Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024

Κωνσταντίνος Βραχωρίτης: Η ερώτηση που κατέθεσε στον Δήμαρχο Γιώργο Παπαναστασίου (φωτό - βίντεο)

 


Η ερώτηση που κατέθεσε χθες ο δημοτικός Σύμβουλος Παρακαμπυλίων κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στον Δήμαρχο κ. Γιώργο Παπαναστασίου και η σαφής απάντησή του, που επιβεβαιώνει την πάγια θέση μας ενάντια στη δημιουργία πλωτών φωτοβολταικών στις λίμνες μας και συγκεκριμένα στην τεχνητή λίμνη Κρεμαστών.

Διαβάστε Αναλυτικά:

κ. Δήμαρχε, κύριοι συνάδελφοι είναι η πρώτη φορά που λαμβάνω τον λόγο στο Δημοτικό Συμβούλιο ως νεοεκλεγείς  Δημοτικός Σύμβουλος και θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους καλή και δημιουργική θητεία.

Η λίμνη των Κρεμαστών αποτελεί τη μεγαλύτερη τεχνητή λίμνη της Χώρας μας. Δημιουργήθηκε μετά την κατασκευή του φράγματος των Κρεμαστών το 1965 και η περιοχή είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα Natura 2000. Στη λίμνη πραγματοποιούνται τα τελευταία χρόνια καθημερινές ξεναγήσεις εν πλω, με σκάφη, σε διαφορετικές διαδρομές στο πλαίσιο προγράμματος για την ανάδειξη των Ελληνικών Φιόρδ, στο οποίο συμπράττουν οι Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας και Στερεάς Ελλάδας και οι Δήμοι Αγρινίου, Άγραφων, Αμφιλοχίας και Καρπενησίου για την ανάδειξη της λίμνης των Κρεμαστών. Παράλληλα, αποτελεί σημαντικό βιότοπο στο ευρύτερο οικοσύστημα, ενώ παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πανίδα και την χλωρίδα της.

Το τελευταίο διάστημα έχει δημιουργηθεί έντονη ανησυχία στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής των Δήμων Αγρινίου και Αγράφων και συγκεκριμένα της Δ.Ε. Παρακαμπυλίων την οποία και εκπροσωπώ, από τη συζήτηση για την δημιουργία πλωτού φωτοβολταικού πάρκου στη λίμνη Κρεμαστών.

κ. Δήμαρχε, σας ρωτώ προς ενημέρωση τόσο του σώματος του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και των συμπολιτών μας ποια είναι η θέση του Δήμου απέναντι σε αυτό το ζήτημα, εάν θα ληφθούν υπόψιν οι ενστάσεις των κατοίκων της περιοχής και σε ποιες ενέργειες θα προβείτε στην περίπτωση που προχωρήσουν οι διαδικασίες κατασκευής πλωτού φωτοβολταικού πάρκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: