα εισφέρει 600.000 ευρώ περίπου ως πλεόνασμα στον προϋπολογισμό της ΔΕΥΑ.


Ο δήμαρχος Γιώργος Παπαναστασίου τόνισε πως εξαιτίας της τεράστιας αύξησης του ενεργειακού κόστους, συμπαρασύρθηκαν μια σειρά από κόστη που οδήγησαν την ΔΕΥΑ σε παθητικά αποτελέσματα, κάτι που δεν μπορεί να συνεχιστεί. «Οσο μπορούμε, προσπαθούμε το κόστος της ύδρευσης να βρίσκεται χαμηλά», είπε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Αγρινίου, που όπως συμπλήρωσε, ο δήμος Αγρινίου, παρά τις αυξήσεις, εξακολουθεί να έχει το φθηνότερο νερό, σε σχέση με άλλους δήμους. «Το κόστος ενέργειας έχει υπερδιπλασιαστεί, γίνεται μια προσπάθεια να κρατήσουμε χαμηλά το κόστος νερού. Υπάρχει κανείς που θέλει να αυξήσει τα τέλη; Είμαστε αναγκασμένοι να το κάνουμε.», ανέφερε ακόμη ο Γιώργος Παπαναστασίου.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καθαρισμός εγκατελειμένων πηγαδιών και τα σατίλια στην πλάτη.
Όποιον φτιάχνουμε "Ερντογάν" αυτά να περιμένουμε.

Ανώνυμος είπε...

ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΤΆΛΑΒΕ ΤΟ ΠΡΌΒΛΗΜΑ Ο ΔΉΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ Ο Κ. ΓΡΙΒΑ ; ΤΟΣΑ ΧΡΌΝΙΑ ΚΟΙΜΌΤΑΝΕ ΤΟΝ ΎΠΝΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΊΟΥ.
ΝΤΡΟΠΉ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΣΤΈΡΕΨΕ Η ΓΗ ΑΠΟ ΝΕΡΌ.

Ανώνυμος είπε...

Δίκιο έχει ο Γρηγόρης,στην Ουγκάντα να είμασταν φθηνότερο θα ήταν το νερό!
(Παραλίμνιος).

Ανώνυμος είπε...

Στο χωριό του ο Γρίβας μόνο 38 τοίς εκατό αύξηση!!!