Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023

Ποταμούλα:Η παρέλαση των μαθητών με συναισθήματα συγκίνησης καί υπερηφάνειας,σε όλους μας.(φωτό - βίντεο)

 

Εορτάστηκε και σήμερα στο χωριό μας η Εθνική Επέτειος του ''ΟΧΙ'' με την καθιερωμένη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου και την εκφώνηση λόγου που έγινε από τον δάσκαλο του Δημοτικού Σχολείου Ποταμούλας κ. Βασίλη Πολίτη με άριστο αφηγηματικό και ιστορικό υπόβαθρο.

Έγινε η κατάθεση των στεφάνων από τον Πρόεδρο Ποταμούλας Δημήτρη Ανδρώνη,τον Δημοτικό Σύμβουλο Παρακαμπυλίων Κώστα Σοφρώνη,τον διοικητή του Α.Τ Αγίου Βλασίου κ.Νταβαρίνο Δημήτριο ,την πρόεδρο του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Ξένια Καπελάκη και από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και του νηπιαγωγείου και ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Σαργιάδα και νεοκλεγείς δημοτικός σύμβουλος Κώστας Βραχωρίτης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατέθεσε στεφάνι ο εν ζωή γηραιότερος Ποταμιώτης μπάρμπα Γιάννης Τσούνης που έζησε στα χρόνια της κατοχής, κάτι που προκάλεσε συγκίνηση στους παρευρισκόμενους και τέλος η Χριστίνα Ιωακείμ για την προσφορά της γυναίκας στον πόλεμο του 40.

Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, στην μνήμη των Ενδόξων Νεκρών και ακολούθησε από τους λιγοστούς πλέον μαθητές η απαγγελία του Εθνικού μας Ύμνου.

Στην συνέχεια, ακολούθησε η παρέλαση των μικρών μαθητών που πραγματικά προκάλεσε συναισθήματα συγκίνησης καί υπερηφάνειας,σε όλους μας.

Για πρώτη φορά στο χωριό μας και με την άψογη οργάνωση και την ρύθμιση της κυκλοφορίας από τους άνδρες του Α.Τ Αγίου Βλασίου  Δημήτριο Νταβαρίνο και Κωνσταντίνο Καραπιπέρη είχαμε μια άρτια καθόλα παρέλαση.

Μια ιδέα που έγινε πράξη και ευχόμαστε να καθιερωθεί στο χωριό μας....

Χρόνια πολλά Ποταμούλα, χρόνια πολλά Έλληνες.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:































































Δεν υπάρχουν σχόλια: