Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η αγιογράφηση του Πολιούχου μας Αγίου Γεωργίου...


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η αγιογράφηση του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Ποταμούλας και σύντομα θα μπει στο τελικό της στάδιο. Η όψη του ναού καθημερινά αλλάζει με τις νέες αγιογραφίες που τον κοσμούν.
Επίσης ο αγιογράφος, ετοίμασε στον κυρίως ναό τις εξής αγιογραφίες:
Από την αριστερή πλευρά:Η Παναγία Αγία ΕιρήνηΑγία ΣοφίαΑγία ΘεοδώραΑγία ΕυγενίαΑγία ΠαρασκευήΑγία ΑικατερίνηΑγία Βαρβάρα Αγία Όλγα,οι Άγιοι Κωνσταντίνος & Ελένη Αγία Μαρκέλα Αγία Αθηνά.




Από την δεξιά πλευρά:ο Ιησούς Χριστός,ο Άγιος Δημήτριος,οι Άγιοι Θεόδωροι,ο Άγιος Σπυρίδων,ο Άγιος Νικόλαος,ο Άγιος Αθανάσιος,ο Άγιος Διονύσιος,ο Άγιος Νεκτάριος,ο Άγιος Αλέξανδρος,ο Άγιος Ελευθέριος.



 
Αρκετές από τις παραπάνω αγιογραφίες είναι δωρεές ενοριτών.
Παρακαλούνται όσοι επιθυμούν να κάνουν δωρεά τον δικό τους Άγιο η Αγία που ευλαβούνται,να επικοινωνήσουν με το εφημέριο του Ναού η με το Εκκλησιαστικό συμβούλιο. 
Ο αγιογράφος κ.Οδυσσέας Βόντας εργάζεται με εντατικούς ρυθμούς, ώστε να παραδώσει το ναό αγιογραφημένο  μέσα στο 2015.
Ήδη άρχισε να διαφαίνεται πως όταν τελειώσει το έργο,ο πολιούχος μας Άγιος Γεώργιος  θα είναι ένας εντυπωσιακός ναός, ένα στολίδι για το χωριό μας.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Η αγιογράφηση των ναών φέρνει κοντά μας τους αγίους, τη θριαμβεύουσα εκκλησία , αυτούς που έζησαν σύμφωνα με το θέλημα του Θεού, αγωνίστηκαν και πήραν από τον Κύριο το στεφάνι της δόξας. Μας συμπαραστέκονται στον καθημερινό μας αγώνα, πρεσβεύουν για μας. Μας ενισχύουν και μας ενθαρρύνουν όπως οι φίλαθλοι στα στάδια και στα γήπεδα ενθαρρύνουν τους αθλητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: