Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Αναχώρησαν για ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ οι Εκδρομείς ...

Οι εκδρομείς, κάθε ηλικίας, αναχώρησαν από την Ποταμούλα τις πρώτες πρωινές ώρες 
και το πούλμαν όπως θα διαπιστώσετε γέμισε.Συνοδός της εκδρομής ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μιχάλης Μακρυπούλιας. Έχουν δύο μέρες για να απολαύσουν το μαγευτικό Μπάνσκο. Πρόκειται για μια γραφική πόλη στους πρόποδες του όρους Πιρίν , στη νότια Βουλγαρία . Τα τελευταία χρόνια με την ανάπτυξη ενός σύγχρονου χιονοδρομικού κέντρου έχει μετατραπεί σε έναν από τους 
δημοφιλέστερους προορισμούς της νοτιοανατολικής Ευρώπης.
Ο Φώτης Σωφρόνης (Ανταποκριτής & Συνεργάτης του Blogger) μας έστειλε φώτο μεσω 
facebook μέσα από το πούλμαν και την ώρα που οι εκδρομείς απολαμβάνουν τον πρωινό καφέ τους 
στα Γιάννενα.
Tους ευχόμαστε να περάσουν όμορφα και καλή επιστροφή.











Παιρνόντας έξω απο τη Βέροια..








Τελείωσαν με επιτυχία τα μαθήματα Πληροφορικής...

Μέσου του επιχειρησιακού προγράμματος 'ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ' (ΕΠΕΔΒΜ) που αποτελεί ένα από τα Επιχειρησιακά Προγράμματα του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ)  τελείωσαν  με επιτυχία τα μαθήματα ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ στο δημοτικό Σχολείο Ποταμούλας. 
 Είναι όλοι άξιοι συγχαρητηρίων που παρά τις ασχολίες και τις υποχρεώσεις τους,έδωσαν το παρών  όλες τις ημέρες  της εκπαίδευσης.Και ο καθένας τους  θά πάρει
 την ανάλογη πιστοποίηση  30 ωρών παρακολούθησης μαθημάτων ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ.

Εκ της Τοπικής Κοινότητας
ΠΟΤΑΜΟΥΛΑΣ

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Η κοπή της πίτας του Αθλητικού Συλλόγου ΠΟΤΑΜΟΥΛΑΣ.

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα  έκοψε  χθες Κυριακή ο Αθλητικός Σύλλογος ΚΕΡΑΥΝΟΣ Ποταμούλας στην αίθουσα εκδηλώσεων στο Κέντρο ''ΣΚΟΡΠΙΟΣ''.

Στην εκδήλωση παρέστησαν φίλοι και υποστηρικτές του Συλλόγου.
Οι τοπικοί Πρόεδροι Ποταμούλας κ.Ηλίας Τσούνης και της Κυπαρίσσου κ.Παναγιώτης Σπυρόπουλος.
Ο Πρόεδρος του ''Συνδέσμου Αποστράτων και Σωμάτων Ασφαλείας του Νομού Αιτωλ/νίας'' κ.Δημήτρης Τσούνης και ο Πρόεδρος του ''Σωματείου Αρτοποιών Αγρινίου και περιχώρων'' κ.Φίλιππος Τσούνης. Η κ.Χρυσούλα Παπαθανάση εκπροσώπησε τον Σύλλογο ''Αναπαράσταση της Κορομηλιάς''.
Το φλουρί έτυχε ο μικρός της ομάδας του Κεραυνού Γιώργος Σοφρώνης,ο οποίος κέρδισε ένα ρολόι προσφορά του Κοσμηματοπωλείου ''ΚΑΦΡΙΤΣΑΣ''

Στο σύντομο απολογισμό της προσφοράς αλλά και της Ιστορικής αναδρομής του Συλλόγου, εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του ΑΣΠ, μίλησε ο Πρόεδρος κ.Δημήτρης Ανδρώνης. Αφού πρώτα ευχαρίστησε τον πατήρ Ευστάθιο Τσιτσιβό για την παρουσία και τις ευλογίες του και τόνισε πως οι Ποταμιώτες αισθάνονται τυχεροί που έχουν συγχωριανό  Εφημέριο.

Ευχαρίστησε τους Προέδρους και όλους όσους  παραβρέθηκαν στην εκδήλωση,τους παράγοντες και τεχνικούς της ομάδας, τους μικρούς και μεγάλους παίκτες του ΚΕΡΑΥΝΟΥ. Έκανε αναφορά  στις πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες του Συλλόγου.
Αναφέρθηκε επίσης  στην δωρεάν είσοδο στο γήπεδο που για πρώτη φορά έγινε στο
φετινό πρωτάθλημα για να υπάρχει μεγαλύτερη συμμετοχή οπαδών και φυσικά ευχαρίστησε όσους ενίσχυσαν  
και στάθηκαν στο πλευρό της ομάδας στηρίζοντας τη ηθικά και οικονομικά.


Η φώτο τραβήχτηκαν απο τον Παναγιώτη Βραχωρίτη και Γιώργο Σοφρώνη







   
           














Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Πυρά απο τον ''Ποταμιώτη'' πρόεδρο του Σωματείου Αρτοποιών Αγρινίου και περιχώρων κ. Φίλιππο Τσούνη...


Who is who/. Πηγή:www.forummagazines.gr/

Ο Φίλιππος Τσούνης γεννήθηκε στο Αγρίνιο στις 28 Μαΐου του 1969. Μεγάλωσε στην Ποταμούλα, ένα χωριό στα βόρεια του Αγρινίου, ενώ είναι γόνος αγροτικής οικογένειας. Είναι παντρεμένος με την Ελένη Κουτσοθανάση, με την οποία έχουν αποκτήσει τρία παιδιά: τη Βιβή (21 ετών), το Βασίλη (18) και το Φώτη (6 ετών). Από το Δεκέμβριο του 1989 μέχρι και σήμερα διατηρεί τη δική του προσωπική επιχείρηση (αρτοποιείο) με τον συνέταιρό του κ. Γ. Αναγνωστόπουλο, προσφέροντας στους κατοίκους του Αγρινίου υψηλής ποιότητας αρτοσκευάσματα. Από το 2011, κατέχει τη θέση του Προέδρου του Σωματείου Αρτοποιών Αγρινίου.


                                             Πηγή:http://www.acheloostv.gr/online/newsnow/

Για παραπλάνηση των καταναλωτών από τα μέτρα που προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης κάνουν λόγο οι αρτοποιοί. Το υπουργείο στα πλαίσια της έκθεσης του ΟΟΣΑ αναμένεται να παραχωρήσει το δικαίωμα και στα πρατήρια άρτου, να αναγράφουν στην επιγραφή τους την λέξη «φούρνος»
.Η Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος υποστηρίζει πως το υπουργείο Ανάπτυξης παραβλέπει τις 140.000 θέσεις εργασίας της βιοτεχνικής αρτοποιίας και τους 15.000 αρτοποιούς της χώρας, εξισώνοντας το κατεψυγμένο ψωμί με το φρέσκο.

Για επιχειρούμενες ενέργειες αφανισμού του κλάδου τους κάνουν λόγο οι αρτοποιοί της Αιτωλοακαρνανίας, εξαιτίας των τροποποιήσεων στον νόμο περί λειτουργίας της αρτοποιίας στην Ελλάδα ,όπως εξηγούν με ανακοίνωσή τους.

Η ανακοίνωση του Σωματείου Αρτοποιών Αιτωλοακαρνανίας:

“Εκπροσωπώντας τους βιοτέχνες αρτοποιούς της περιοχής μας (του φούρνου της γειτονιάς), είναι ανάγκη να ενημερώσουμε την κοινή γνώμη για όσα συμβαίνουν στον κλάδο μας, για τις επιχειρούμενες ενέργειες αφανισμού ενός από τους λίγους παραγωγικούς κλάδους που απέμειναν στη χώρα μας.

Το υπουργείο Ανάπτυξης –είμαστε πλέον πεπεισμένοι γι’ αυτό- θεωρεί τη βιοτεχνική αρτοποιΐα περιττή. Με λίγα λόγια ότι δεν έχει καμία θέση στην Ελλάδα.

Ύστερα από μία μακροχρόνια προσπάθεια και δουλειά το 2007 ψηφίστηκε από τη Βουλή των Ελλήνων ένας νόμος – πλαίσιο, ο 3526/2007, ο οποίος καθόριζε τη λειτουργία της αρτοποιΐας στη χώρα μας με ένα τρόπο δίκαιο.

Τα τελευταία χρόνια, με το υπουργείο Ανάπτυξης υπό την ηγεσία του κ. Χατζηδάκη, έχουν γίνει δύο τροποποιήσεις στον παραπάνω νόμο με διατάξεις που εν τέλει ευνοούν το κατεψυγμένο ψωμί και τους ανταγωνιστές της βιοτεχνικής αρτοποιΐας.

Σήμερα ο ίδιος υπουργός, έχοντας ως ευαγγέλιο την, κατά δική του παραγγελία έκθεση του ΟΟΣΑ, η οποία –σημειωτέον- στοίχησε στον Έλληνα φορολογούμενο περίπου 1.000.000 ευρώ υπό τις γνωστές σε όλους μας συνθήκες- υποστηρίζει ότι θα σώσει τον Έλληνα καταναλωτή, ίσως και την ίδια την ελληνική οικονομία, επιφέροντας  ένα ακόμα καίριο πλήγμα σε έναν από τους τελευταίους παραγωγικούς κλάδους.

Προκειμένου να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι και με απτά πλέον παραδείγματα, ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Χατζηδάκης επανέρχεται στις δηλώσεις του εκ νέου με το θέμα του ψωμιού και ότι με τα επικείμενα μέτρα ο Έλληνας καταναλωτής θα «σωθεί» αγοράζοντας φθηνότερο ψωμί… με την προϋπόθεση ότι το ψωμί θα ζυγίζεται ενώπιόν του.

Ως προς τούτο, ουδεμία αντίρρηση έχουμε. Εάν με αυτόν τον τρόπο ευνοηθεί η αγορά και ο Έλληνας καταναλωτής, είμαστε οι πρώτοι που πιθυμούμε να συμβάλλουμε σε αυτό…

Αλλά όχι μόνο στα αρτοποιεία να επιβάλλεται το ζύγισμα ενώπιον του καταναλωτή, αλλά και σε όλα τα σημεία πώλησης (Σούπερ Μάρκετ, εγκατάσταση περάτωσης έψησης κατεψυγμένου ψωμιού, Bake off, πρατήρια άρτου κ.λ.π.).

Ο κ. υπουργός θέλει –διακαώς μάλιστα- όλα τα σημεία που πωλούν ψωμί (εγκατάσταση περάτωσης έψησης, πρατήρια άρτου, Σούπερ Μάρκετ κ.λ.π.) να έχουν τη δυνατότητα να ονομάζονται φούρνοι.

Φαίνεται, λοιπόν, ξεκάθαρα ότι γίνεται προσπάθεια να δοθούν προνόμια στις εγκαταστάσεις περάτωσης έψησης (bake off), τα οποία δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και θα είναι εις βάρος των καταναλωτών που θα αγοράζουν τα κατεψυγμένα προϊόντα ως φρέσκα.

Προχωρώντας η έκθεση του ΟΟΣΑ ζητά – προτείνει το ψωμί να πωλείται σε όλα τα καταστήματα (ένδυσης – υπόδησης, συνεργεία, κομμωτήρια, PET SHOP κλπ.

Θεωρούμε ότι τα καταστήματα που διαθέτουν σήμερα άρτο στην Ελλάδα είναι υπεραρκετά. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η Ελλάδα έχει τα περισσότερα σημεία πώλησης ψωμιού από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

Από την κυβέρνηση, λοιπόν, στοχοποιείται ένα από τα τελευταία παραγωγικά επαγγέλματα στην Ελλάδα, γύρω από το οποίο απασχολούνται πάνω από 140.000 εργαζόμενοι και όπου χρησιμοποιούμε μόνο ελληνικές πρώτες ύλες και στηρίζουμε βιομηχανίες κατασκευής εξοπλισμού και μηχανημάτων με εξαγωγικό προσανατολισμό, που συνεισφέρουν στην ελληνική οικονομία.


Για όλα τα παραπάνω το σωματείο μας συμμετείχε σε περιφερειακή σύσκεψη στα γραφεία της συντεχνίας Αρτοποιών Πάτρας, στην οποία συμμετείχαν, επίσης εκπρόσωποι από τις συντεχνίες Αρτοποιών Αιγίου και Αθήνας, καθώς επίσης και ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών Αιτ/νίας κ. Ράπτης Παναγιώτης και ο αντ/δρος της αντίστοιχης ομοσπονδίας Αχαϊας κ Ιωάννου Χάρης. Αποφασίστηκε να ζητηθεί συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Δ. Ελλάδας και να γίνουν κινήσεις ενημέρωσης του καταναλωτικού κοινού για τη διαφορά του φρέσκου από το κατεψυγμένο ψωμί.

