Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

Ερώτηση για τον οδ. άξονα Πλατυγιάλι - Αγρίνιο - Καρπενήσι στο Περ. Συμβούλιο Δ.Ε. ( 19/3/2024)

 

Το θέμα Πλατυγιάλι-Αγρίνιο-Καρπενήσι-Λαμία και στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όπου αναπτύχθηκε εκτενής συζήτηση.Όλοι στις 31 Μαρτίου Κόμβο Intersport Είσοδο Αγρινίου:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Έναν γόνιμο και ουσιαστικό διάλογο, που διήρκησε αρκετή ώρα , στην αποψινή ( Τρίτη 19/3/2024) ειδική  συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου λογοδοσίας της Περιφερειακής Αρχής , προκάλεσε η ερώτηση του Περιφερειακού Συμβούλου της Παράταξης « Νέα Δυτική Ελλάδα» Χρήστου Κωστακόπουλου για την ανάγκη διεκδίκησης του οδικού άξονα « Πλατυγιάλι -Ιόνια οδός- Αγρίνιο- Καρπενήσι»


Η ερώτηση που χαρακτηρίστηκε ακόμη και από τη  συμπολίτευση ως σημαντική που αναδεικνύει μια μεγάλη αναπτυξιακή  εκκρεμότητα για την

Αιτωλοακαρνανία, απαντήθηκε από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριο Φαρμάκη , τον αντιπεριφερειάρχη υποδομών και έργων κ. Βασίλη Γιαννόπουλο και τον χωρικό Αντιπεριφερειάρχη  κ. Θανάση Μαυρομμάτη .


Σημαντική παρέμβαση στη συζήτηση έκανε και ο Αντιπεριφερειάρχης Βιώσιμης Ανάπτυξης, Ενέργειας, Χωροταξίας και Περιβάλλοντος κ.

Στυλιανός Μπλέτσας  ο οποίος με την ιδιότητα του προέδρου του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας  ανακοίνωσε επίσημα την

παρουσίαση μια νέας μελέτης που αποτελεί ουσιαστικά τη  νέα χάραξη του δρόμου Αγρίνιο- Καρπενήσι που μειώνει τόσο την απόσταση όσο και το

κόστος  του έργου κατά 50%.

Σύμφωνα με τον κ· Μπλέτσα  η παρουσίαση θα γίνει στις 17 Απριλίου με την συμμετοχή του προέδρου του Τ.Ε.Ε Ελλάδας κ. Στασινού.


  Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΩΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ


 Προς 

Κ.Χρήστο Παίσιο

Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας 

Αγρίνιο 13/3/2024


Κύριε Πρόεδρε 


Με βάση την ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της Περιφερειακής Αρχής ( άρθρο 168Α)σας καταθέτω ερώτηση προς την Περιφερειακή Αρχή που αφορά τον οδικό άξονα Πλατυγιάλι -Αγρίνιο - Καρπενήσι.


Η ολοκλήρωση βασικών αξόνων και αναγκαίων υποδομών , ιδιαίτερα των οδικών αξόνων , δυστυχώς και σήμερα το 2024, παραμένει ζητούμενο για την Αιτωλοακαρνανία ,μια περιοχή που διεκδικεί να « δει τον ήλιο της ανάπτυξης»

Για τον οδικό άξονα Πλατυγιάλι- Ιόνια οδός-Αγρίνιο - Καρπενήσι , δρόμο ενταγμένο στα διευρωπαϊκά δίκτυα ( φεύ!!!)διαχρονικά έχουν δοθεί πολλές υποσχέσεις από την κεντρική εξουσία , μάλιστα υπήρξαν και μεγαλόστομες διαβεβαιώσεις για την ένταξη του σε χρηματοδοτικά πλαίσια και προγράμματα αλλά εκείνο που έχουμε σήμερα είναι ένας δρόμος τριτοκοσμικός που αποτελεί ντροπή για την Ελλάδα του 21oυ αιώνα.

Στις 31 Μαρτίου έχει ανακοινωθεί κινητοποίηση , στο Αγρίνιο ,διαμαρτυρίας και διεκδίκησης της κατασκευής του δρόμου μιας και η αγανάκτηση και η οργή των κατοίκων που διέρχονται τον συγκεκριμένο δρόμο , έχει πλέον περισσέψει.


Ερωτάται η Περιφερειακή Αρχή

Σε τι ενέργειες έχει προβεί έως σήμερα προκειμένου να υπάρξει πρόοδος στην επιθυμητή λύση και τι πρωτοβουλίες προτίθεται να αναλάβει προκειμένου ώστε η πολιτεία , η κυβέρνηση , το αρμόδιο υπουργείο να προχωρήσει επιτέλους στην χρηματοδότηση αυτού του έργου που αποτελεί διακαή πόθο και ανάγκη και κυρίως θα αποτελέσει αναπτυξιακό βραχίονα η διασύνδεση της Αιτωλοακαρνανίας με την Ευρυτανία με έναν δρόμο σύγχρονο και κυρίως ασφαλή.


Χρήστος Κωστακόπουλος 

Περιφερειακός Σύμβουλος της παράταξης 

« Νέα Δυτική Ελλάδα»

Δεν υπάρχουν σχόλια: