Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

Συγκίνηση σήμερα στην χειροτονία του συγχωριανού μας, σε πρεσβύτερο. (ΦΩΤΟ)

Τον δεύτερο βαθμό της ιερωσύνης, έλαβε σήμερα από τον Σεβασμιωτάτο Μητροπολίτη Αιτωλίας & Ακαρνανίας κ. ΚΟΣΜΑ, ο συγχωριανός μας π. Στέλιος Ι Σωτηρόπουλος στον πανυγηρίζοντα ιερό ναό Αγίου Γρηγορίου στο Αγρίνιο. Ο π. Στέλιος είναι γιος του Ιωάννη Σωτηρόπουλου συνταξιούχου δασοφύλακα,απο τον συνοικισμό Τσουνέικα η αλλιώς " νησί" ο οποίος διετέλεσε και πρόεδρος της κοινότητας Ποταμούλας. Αρκετοί συγχωριανοί παραβρέθηκαν και συγκινημένοι παρακολούθησαν την χειροτονία του... Ο 7ος κατά σειρά Ποταμιώτης Ιερέας.... ΑΞΙΟΣ!!!
Διαβάστε το άρθρο 

Του Σωκράτη Ψιλιά, Θεολόγου Μ. Α. – Φιλολόγου

Τον πληγωμένο αετό της Εκκλησίας μας, τον ευαίσθητο ποιητή και πατέρα, τον ένα από τους Τρεις Ιεράρχες και προστάτες της παιδείας. Τον Άγιο Γρηγόριο τον Θεολόγο μας καλεί σήμερα να εορτάσουμε η Αγία μας Εκκλησία. Να εορτάσουμε, να ευφρανθούμε και εμπνευστούμε από το ιερό του παράδειγμα και τα σεβάσμια έργα τα οποία μας άφησε ως παρακαταθήκη.Την δε πρωία της εορτής τελέστηκε πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε η εις Πρεσβύτερον χειροτονία του ιεροδιακόνου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Αγρινίου π. Στυλιανού Σωτηρόπουλου. Ο νέος πρεσβύτερος, ο οποίος είναι έγγαμος, 26 ετών και απόφοιτος του εκκλησιαστικού Ι.Ε.Κ. Πατρών,κατάγεται από γνωστή και ευσεβή οικογένεια του Αγρινίου. Η κατά σάρκα μητέρα του Λαμπρινή είναι ανηψιά των μακαριστών και λαμπρών κληρικών π. Χριστοδούλου, π.Παμφίλου και π. Σπυρίδωνος Παπαγιάννη, ιεροκηρύκων της αδελφότητος θεολόγων «Ο Σωτήρ». Στην προσλαλιά του ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την τιμή να τον χειροτονήσει, ευχαρίστησε την οικογένειά του, τον εξομολόγο του αιδεσιμολογιώτατο πρωτοπρεσβύτερο π. Βασίλειο Μπρέσιακα, τη σύζυγό του που αν και γνωρίζει τις δυσκολίες που βιώνει σήμερα μία ιερατική οικογένεια δέχθηκε να σηκώσει μαζί με τον νέο Ιερέα το Σταυρό αυτό. Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τον αιδεσιμολογιώτατο πρωτοπρεβύτερο π. Χρήστο Παπαχρήστο, αρχιερατικό επίτροπο Αγρινίου και προϊστάμενο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Αγρινίου, για τον ένα χρόνο που υπηρέτησε ως Διάκονος κοντά του.Στην αντιφώνησή του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας μίλησε καρδιακά μέσα από τα έργα του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου σχετικά με το μεγαλείο της Ιερωσύνης. Αναφέρθηκε στη σεμνότητα, την ευλάβεια και την θυσιαστική προσφορά την οποία οφείλει ο Ιερέας προς το ποίμνιό του. Συνεχάρη τον νέο Ιερέα γιατί αν και γνωρίζει ότι για πολύ καιρό θα είναι άμισθος δέχθηκε να χειροτονηθεί. Συνεχάρη και την πρεσβυτέρα για την απόφασή της να γίνει πρεσβυτέρα. Ζήτησε ταπεινά συγγνώμη για την πολλές φορές άσχημη και σκανδαλώδη συμπεριφορά των Ιερέων.


 Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας προέτρεψε και απαίτησε από όλους τους δασκάλους καθηγητές την επόμενη Τρίτη που η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη των Αγίων Τριών Ιεραρχών να εκκλησιασθούν όλα τα σχολεία της μητροπολιτικής περιφέρειας του. Και αν δεν το κάνουν τα σχολεία να το κάνουν οι γονείς ως ελάχιστο όφλημα στους προστάτες της παιδείας.
Πλήθος κόσμου συνέρευσε στο Ναό για συμπροσευχηθεί και να ευχηθεί στον νέο Ιερέα να έχει μία αγαστή διακονία. Το Δήμο Αγρινίου εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος Αγρινίου κ. Νικόλαος Γκρίζης και ο νονός του πατήρ Στυλιανού, δημοτικός σύμβουλος κ. Κώστας Σοφρώνης. 
ARXON.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: