Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

ΕΘΝΙΚΟΣ "ΚΑΡΟΔΡΟΜΟΣ" Η ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΗ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ!

 Καρόδρομος έχει καταντήσει η αποκαλούμενη -και μάλιστα σοβαρά -εθνική οδός Αγρινίου Καρπενησίου,στο κομμάτι που αυτή διέπει τα Παρακαμπύλια τουλάχιστον,αφού από κει και στο εξής δεν έχουμε μαρτυρίες.

Αν στον καρόδρομο τα συμπαθή τετράποδα που οδηγούν την άμαξα, ενστικτωδώς οδηγούν τον αμαξά από τις πιο ομαλές διαδρομές αποφεύγοντας τις κακοτοπιές,στην σημερινή εποχή,το αυτοκίνητο δυστυχώς δεν μπορεί να ενεργήσει,έτσι.
Ίσως το αυτοκίνητο του μέλλοντος,αλλά σήμερα όχι.
Ο δρόμος Αγρινίου Καρπενησίου. η κατ΄ ευφημισμόν εθνική οδός πέρασε από σαράντα κύματα υποσχέσεων ,που ξεκινούσαν από την απλή βελτίωση της έως μια νέα υπερσύγχρονη οδική κατασκευή η οποία θα έφερνε και την σχετική ανάπτυξη στην περιοχή μας.
Κι επειδή τελευταία από κωλυσιεργίες, γραφειοκρατία και έλλειψη ενδιαφέροντος όλων των εκλεγμένων και μη του νομού μας χάθηκε η ευκαιρία ένταξής σε Ευρωπαικό  πρόγραμμα ,"μιας και λεφτά δεν υπάρχουν στα δημόσια ταμεία" ,όπως είπε ο αρμόδιος υπουργός στην περσινή συνάντηση με τους τοπικούς φορείς,μιας νέας κατασκευής,κι επειδή χορτάσαμε από υποσχέσεις όλα αυτά τα χρόνια,τουλάχιστον ας γίνει το αυτονόητο,που δεν είναι άλλο από την καλή συντήρηση του ήδη υπάρχοντος οδικού δικτύου.
Ο αναγνώστης που μας έστειλε τις παρακάτω φώτο μας είπε χαριτολογώντας "ότι ο δρόμος μέχρι την Ποταμούλα σε αρκετά σημεία έχει λακκούβες, οι οποίες μπορούν να καταπιούν αμάξι δεν φαίνονται ειδικά την νύχτα ,και αν πέσεις μέσα πρέπει να πας για σπονδυλοδεσία αφού το βάθος τους φτάνει και έως 30 πόντους."
Η ίδια κατάσταση είναι σε όλο το οδικό δίκτυο και όσοι τον διαβαίνουν συχνά είναι γνωρίζοντες και αυτόπτες!Απομένει να κάνουν την ίδια διαδρομή και οι αρμόδιοι, και να δουν  "ιδίοις όμμασι" το μέγεθος του ξεχαρβαλώματος της κατά τ άλλα εθνικής οδού.
Η εγκατάλειψη δεν έχει προηγούμενο,αφού ούτε τα χαντάκια  είναι καθαρισμένα με αποτέλεσμα τα νερά να ρέουν ελεύθερα στο δρόμο και όταν η θερμοκρασία πέφτει,ξεφυτρώνει παγετός από το πουθενά!Κι αν ο ντόπιος είναι ήδη "ψυλλιασμένος"  στα επικίνδυνα σημεία στον ταξιδιώτη αυτό μπορεί  να αποβεί μοιραίο. 
Γνωστό βέβαια είναι σε όλους τους κατοίκους ότι κατά καιρούς, σε πολλά σημεία στην Κράψη και προς Γέφυρα επισκοπής αλλά και σε άλλα σημεία υπάρχουν μικρές κατολισθήσεις και ο οδηγός θα πρέπει να κάνει επικίνδυνους ακροβατισμούς να  αποφύγει τους μικρούς και μεγάλους βράχους,λόγω ανυπαρξίας εργασιών  στα υποστηρικτικά έργα!
Να υπενθυμίσουμε στους αρμοδίους ότι πέραν από την φθορά των αυτοκίνητων,τον δρόμο τον χρησιμοποιούν κυρίως υπερήλικες,οι οποίοι επιβαρύνουν κατά πολύ το ήδη καταπονημένο μυοσκελετικο τους σύστημα,και όντως η σπονδυλοδεσία που ανέφερε ο αναγνώστης θα είναι μια πραγματικότητα!
Οι φωτογραφίες είναι ενδεικτικές και αφορούν όλο το μήκος του δρόμου!


http://parakampylianews.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: