Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024

Ποταμούλα :Με επιτυχία αναβίωσε φέτος το πανηγύρι στον "Κελανίτη" (φωτό - βίντεο)

 


Στο παρελθόν μας ταξίδεψε η πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποταμούλας ανήμερα της εορτής της Γεννήσεως της Θεοτόκου ,οργανώνοντας την αναβίωση τού ημερήσιου πανηγυριού,στα βαθύσκιωτα πλατάνια στον Κελανίτη.

Δεκαετίες πέρασαν περίπου από το τελευταίο πανηγύρι στον χώρο εκείνο , δίπλα από το ποτάμι, όπου γινόταν μετά το πέρας της θείας λειτουργίας  και τον χορό ξεκινούσε ο τότε εφημέριος του χωριού μας μακαριστός π.Δημήτριος Ιωακείμ.

Μικροί, μεγάλοι, Ποταμιώτες αλλά και κάτοικοι των γύρω χωριών έβρισκαν καταφύγιο στο ημερήσιο πανηγύρι της περιοχής και όλοι αντάμα καθόντουσαν να πιούν και να γλεντήσουν.

Σήμερα , μια αναβίωση πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή πλήθους κόσμου, που χόρεψε και διασκέδασε με πολύ κέφι.

Μια αναβίωση,που συγκίνησε τους μεγαλύτερους και δίδαξε τους νεότερους. 

Με συμμετοχή των κατοίκων των γύρω περιοχών,του συνοικισμού αλλά και από το χωριό, περαστικοί σταματούσαν καθώς άκουγαν την δημοτική ορχήστρα να παίζει. Ένα πανυγήρι αντάμωμα , που έφερε συγχωριανούς μας από την Αμερική και την Αθήνα και άλλες πόλεις...

Η ψυχή όλης αυτής της εκδήλωσης,το Δ.Σ του πολιτιστικού Συλλόγου....Τα νέα παιδιά με όνειρα και διάθεση, μαζί με την εμπειρία του προέδρου Κώστα Αναγνωστόπουλου πέτυχαν μια άρτια διοργάνωση.

Το παρών έδωσε και η τοπική Αυτοδιοίκηση,με τους: πρόεδρο της Κοινότητας Δημήτρη Ανδρώνη,τον Δημοτικό Σύμβουλο Αγρινίου Κώστα Σαράκη ,τον Δημοτικό Σύμβουλο Παρακαμπυλίων Κωνσταντίνο Βραχωρίτη και τον πρόεδρο της Κοινότητας Αγίου Βλασίου Παναγιώτη Πολυχρόνη.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος, αφού έκανε αναφορά στην αναβίωση του πανηγυριού ευχαρίστησε όσους βοήθησαν και συνέδραμαν με χορηγίες,με προσωπική εργασία και προσφορές στην εκδήλωση, έκλεισε ευχαριστώντας όλους τους παρευρισκόμενους. (Βλέπε βίντεο).

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το γλέντι κράτησε μέχρι τις απογευματινές ώρες.Ακόμη όπως θα δείτε και στο βίντεο, όταν τα ηχητικά έπαθαν βλάβη ,τα νεαρά παιδιά της ορχήστρας έπαιξαν χωρίς την βοήθεια των ηχείων με περίσσια όρεξη και κέφι και το γλέντι συνεχίστηκε.

Χρόνια πολλά Ποταμιώτες, χρόνια πολλά στον Κελανίτη μας!

Και του χρόνου με υγεία, καλή αντάμωση και πάλι.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:

















































1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλορίζικος ο σύλλογος... μακάρι με διάκριση, σύμπνοια, συνεργασία και ταπεινότητα...να διατηρηθεί για το καλό του χωριού μας...