Κυριακή 23 Απριλίου 2023

Ο Μητροπολίτης Απένειμε Το Οφφίκιο Του Οικονόμου στον συγχωριανό μας Π. Φώτιο Σοφρώνη


Το πρωί της Κυριακής ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε στην πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Αγρινίου.

Κατά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος απένειμε το οφφίκιο του οικονόμου στον εφημέριο του Ναού Αγίου Γεωργίου Αγρινίου, π. Φώτιο Σοφρώνη, τον οποίο επήνεσε για την ταπείνωση και την αθόρυβη διακονία του στην Ενορία αυτή. Ιδιαιτέρως αναφέρθηκε στο ότι υπηρετεί την τοπική Εκκλησία ως εθελοντής ιερεύς, αφού παράλληλα ασκεί και το επάγγελμα του λογιστού, διατηρώντας το λογιστικό του γραφείο. Τον συνεχάρη και ευχήθηκε να μιμηθούν το παράδειγμά του και άλλοι ευλαβείς άνδρες και να προσέλθουν στις τάξεις του κλήρου, για να συνδράμουν το ποιμαντικό έργο της τοπικής μας Εκκλησίας και να καλύψουν τα πολλά εφημεριακά κενά που υπάρχουν και θα υπάρξουν στο μέλλον.

https://www.agriniosite.gr/

Στην συνέχεια ο πατήρ Φώτιος σε επίσκεψη του  στο χωριό του ,την  Ποταμούλα Αγρινίου και στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό δέχθηκε τις ευχές του πατρός Ευσταθίου Τσιτσιβού ο οποίος τον συνεχάρη για την ιερατική του σταδιοδρομία .

Του ευχόμαστε και εμείς με την σειρά μας Άξιος!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: