Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024

Ξωκλήσι του Άη Λια:Το Βίντεο από την υπέροχη διοργάνωση του Συλλόγου Ποταμούλας.

 Μια όμορφη διοργάνωση πραγματοποιήθηκε από τον πολιτιστικό Σύλλογο Ποταμούλας (ο Άγιος Γεώργιος) το Σάββατο 20 Ιουλίου,στο ξωκλήσι του Άη Λιά στην θέση Παλιούρακια.

Ο κόσμος πολύς, απόλαυσαν το μαγευτικό τοπίο της λίμνης και τον δροσερό αέρα της.

Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας, ακολούθησε παραδοσιακό Γλέντι, που συνοδευόταν από κρύα αναψυκτικά, μπύρες και σουβλάκια.

Πριν την έναρξη,ο πρόεδρος του πολιτιστικού Συλλόγου Ποταμούλας Κώστας Αναγνωστόπουλος, ευχαρίστησε όλους όσους παρευρέθηκαν αλλά δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε όσους στήριξαν με τις χορηγίες τους και την βοήθεια τους την όλη προσπάθεια (απόσπασμα στο βίντεο που ακολουθεί).

Το κέφι η διάθεση κράτησε μέχρι τις απογευματινές σχεδόν ώρες...

Δείτε αποσπάσματα στο βίντεο από την ακολουθία που τέλεσε ο πατήρ Ευστάθιος,η ομιλία του προέδρου,ο χορός και φυσικά αρκετών φίλων που μίλησαν στον φακό.

Δυστυχώς η καθυστέρηση για την προβολή του βίντεο, ήταν ότι τα περισσότερα τραγούδια που ακούγονται περιοριζόταν από πνευματικά δικαιώματα και έτσι από μία ώρα που ήταν σχεδόν όλο το βίντεο,το περιορίσαμε στα 12 λεπτά διάρκειας με κάλυψη αρκετών τραγουδιών με μουσική υπόκρουση....για να καταφέρουμε τελικά να το ανεβάσουμε  you tube.

Αυτές οι απλές μα τόσο όμορφες διοργανώσεις, είναι αποτέλεσμα μερικών ανθρώπων , που διαθέτουν όρεξη και μεράκι και δίνουν μια νότα αισιοδοξίας, ότι υπάρχει ελπίδα ακόμη...να πάρει πολιτιστική ανάσα και πάλι το χωριό μας.

Χρειάζεται η βοήθεια και η στήριξη όλων εμάς, αλλά κυρίως των τοπικών φορέων που σίγουρα μπορούν αν υπάρχει βούληση να προσφέρουν τα μέγιστα.

Δείτε το αποσπασματικό βίντεο:




1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Παλιουράκια, πάμε Λάτα
με σουβλάκια καί ντομάτα.

Πάντα να περνάμε ωραία
με την όμορφη παρέα.

Βοηθειά μας χωριανοί
κι ολοι κοντοχωριανοί.

Καί του χρόνου με υγεία
καί συλλόγου οδηγία.