Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Αποθανατίσαμε αρκετούς Συγχωριανούς μας σε όμορφες στιγμές...(Φώτο).







'Oταν περνάς μέσα από το χωριό συναντάς Ποταμιώτες σε όμορφες στιγμές,σε διάφορες δουλειές και ασχολίες που γεμίζουν την καθημερινότητα τούς.Τα πρόσωπα όλων ήρεμα και γαλήνια,όταν βρίσκονται στο χωράφι,στον κήπο η ακόμα στο κοπάδι με τα πρόβατα.Μια καθημερινότητα που αρκετοί θα ζήλευαν!!!

 Στη σημερινή εποχή ζώντας κάποιος στο χωριό μπορεί να χαρακτηριστεί από άλλους τυχερός και από άλλους άτυχος. Η ζωή στο χωριό έχει τα θετικά αλλά και τα αρνητικά της. Ο άνθρωπος είναι ψυχικά ήρεμος και ξεχνά τα προβλήματα της καθημερινότητας. Είναι κοντά στη φύση και μπορεί να κάνει μια βόλτα στα πανέμορφα τοπία του χωριού για να χαλαρώσει. Οι κάτοικοι του χωριού καλλιεργούν χωράφια και εκτρέφουν ζώα έτσι, με τα προϊόντα που παράγουν καλύπτουν διατροφικά τις ανάγκες του σπιτιού δίνοντας ανάσα στον οικογενειακό προϋπολογισμό. Επιπλέον οι άνθρωποι στο χωριό γνωρίζουν ο ένας τον άλλο, είναι πιο δεμένοι μεταξύ τους και ζουν αρμονικά.
Όμως το να μένεις σ’ ένα  χωριό έχει να κάνει και με τη γενικότερη όμορφη ψυχολογία. Τα προτερήματα που μπορεί να σου προσφέρει η ησυχία, η δημιουργική μοναξιά μέσα σ’ ένα καθ’ όλα φυσικό, όμορφο περιβάλλον είναι τόσα όσα για να σε κάνουν να αισθανθείς ότι πραγματικά ανήκεις εκεί, σα να είσαι μέρος κι εσύ της φύσης την οποία επισκέπτεσαι!!!
Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί «γιατροί της ψυχής», συνιστούν ως μέσο ψυχικής αποφόρτισης περιπάτους σε φυσικά τοπία, ή εκδρομές σε ήρεμα  φυσικά περιβάλλοντα τοπία, μακριά απ’ το στρες και το άγχος της καθημερινότητας. Από την άλλη όμως η ζωή στο χωριό έχει και τα αρνητικά της. Ειδικά το χειμώνα όπου οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν είναι αντίξοες. Η ζωή και η μεταφορά των κατοίκων αλλά και το τάισμα των ζώων γίνονται απελπιστικά κουραστικά. Η πρόσβαση των παιδιών στο σχολείο, αλλά και των γεωργών στα χωράφια καθίσταται σχεδόν αδύνατη.
Αλλά όσο και δύσκολη και αν είναι η ζωή στο χωριό,ελάχιστοι θα ήθελαν να την αλλάξουν.....




































Δεν υπάρχουν σχόλια: