Κυριακή 8 Μαρτίου 2020

Το καφενείο του μπάρμπα Θόδωρου Πρατάρη...


Το #καφενείο του μπάρμπα Θόδωρου Πρατάρη....
Έχετε βρεθεί ποτέ σε ένα τέτοιο παλιό παραδοσιακό καφενείο; Να καθίσετε να πιείτε τον καφέ σας και να έχεις αντάμα γύρω από την ξυλόσομπα γέρους με γκλίτσες και τραγιάσκες?
Αν τους παρατηρήσεις προσεκτικά θα δεις μια ανεμελιά στα πρόσωπά τους, ακόμη και στον τρόπο που κάθονται.  Το άγχος παύει να υπάρχει, γιατί απλά είναι περίσσιο το κέφι και η θετική ενέργεια και έτσι αφήνουν το χρόνο να κυλά όμορφα, γιατί μερικοί φιλοσόφησαν και έχουν πιάσει το νόημα της ζωής !!!!
Γιατί η ζωή κυλάει γρήγορα...και ο μπάρμπα Θόδωρος αν και διανύει την όγδοη δεκαετία της ζωής του... νοιώθει ευδιάθετος και η καρδιά του αγέραστη...Για δεκαετίες ολόκληρες , πάνω από μισό αιώνα, αποίκω εκεί στο καφενείο, ένα καφενείο που είναι περισσότερο ζεστό και φιλόξενο και από 🏠 σπίτι ακόμα... γιατί  εκεί περνάει τις περισσότερες ώρες της ημέρας,ετοιμος να σερβίρει το τσίπουρο🥛 και να ψήσει τον🇬🇷 Ελληνικό καφέ☕... στους περαστικούς, γειτόνους και χωριανούς!!!!
Μεγαλώσαμε με αυτή την φυσιογνωμία... καθώς μικρά παιδιά ανηφορίζαμε για το δημοτικό σχολείο, την τραγιάσκα και την χροιά της φωνής του!!!!
Είχαμε την ευκαιρία να βρεθούμε λίγο πολύ  σ’ αυτό το παλιό #καφενείο να δούμε την αυθεντικότητα και την παιδική ψυχή στα μάτια των μεγαλυτέρων ...!!!!
Χθές είχε την ονομαστική του εορτή και του ευχόμαστε χρόνια πολλά και να είναι πάντα γερός και ευδιάθετος!!!

Μερικά στιγμιότυπα από ένα βίντεο στο YouTube που στο καφενείο ο Γιώργος Τσιτσιβός και ο Μπάρμπα Γιάννης Τσούνης παίζουν φλογέρα...
#https://youtu.be/OnZ69DYA7u0
#potamoula_maits
#kafe #kafenio #καφενες
#καφες #καφενείο









Δεν υπάρχουν σχόλια: