Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022

Το Καφενείον «η Φραγκόσκαλα» μια ιστορία μισού αιώνα, άνοιξε και πάλι.

Από τα καφενεία στα χωριά μόνο καλές αναμνήσεις έχουμε... Συνδεδεμένες με τι άλλο από τα παιδικά μας χρόνια. Τότε που με το χαρτζιλίκι από δραχμές , αγοράζαμε μια γκαζόζα, στραγάλια και γαριδάκια.Στην πρώτη μας νιότη απολαμβάναμε όσο τίποτα τα λουκούμια, το ποτήρι με  παγωμένο νερό και μέσα την υπέροχη βανίλια...!
Σήμερα είναι η χαρά μας να συναντήσουμε ανοιχτό ένα καφενείο από τα παλιά.
Ένα καφενείο που να μην έχει εκσυγχρονιστεί, να μη διαθέτει εξευγενισμένα εδέσματα, ούτε ασορτί ποτήρια και πιατάκια... Ένα καφενείο μιας άλλης εποχής, που θυμίζει ασπρόμαυρη Ελληνική ταινία, που θα σερβίρει το τσίπουρο , μόνο με το βρισκούμενο παραδοσιακό μεζέ!!!
Παραδοσιακό Καφενείον "η Φραγκόσκαλα" ήρθε να δώσει ξανά ζωντάνια στο ρημαγμένο τόπο μας .


Ένα από τα παλιότερα καφενεία τις περιοχής που για σχεδόν μισό αιώνα ο μπάρμπα Πάνος Κολοσιώνης κρατούσε ζωντανό με το χαμόγελο και την όλο γεμάτη φιλόξενη διάθεση που   από τον μεγαλύτερο έως και το μικρότερο απλόχερα χάριζε. Η κόρνα του αυτοκινήτου του, ηχεί ακόμα στ'αυτιά μας , καθώς όσο μακριά και αν βρισκόσουν σίγουρα θα σε χαιρετούσε.
Αυτός ο υπέροχος άνθρωπος έφυγε  από κοντά μας στις 2 Απρίλη του 2018, Μεγάλη Δευτέρα ήταν, έφυγε για την άλλη ζωή και πίσω του άφησε μια μεγάλη κληρονομιά, την παρακαταθήκη του χαρακτήρος του και το παραδοσιακό Καφενείο που τόσο αγάπησε!!!
Σήμερα ο γιος του Γιώργος , επέστρεψε στον τόπο του γεμάτος ενέργεια και δύναμη για να χαρίσει και πάλι ζωή στο καφενείο του πατέρα του, δίνοντας έτσι μια συνέχεια  που από το 1972  έχει πια την δική του ιστορία.


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καφενείο για τσίπουρο, ότι καλύτερο!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΕΣ ΔΟΥΛΕΙΈΣ ΦΊΛΕ,ΜΕ ΣΥΓΚΊΝΗΣΕ ΤΟ ΚΕΊΜΕΝΟ...Ο ΠΑΝΟΣ ΉΤΑΝ ΨΥΧΟΎΛΑ.