Σάββατο, 24 Ιανουαρίου 2015

Χορός & Γλέντι μέχρι πρωίας στην κοπή πίτας των Συλλόγων Ποταμούλας....(Φωτορεπορτάζ)

Μια ξεχωριστή βραδιά έζησαν όλοι όσοι παρευρέθηκαν στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Πολιτιστικού και Αθλητικού Συλλόγου Ποταμούλας στο κέντρο «ΣΚΟΡΠΙΟΣ» εχθές 23 Ιανουαρίου 2015. Μέσα σε μια ζεστή και γιορταστική ατμόσφαιρα, μέλη και φίλοι που ξεπέρασαν τα 200 άτομα   αντάλλαξαν ευχές για το νέο έτος και γλέντησαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

 Ο Πρόεδρος του Α.Σ.Π Κεραυνός Δημήτρης Ανδρώνης και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποταμούλας Μιχάλης Μακρυπούλιας σε μια αναμνηστική  φωτογραφία με τον εφημέριο του χωριού μας Πατέρα Ευστάθιο.


Οι Πρόεδροι και μέλη του Δ.Σ  των Συλλόγων σε αναμνηστική φωτογραφία με τον Πατήρ Ευστάθιο.
Πρώτος ο εφημέριος του χωριού μας π.Ευστάθιος Τσιτσιβός αφού ευλόγησε την Βασιλόπιτα ευχήθηκε σε όλους καλή ευλογημένη χρονιά με υγεία και απευθυνόμενος στους Προέδρους και το Δ,Σ των Συλλόγων,ευχήθηκε καλή επιτυχία στα έργα τους και τους ευχαρίστησε για αυτή την όμορφη εκδήλωση που μονιάζει όλους τους  Ποταμιώτες και ενορίτες του χωριού.
Τον λόγο έλαβε ο Πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου Δημήτρης Ανδρώνης, αφού καλωσόρισε τους καλεσμένους εκ μέρους του Δ.Σ , ευχήθηκε υγεία και ευτυχία σε όλους και στον καθένα ξεχωριστά.Η φετινή χρονιά να είναι γεμάτη επιτυχίες για την ομάδα και να πετύχει τους στόχους της και να παραμείνει αυθεντικός πρεσβευτής του «ευ αγωνίζεσθε» και του Αθλητικού Ιδεώδες.Ευχήθηκε στον Πολιτιστικό Σύλλογο κουράγιο και δύναμη στο πολύ όμορφο έργο που επιτελεί για το χωριό μας. Τόνισε μεταξύ άλλων ότι στην αποψινή βραδιά ενώνουν τις δυνάμεις ο Αθλητικός και Πολιτιστικός σύλλογος πού φέτος έγινε πυξίδα και φάρος φωτεινός ενότητας του χωριού.
Μετά απεύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μιχάλης Μακρυπούλιας καλωσόρισε εκ μέρους του Δ.Σ του Συλλόγου λέγοντας:
Η κοπή της φετινής Βασιλόπιτας ήταν μόνο η αφορμή.Ο πολιτισμός ήταν η αιτία.Μέσα σε αυτές τις αντίξοες συνθήκες που ζούμε ,με αυτή την οικονομική κατοχή που βιώνουμε ,εμείς εδώ σήμερα τα αφήσαμε όλα στην άκρη γιατί μας συνδέει όλους κάτι κοινό,Το ενδιαφέρον για τον πολιτισμό αυτού του τόπου.Και συνεχίζοντας είπε...
 Καιρός για νέα,ανανεωμένη δράση.Έχουμε τόσα πολλά να κάνουμε!Ελάτε μαζί μας!Βοηθήστε μας,συμβουλεύστε  μας,στηρίξτε μας!
Ζούμε σε έναν αξιόλογο τόπο,απείρου φυσικού κάλλους.Έχουμε ιστορία,λαογραφία,παράδοση.Του αξίζει αυτού του τόπου μια καλύτερη συμπεριφορά από όλους.Ελάτε να υλοποιήσουμε τους στόχους του Συλλόγου,να καλλιεργήσουμε τα γράμματα και τις τέχνες,να καταγράψουμε τα πολιτιστικά και ιστορικά στοιχεία της περιοχής μας.Να συγκεντρώσουμε φωτογραφίες και αρχεία να δημιουργήσουμε το ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ της Ποταμούλας.
Εδώ έχω να σας πληροφορήσω ότι το συμβούλιό μας προχωράει στις τελικές επαφές για την στέγαση του.Και τόνισε λέγοντας :Ενδιαφερθείτε .Γραφτείτε συνδρομητές έτσι ώστε να γίνουμε ένας δυνατός ,εύρωστος και πολυπληθείς Σύλλογος.
Αναφέρθηκε για το τι έκανε ο Σύλλογος μέσα στο 2014 και τι προγραμματίζει ο Σύλλογος για το πρώτο εξάμηνο του 2015.
1)Το Φεβρουάριο θα οργανώσει διήμερη εκδρομή.
2)Τον Απρίλιο μέσα στο Ανοιξιάτικο τοπίο θα πραγματοποιηθεί ένας περίπατος,μια όμορφη διαδρομή κάνοντας πικ-νικ.
3)Στις 23 Απριλίου του Αγίου Γεωργίου,θα οργανώσουμε από κοινού με τον Αθλητικό Σύλλογο Ποταμούλας την θρησκευτική πανήγυρη. 
4)Την πρωτομαγιά θα παρευρεθούμε όλοι στον εσπερινό που θα πραγματοποιηθεί στο γραφικό εξωκλήσι του Αγίου Αθανασίου.
5)Και στις 20 Ιουλίου σκεφτόμαστε να κάνουμε την καθιερωμένη μας μεγάλη τριήμερη εκδήλωση 
τα «ΟΔΥΣΣΕΙΑ» .  
 Κλείνοντας ευχαρίστησε τα μέλη του Δ.Σ των δύο Συλλόγων που μονοιασμένοι σαν μια γροθιά και με ατελείωτο ζήλο εργάστηκαν  για να πραγματοποιηθεί αυτή την όμορφη εκδήλωση.


Στην Εκδήλωση παρευρέθηκαν:
Ο Δημοτικός Σύμβουλος Παρακαμπυλίων Κώστας Σοφρώνης,ο Τοπικός Πρόεδρος Ηλίας Τσούνης,ο Πρόεδρος Αμπελίων Κώστας Γερνάς,ο Πρόεδρος Κυπαρίσσου Παναγιώτης Σπυρόπουλος,ο Πρόεδρος Σκοτεσιάδας και Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Σκοτεσιάδας Γιώργος Μπανης ,η Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Σαργιάδας Αφροδίτη Αγγέλη.η Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Χούνης Στέλλα Πρωτόγερου.
Το κλίμα φορτίστηκε όταν ο Πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου τίμησε με αναμνηστική πλακέτα το ιδρυτικό μέλος και πρωτεργάτη του ΚΕΡΑΥΝΟΥ και παλαιό Πρόεδρο της ομάδας κ.Μιχαήλ Ανδρώνη για την μεγάλη προσφορά του στην ομάδα.
Και ο κ.Μιχάλης Ανδρώνης με την σειρά του συγκινημένος ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και καλή χρονιά ευχαριστώντας τον Αθλητικό Σύλλογο που τον τίμησε μετά από τόσα χρόνια.
Ο παράγοντας της ομάδας Γιάννης Παπαθανάσης βράβευσε τον νέο παίκτη Γιώργο Σόφρωνη για την συμμετοχή του στην μικτή ομάδα Αιτ/νίας.
Ο παράγοντας Κώστας Ανδρώνης βράβευσε επίσης για τον ίδιο σκοπό τον νέο παίκτη Κωνσταντίνο Παπαθανάση.
Τα παιδιά έψαλλαν τα Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα.
Έπειτα έγινε η κλήρωση των δώρων,το φλουρί βρήκε ο κ.Κώστας Μακρυπούλιας και κέρδισε ένα πολυμίξερ.

 
Ακολούθησε η βράβευση και έπαινος των επιτυχόντων στις σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ 
Βασίλη Τσούνη,Όλγας Τσαβάρα και  Σοφίας Μακρυπούλια
Από Πρόεδρο του Συλλόγου Μιχάλη Μακρυπούλια τη γραμματέα του Συλλόγου Βασιλική Παπαθανάση,το μέλος του Δ.Σ του συλλόγου Λαμπρινή Παπαθανάση και από τον Αντιπρόεδρο του Συλλόγου Κώστα Τσιτσιβό και ταμεία του Συλλόγου Παπαθανάση Δημήτριο.
Και το γλέντι άναψε.Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τους παρευρισκόμενους που άλλοι απολάμβαναν το κρασάκι τους και άλλοι τα έδωσαν όλα στο χορό.
Κάντε κλικ πάνω στις φώτο για να τις δείτε όλες μαζί.
Με τον πολύτιμο συνεργάτη του
potamoula news Φώτη Σώφρονη .


  

Και του χρόνου με υγεία χρόνια πολλά σε όλους σας!!!