Επίσης, το σωματείο μας με έγγραφό του απευθύνθηκε στους βουλευτές του Νομού μας και τους ζήτησε συνάντηση για καλύτερη ενημέρωση και γνωστοποίηση όλων των παραπάνω.”

Για το Δ.Σ

                      Ο Πρόεδρος                                                                  Ο Γεν. Γραμματέας
               Τσούνης Φίλιππος                                                               Ντάσης Άγγελος


   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ 
Πατήστε ΕΔΩ

                               
ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ  http://www.forummagazines.gr/
Φίλιππος Τσούνης, Μόνο η συλλογική δράση φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα...

 
Ο επικεφαλής του Σωματείου Aρτοποιών Αγρινίου Φίλιππος Τσούνης, λάτρης της συλλογικής δράσης και με πλήθος φρέσκων ιδεών, μας μιλά για τους στόχους που θέτει με τους συναδέλφους του, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα του βιοτέχνη αρτοποιού.

Θα θέλατε να μας μιλήσετε συνοπτικά για τη συνδικαλιστική σας πορεία μέχρι το σημείο που αναδειχτήκατε πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Αγρινίου;

Στο Σωματείο, ως μέλος μπήκα από την πρώτη στιγμή της ενασχόλησής μου με το επάγγελμα. Με τη διοίκησή του ασχολήθηκα για πρώτη φορά το 2005. Στην πρώτη μου θητεία ως αναπληρωτής γ.γ., στη δεύτερη ως αντιπρόεδρος και από το περασμένο καλοκαίρι ως πρόεδρος. Η προεδρία του Σωματείου δεν αποτέλεσε αυτοσκοπό. Από τη στιγμή όμως που προέκυψε, με τιμά ιδιαίτερα και με γεμίζει ευθύνες απέναντι στους συναδέλφους μου. Παράλληλα, αυτά τα χρόνια συμμετέχω στην Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Αιτωλοακαρνανίας ως μέλος του Δ.Σ. H ενασχόλησή μου με τα κοινά είναι κάτι σαν... «μικρόβιο». Στη μέχρι σήμερα πορεία μου, συμμετείχα, ως μαθητής, στο τότε οργανωμένο μαθητικό κίνημα και αργότερα ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου στον τομέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Θεωρώ ότι όποιος θέλει και μπορεί, πρέπει να προσφέρει στον τομέα που δραστηριοποιείται. Διαχρονικά έχει αποδειχθεί, ότι οι πολλοί μπορούν να καταφέρουν πολλά περισσότερα από ότι ο καθένας μόνος του. Είμαι φανατικός οπαδός της λεγόμενης συλλογικής δράσης...

Ποιες είναι πλέον οι βασικές σας προτεραιότητες ως επικεφαλής του Δ.Σ.;

Ένας από τους βασικούς στόχους της θητείας μου είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συσπείρωση των μελών μας γύρω από το Σωματείο, προκειμένου όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε την ήδη δύσκολη κατάσταση, που ενδεχομένως στο μέλλον να γίνει ακόμα δυσκολότερη. Στο σχεδιασμό του συμβουλίου μας υπάρχουν και άλλες κινήσεις πέρα από την πρόσφατη ημερίδα για την «κοστολόγηση των προϊόντων του αρτοποιείου». Οι κινήσεις που θα ακολουθήσουν, αποσκοπούν στη σύσφιξη των μεταξύ μας σχέσεων, αλλά και στην ενημέρωση των μελών μας για όλα τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο.

Σε ποια σημεία έχετε επικεντρώσει τη δράση σας αυτόν τον πρώτο χρόνο;

Το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα ο κλάδος στην περιοχή μας είναι η διασπορά της πώλησης σε πολλά και άσχετα σημεία, αλλά και η ασυδοσία στη διακίνηση των προϊόντων μας. Όσο και αν αυτό μας πονάει, είναι ένα πρόβλημα που μόνοι μας δημιουργήσαμε, συντηρούμε και τροφοδοτούμε. Για την τήρηση των κανόνων διακίνησης και πώλησης των προϊόντων μας, το Σωματείο βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες. Βέβαια, δεν περιμένω πολλά από τη συντεταγμένη Πολιτεία. Ευελπιστώ στην αλλαγή της δικής μας νοοτροπίας. Προς αυτήν την κατεύθυνση εξάλλου, σχεδιάζουμε και τις επόμενες κινήσεις μας.

Πόσο σας απασχολεί ο ανταγωνισμός των σούπερ μάρκετ και των βιομηχανιών; Υπάρχει, πιστεύετε, απειλή για το «φούρνο της γειτονιάς»;

Σίγουρα η βιομηχανία έχει πάρει ένα κομμάτι της πίτας, ωστόσο, όχι τόσο μεγάλο που, τουλάχιστον μέχρι σήμερα, να δημιουργεί σημαντικό πρόβλημα στο «φούρνο της γειτονιάς». Μεγαλύτερο κόστος έχει δημιουργήσει η υποτίμηση των προϊόντων από ορισμένους βιοτέχνες αρτοποιούς, οι οποίοι προκειμένου να κερδίσουν σημεία πώλησης, διαθέτουν προϊόντα σε εξαιρετικά εξευτελιστικές τιμές. Η κατεψυγμένη ζύμη στην παρούσα φάση δεν μπορεί να δημιουργήσει σημαντικό πρόβλημα γιατί λόγω κόστους μεταφοράς, συντήρησης και έψησης, καθίσταται μη ανταγωνιστική ως προς τα φρέσκα προϊόντα του αρτοποιείου. Θα πρέπει λοιπόν, να αναπτύξουμε πολιτικές που θα μειώσουν τον ενδεχόμενο κίνδυνο. Αυτό μπορεί να γίνει με σωστή ενημέρωση του καταναλωτή, αναδεικνύοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του «φούρνου της γειτονιάς» και των προϊόντων του, που δεν είναι άλλα από την φρεσκάδα και την ποιότητα. Όλα τα χαρακτηριστικά δηλαδή που η ελληνική οικογένεια μετράει σε ένα προϊόν όπως το ψωμί που το έχει ψηλά στη διατροφή και στη συνείδησή της.

Ποιο είναι το «κλειδί» που θα βγάλει τον επαγγελματία από την οικονομική κρίση;

Η εποχή που ζούμε έχει τα δικά της ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Η κρίση εκτός από οικονομική, είναι κοινωνική, πολιτική, πολιτισμική, κρίση αξιών... Σίγουρα η επόμενη ημέρα θα είναι διαφορετική. Ζητούμενο είναι στη νέα εποχή να βγούμε όσο το δυνατό αλώβητοι και με στέρεες βάσεις στα νέα δεδομένα. Η απελευθέρωση των αγορών και των επαγγελμάτων είναι μία αναπόφευκτη εξέλιξη. Απλά στη νέα πραγματικότητα, θα είναι επιτυχία να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε κανόνες υγιούς ανταγωνισμού. Δεν πρέπει να μείνουμε αγκιστρωμένοι σε αυτά που ξέραμε αλλά να συμμετέχουμε στη νέα τάξη πραγμάτων, ούτως ώστε να πετύχουμε τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη για τον κλάδο.

Πώς κρίνετε τη στάση της Ομοσπονδίας Αρτοποιών μέχρι σήμερα;

Δεν θα καταλογίσω ευθύνες στην Ομοσπονδία για ό,τι χάσαμε ή για ό,τι ενδεχομένως θα χάσουμε. Αυτό που θα ήθελα από την ΟΑΕ, είναι να αναπτύξει πολιτικές ενημέρωσης για τη σωστή λειτουργία των επιχειρήσεων αλλά και προς την κοινωνία και το καταναλωτικό κοινό για τη διαφορά φρέσκου- κατεψυγμένου, τη διατροφική αξία του ψωμιού και τη διαφορά του Φούρνου της Γειτονιάς και των όποιων σημείων πώλησης. Το τελευταίο, προϋποθέτει και την υποστήριξη της πολύ σωστής ενέργειας της έκδοσης του σήματος αναγνωρισιμότητας της ΟΑΕ για το «Φούρνο της Γειτονιάς».

Είστε αισιόδοξος για το μέλλον του κλάδου;

Η σημερινή πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση έχει επηρεάσει τους πάντες άρα και τον κλάδο της βιοτεχνικής αρτοποιίας. Η αύξηση των εξόδων, η πτώση της παραγωγής και του τζίρου είναι μία πραγματικότητα. Είναι δύσκολο να ψάχνεις μέσα από τέτοιες καταστάσεις για θετικά στοιχεία. Αν όμως αυτή η κατάσταση βοηθήσει ώστε να ξεκαθαρίσει η αγορά από τυχάρπαστους και καιροσκόπους που μόνο ζημιά κάνουν σε κάθε επαγγελματικό κλάδο, τότε μπορεί να έχει και τα θετικά της. Ο Έλληνας βιοτέχνης αρτοποιός για να βγει αλώβητος από αυτή την αρρωστημένη κατάσταση, θα πρέπει να αφουγκραστεί με προσοχή τις απαιτήσεις και τις επιθυμίες των πελατών του, να ξαναφορέσει την ποδιά του, να σκύψει με επιμέλεια στον πάγκο του και να γίνει παραγωγός ποιοτικών προϊόντων, βασισμένων σε αγνές ελληνικές Α’ ύλες, τα οποία θα πρέπει να προσφέρει στις τιμές εκείνες που θα είναι προσιτές για τον καταναλωτή αλλά και θα καθιστούν την επιχείρησή του βιώσιμη. Είμαι αισιόδοξος ότι, όποιος διαχειριστεί σωστά την κατάσταση, θα έχει και καλύτερες προοπτικές από τις σημερινές.

Μιλήστε μας για τους μελλοντικούς σας στόχους, τόσο ως συνδικαλιστής όσο και ως επαγγελματίας αρτοποιός.

Στην παρούσα συγκυρία, σε επαγγελματικό επίπεδο, πρώτος και βασικός μου στόχος είναι η διατήρηση των κεκτημένων. Σίγουρα για το μέλλον, και εφόσον οι οικονομικές συνθήκες επιτρέψουν κάτι τέτοιο, υπάρχει σχεδιασμός στο μυαλό μου και για επόμενες κινήσεις. Σε συνδικαλιστικό επίπεδο, η πρώτη μου φιλοδοξία είναι να τιμήσω με συνέπεια και υπευθυνότητα την εντολή που μου έδωσαν οι συνάδελφοί μου το περασμένο καλοκαίρι...

Συνέντευξη: Τάκης Κορμπάκης 



Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Ο διαιτητής έχασε την μπάλα...αδικήθηκαν οι μικροί του ΚΕΡΑΥΝΟΥ!!!

Η απειρία και τα τραγικά λάθη του Διαιτητή και το όλο με λάσπες γήπεδο στον Αγώνα μεταξύ   ΚΕΡΑΥΝΟΥ - ΠΑΟ ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ  με 1-5,στέρησε από τα παιδιά του Γιάννη Τσούνη την ευκαιρία να κερδίσουν το παιχνίδι. Φεύγοντας από το γήπεδο ο προπονητής σαφώς ενοχλημένος από το αποτέλεσμα,είπε : «Ο διαιτητής αδίκησε την ομάδα μας,έχουμε κάποιες περιπτώσεις φάουλ που δεν δόθηκαν υπέρ μας κοντά στην δική τους περιοχή, ενώ έδωσε πέναλτι που δεν ήταν και έβγαλε κίτρινη κάρτα χωρίς λόγο. Εμείς φταίμε που δεν ήμασταν καλοί στο πρώτο ημίχρονο, αλλά αυτό δεν αναιρεί ότι ο διαιτητής έκανε πολλά τραγικά λάθη εις βάρος μας κάτι που επηρέασε αρνητικά το ηθικό και την ψυχολογία των παιδιών από το πρώτο κιόλας ημίχρονο».
Όπως και να'χει το αποτέλεσμα την παράσταση έκλεψε ο 
Λάμπρος Αναγνωστόπουλος με ένα καταπληκτικό γκολ
στα τελευταία λεπτά του Αγώνα που το αφιέρωσε στον προπονητή του Γιάννη Τσούνη.

Η παιδική ομάδα βρίσκεται στη 5η θέση της κατηγορίας με 10 βαθμούς.
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:  ΒΛΑΧΟΣ – ΧΑΣΑΝΔΡΑΣ - ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
 ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ: ΜΠΕΣΙΡΗ

 Ο κ.Κώστας Σοφρώνης με τον Πρόεδρο του Α.Π.Σ ΚΕΡΑΥΝΟΥ 



Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

ΚΟΒΕΙ ΤΗΝ ΠΙΤΑ Ο Α.Π.Σ ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΠΟΤΑΜΟΥΛΑΣ (ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ)





Ο Α.Π.Σ ΚΕΡΑΥΝΟΣ  ΠΟΤΑΜΟΥΛΑΣ

Πραγματοποιεί
  
 ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ 

ΤHN ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014
ΚΑΙ  ΩΡΑ  06:00 μ.μ.
ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ  «ΣΚΟΡΠΙΟΣ»  ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ



               Καλούνται όλοι οι  Ποταμιώτες και φίλοι της Ομάδας μας, 
               να παρευρεθούν  στην καθιερωμένη  κοπή της  Πρωτοχρονιάτικης Πίτας 
                του Αθλητικού μας Συλλόγου.Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.


Εκ του Συλλόγου
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Δήμητρης Ανδρώνης



Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Τα ''Χιλιμούδια"...από έναν τοπικό ποιητή του 1956.

Σε αυτό το σημείο έρχεται να συμπληρώσει και ένας τοπικός ποιητής με κάποιους στίχους για τα "χιλιμούδια" Ποταμούλας.
Ο ποιητής γιος του Δήμου Κωτούλα από το Πεντάκορφο και της Αφροδίτης Λ. Οικονομίδη (κόρη της Κωνστάντως).απότακτος λοχαγός του 1922 φανατικός αντιβενιζελικός, έγραψε το 1956 
« τα χιλιομόδια» ένα ωραίο ποίημα που αναφέρεται στην "Ποταμιά" τον εύφορο τόπο, οπου ξεχείμαζαν οι Αραχωβίτες και μεταπολεμικά, το 1950 αναγνωρίστηκε ως Κοινότητα Ποταμούλας .Το ποίημα έδωσε στον Ιερέα Δημήτριο Ιωακείμ, ο οποίος το διέσωσε και το εμπιστεύτηκε στην Χρυσούλα Σπυρέλη το 2003.
''Να εδώ που η γη είναι καρπερή,μόδια χίλια μούδια

Όταν κι ως αξιοποιηθεί με τ’Αχελώου τραγούδια
Κελάκια, Λάτα, Ποταμιά νάχετε γειά παιδούδια
Πρέπει να μετανομασθή, ως κραίνει-« Χιλιμούδια»''.
                                                                       Κωτούλας    Πεντάκορφο 1956.







Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Βάζει... πλώρη για πλέι-οφ ο ΚΕΡΑΥΝΟΣ.

Στους αγώνες πλέι-οφ θα διεκδικήσει την πρόκρισή της στην τελική φάση του Πρωταθλήματος η ομάδα του Κεραυνού.
 Εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησαν οι παίκτες του Κεραυνού απέναντι στην Δάφνη στο γήπεδο της Μεγάλης Χώρας με τελικό αποτέλεσμα 3-1 υπέρ των φιλοξενούμενων .Οι παίκτες δεν πτοήθηκαν από την συνεχή βροχόπτωση, παίζοντας πολύ όμορφο ποδόσφαιρο.
Το σκορ εξελίχθηκε:
Στο 50' με 1-0 υπέρ της Δάφνης με αυτογκόλ του Άγγελου Τηγανίτα
Στο 62' απαντάει ο Θωμάς Πανάκης και ισοφαρίζει 1-1.
Και πάλι στο 76' ο Θωμάς Πανάκης δίνει το προβάδισμα κάνοντας το 2-1.
Ο Βασίλης Τσιάκλας κλείδωσε την Νίκη 3-1 με γκολ στο 92'.

Ευχαριστούμε τον Γιώργο Σοφρώνη για τις παρακάτω φώτο...


 Ο Σωτήρης Παπαθανάσης (Τεχνικός της Ομάδας)


 Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης κ. Παναγιώτης Τσαμάκης.

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Από Αγρίνιο - Ποταμούλα μια όμορφη διαδρομή..(video).


Αν θες να πας μια βόλτα στο χωριό στα γρήγορα, εσύ κυρίως που το βλέπεις με το « μακαρόνι », αξίζει να δεις τα παρακάτω video από το You Tube διάρκειας 14'. Μια σύντομη διαδρομή από το Πλατανάκι  ως το Χωριό μας και φυσικά με μουσική υπόκρουση. Φανταστείτε να γίνει και ο δρόμος, θα είμαστε ένα από τα προάστια του Αγρινίου,
 ένα «τσιγάρο» δρόμος δηλαδή...
Απολαύστε την διαδρομή που συνοδεύεται με
τα ''ΚΑΓΚΕΛΙΑ'' με  ένα καταπληκτικό σόλο
του Κώστα Αριστόπουλου και άλλα...





Και μια βόλτα μέσα από το πανέμορφο 
ΧΩΡΙΟ της ΠΟΤΑΜΟΥΛΑΣ.

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ...



Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Στά PLAY-OFFS ο Κεραυνός??? ''ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 13ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ''.


Την Κυριακή στης 11:00 πμ στην Μεγάλη Χώρα Αγρινίου,ο ΚΕΡΑΥΝΟΣ αντιμετωπίζει την ΔΑΦΝΗ.
Ένας αγώνας που θα κρίνει αν τελικά η ομάδα μας θα κλειδώσει την θέση της στα play-offs.
Ο τεχνικός της ομάδας (Σωτήρης Παπαθανάσης) απάντησε στις ερωτήσεις μας σε τηλεφωνική επικοινωνία:

Πως βλέπει την υπόθεση play offs για ΚΕΡΑΥΝΟ?
 «Ο στόχος της ομάδας είναι να μπει στα play offs . Δεν έχουμε περιθώρια για λάθη. Χάσαμε κάποια παιχνίδια και δεν έχουμε περιθώρια για ήττα,με την ΔΑΦΝΗ την Κυριακή. Είπα με τους  παίκτες προχθές στην προπόνηση, ότι περιμένω ενέργεια και ενθουσιασμό από τους νεαρούς και οι παλαιότεροι και πιο έμπειροι θα βοηθούν με τον ίδιο ενθουσιασμό. Ζητάω το 100% στην προπόνηση και το 120% στο αγώνα της Κυριακής, γιατί δεν έχουμε περιθώριο να παίζουμε με το 100% μόνο, γιατί θα είμαστε πίσω από τον στόχο. Σε κάθε παιχνίδι πρέπει όλοι να δίνουν περισσότερο από όσο μπορούν και δεν εννοώ μόνο από θέμα τρεξίματος. Δεν μπορεί μόνο το σώμα χωρίς το μυαλό».
Σε ερώτηση για το αν κάποιοι παίκτες θα έχουν ειδικό ρόλο στην ομάδα του, σχολίασε: 
«Ξέρω πώς παίζουν ο Κώστας Ανδρώνης, ο Βαγγέλης Παπαθανάσης και ο θωμας Πανάκιας,είναι από τα παλαιότερα αποκτήματα που έχει η Ομάδα και είναι οι πιο έμπειροι όσον αφορά την τεχνική τους.Με τους τρεις έχω καλό προσανατολισμό και εμπιστοσύνη στην όλη υπόθεση. Ο Κεραυνός είναι μία ποιοτική ομάδα αλλά έχει κάποια προβλήματα αμυντικά. Πρέπει να «χτυπήσουμε» εκεί, να είμαστε γρήγοροι μπροστά και να τελειώσουμε τις φάσεις και η νίκη θα είναι δική μας».






  

     
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 13ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ   25/1/2014

ΑΓΩΝΑΣ

ΣΚΟΡ
ΑΙΑΣ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ – ΑΕ ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΩΝ
ΟΜΟΝΟΙΑ ΚΕΧΡΙΝΙΑΣ – ΑΤΛΑΝΤΕΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΠΟΤΑΜΟΥΛΑΣ – ΑΟ ΣΠΑΡΤΟΥ
ΔΑΦΝΗ ΜΕΓ. ΧΩΡΑΣ – ΠΑΝΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ
1-6
6-3
3-1
2-1
Α/Α

ΣΩΜΑΤΕΙΟ

ΤΕΡΜΑΤΑ
ΥΠΕΡ
ΤΕΡΜΑΤΑ
ΚΑΤΑ
ΒΑΘΜΟΙ
1.
ΑΕ ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΩΝ
53
12
35
ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟΣ
2.
ΔΑΦΝΗ ΜΕΓ. ΧΩΡΑΣ
28
15
25
PLAY-OFFS
3.
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΠΟΤΑΜΟΥΛΑΣ
24
16
21
PLAY-OFFS
4.
ΟΜΟΝΟΙΑ ΚΕΧΡΙΝΙΑΣ
30
23
21
5.
ΑΤΛΑΝΤΕΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
19
26
15
6.
ΠΑΝΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ
22
31
13
7.
ΑΟ ΣΠΑΡΤΟΥ
16
25
12
8.
ΑΙΑΣ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ
8
52
0