Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019

Η επέτειος της28ης Οκτωβρίου,στο χωριό μας!!!

🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷
Εορτάστηκε και σήμερα στο #χωριο μας #ποταμούλα η Εθνική Επέτειος του ''ΟΧΙ'' με την καθιερωμένη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου και την εκφώνηση ενός πύρινου πανηγυρικού λόγου που έγινε από τον δάσκαλο του Δημοτικού Σχολείου Ποταμούλας κ. Κωστή Κωνσταντίνο  με άριστο αφηγηματικό και ιστορικό υπόβαθρο.

Έγινε η  κατάθεση  των στεφάνων  από τον  Πρόεδρο Ποταμούλας Δημήτρη Ανδρώνη  και μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και του νηπιαγωγείου. 

Άξιζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά φέτος εκπροσωπήθηκε και η Εθνική Αντίσταση, από τον κ. Φώτη Τσούνη από τον συνοικισμό Τσουνέικα,ο οποίος είναι ο γιός του πεσόντα Σωτηρίου Τσούνη, κάτι που προκάλεσε συγκίνηση στους παρευρισκόμενους!!!!

Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, στην μνήμη των Ενδόξων Νεκρών και ακολούθησε από τους λιγοστούς πλέον μαθητές  η απαγγελία του Εθνικού μας Ύμνου.

Ο μπάρμπα Γιάννης Τσούνης 92 ετών σήμερα, θυμάται και διηγήται ...ο λυγμός και το τρέμουλο της φωνής του προδίδουν τα όσα έζησε στα χρόνια της κατοχής!!! ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από το τρισάγιο στους πεσόντες του έπους του 1940.










ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ
ΖΉΤΩ Η 28η ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: