Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Σχολική γιορτή 25ης Μαρτίου 1984 τότε πού το Δημοτικό Σχολείο μας έσφυζε από μαθητές...

Δεν σου έχει συμβεί; Να σε πιάσει μια νοσταλγική επιθυμία ν' ανοίξεις φωτογραφικά άλμπουμ με φωτογραφίες παλιές... να βυθιστείς στις αναμνήσεις σου...να βρεις πρόσωπα αγαπημένα... να ξαναζήσεις στιγμές... να βρεις τ' αποτυπώματα εκείνων που κάποια στιγμή συνάντησες, πορεύτηκες μαζί τους... μοιράστηκες στιγμές!!!

 Αναμνήσεις και νοσταλγία, που στα τοιχώματα της ψυχής και της σκέψης σου έμειναν χαραγμένες...
Έχουν αλλάξει πολλά... έχουν αλλάξει τα πρόσωπα των παλιών φωτογραφιών... έχεις αλλάξει εσύ και όλοι γύρω σου.
Κάθε φωτογραφία κάτι έχει να σου διηγηθεί... κάποια ανάμνηση ξυπνάει... και ξαναζείς το "τότε"... είναι που η καρδιά σου διαφορετικά χτυπάει... είναι που η νοσταλγία θεριεύει...!!!

  Συνδυασμένος πάντα με το άνοιγμα των σχολείων και τις θύμισες που αυτό κουβαλάει: η μυρωδιά από τις δερμάτινες τσάντες, τα ξυσμένα μολύβια, το καπλάντισμα και το γρήγορο ξεφύλλισμα των καινούριων βιβλίων.
   

Πόση νοσταλγία αλήθεια αυτό το ξεφύλλισμα των παλιών σχολικών βιβλίων.
 Πιστεύω ότι την ίδια συγκίνηση και νοσταλγία νιώθουμε όλοι μας καθώς βλέπουμε και ξαναθυμόμαστε τα αντικείμενα των σχολικών μας χρόνων.

Όταν υπήρχαν εκπαιδευτικοί με αγάπη και μεράκι,πάντα τα παιδιά ήταν πρόθυμα να πάρουν μέρος σε σχολικά δρώμενα του σχολείου.
(Ο χορός του Ζαλόγγου,από τις μαθήτριες)

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ήδη από την αρχή οι μικροί μαθητές, προτού ακόμα  μάθουν να συλλαβίζουν, εισάγονται με τις πρώτες εικόνες στις τρεις κύριες αρχές-αξίες της εκπαίδευσης:  οικογένεια,  θρησκεία και  πατρίδα.
(Ο Γιάννης Αναγνωστόπουλος και η Λίτσα Τσούνη σε σκετς της σχολικής γιορτής)

Οι μαθητές που μετείχαν στις εορταστικές εκδηλώσεις της Εθνικής επετείου με τον δάσκαλο κ.Υφαντή Ηλία.
Από αριστερά  της φωτογραφίας:Χρυσούλα Παπαθανάση,Γωγώ Γκέκα,Ευθυμία Τσιτσιβού,Αλεξία Πρατάρη,Ευτυχία Μπακογιάννη,Ντίνα Ανδρώνη,Μπάμπης Πρατάρης,Λίτσα Τσούνη,Κική Ιωακείμ,Μαρία Αναγνωστοπύλου,Δημήτρης Γ Τσούνης,Γιώργος Χρυσαυγής,Χαρίλαος Β Παπαθανάσης,Γωγώ Τσιτσιβού,Γιάννης Α Αναγνωστόπουλος,Σωτήρης Γ Τσούνης,Λαμπρινή Αναγνωστοπούλου,Βασιλική Ανδρώνη,Φίλιππας Αναγνωστόπουλος,Κώστας Ππαθανάσης,Αρίστος Αναγνωστόπουλος,Λάζαρος Ανδρώνης.
 Η Κική Ιωακείμ και η Λίτσα Τσούνη απαγγέλλουν ποίημα.

Το Σκετς των μαθητών:Ο Γιάννης Αναγνωστόπουλος  και η Λίτσα Τσούνη

η Κική Ιωακείμ,η Χρυσούλα Παπαθανάση η Ευθυμία Τσιτσιβού...

Στο προαύλιο του Σχολείου
 Οι μαθήτριες από αριστερά:Βασιλική Κητσιά,Δήμητρα Μάλαινου,Λαμπρινή Αναγνωστοπούλου,Γεωργία Τσιτσιβού,Χρυσούλα Ππαθανάση  και Γεωργία Κητσιά.

Από αριστερά: Κανέλλος Τσιτσιβός,Δήμητρα Μάλαινου,Βασιλική Κητσιά,Λαμπρινή Αναγνωστοπούλου,Μαριάνθη Τσούνη,Γεωργία Κιτσιά,Γωγώ Τσιτσιβού, Λάζαρος Ανδρώνης,Μαρία Αναγνωστοπούλου,Γιώργος Χρυσαυγής.

Οι φώτο είναι από το αρχείο της Βασιλικής Ιωακείμ,Λίτσας Τσούνη και Γωγώς Τσιτσιβού.

Παρακαλούμε όποιος διαθέτει στο αρχείο του φωτογραφίες από τους μαθητές και άλλων χρονολογιών αλλά και των Δημοτικών Σχολείων (Κελανίτη-Τσουνέικα και Φραγκόσκαλα)  να μας στείλει σε μην. στο  Facebook  η στο email μας: potamoulanews@gmail.com για να δημοσιεύσουμε και τους μαθητές των συνοικισμών του χωριού μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: