Τετάρτη 19 Απριλίου 2023

Τότε που το πολιτιστικό ενδιαφέρον έδινε ζωντάνια στο χωριό μας.

 

Οι πολιτιστικές δραστηριότητες που με αδιανόητη για πολλούς προσωπική εργασία πέτυχαν μαζί με ορισμένους συγχωριανούς να διατηρήσουν την ομορφιά του χωριού και την ζωντάνια, η οποία συνδυάζεται αρμονικά με τη φύση και την αγάπη για τον τόπο μας.

«Τα χωριά δεν θέλουν χρήματα, θέλουν μεράκι», αναφέρει ένας που με ζήλο έδωσε το είναι του σε αυτό τον τόπο που όσο πάει ρημάζει και χέρσο μένει πολιτιστικά...

Το μεράκι που έχει πια γίνει δυσεύρετο ,την ώρα που άλλα χωριά στην ίδια δημοτική ενότητα ερημώνουν μεν ,αλλά καταφέρνουν να έχουν πολιτισμική ζωή. Μέσα στον χέρσο πολιτιστικά τόπο μας, υπάρχουν και τα "ζιζάνια" που ότι καλό και αν πάει να καρποφορήσει αμέσως βρίσκουν αφορμή να επικρίνουν... από την πολυθρόνα της "αγρανάπαυσης"  αμέτοχοι "αφανείς ήρωες" της κριτικής και αποδοκιμασίας, σπέρνουν και θερίζουν  διχόνοια.

Η Ποταμούλα ένα χωριό με πολλές δυνατότητες,με προοπτική εξέλιξης πολιτιστικά και όχι μόνο... πρέπει να ξυπνήσει από τον λήθαργο της αδιαφορίας και τους νέους μας,το αύριο αυτού του τόπου και η χειμερία νάρκη της πολιτιστικής αδράνειας να ανοίξει καί πάλι ορίζοντες!!!!

Χρειάζονται άτομα που δεν θα ξοδεύουν την ενέργειά τους σε αρνητικότητες και τοξικότητες, αλλά η κάθε τους δράση, κάθε τους παρέμβαση και αποστολή, να βγάζει στήριξη, αλληλεγγύη και χαρά στον τόπο.Γιατί αυτός ο τόπος των προγόνων μας,η Ποταμιώτικη γη που μας γέννησε πρέπει να την αφήσουμε ζωντανή και ανόθευτη την πολιτιστική μας κληρονομιά στις γενιές που έρχονται...

Μερικά στιγμιότυπα και βίντεο:









Η συλλογικότητα μπορεί και καταφέρνει υπέροχα αποτελέσματα.



















1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μακάρι να γυρίσουν σύντομα αυτές οι ευκαιρίες και όμορφες στιγμές ...με την ανασυγκρότηση του Συλλόγου...(π.Κ.Τ.)