Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023

Παρακαμπύλια: Ξεκινούν και φέτος οι δωρεάν περιηγήσεις στη Λίμνη Κρεμαστών


Από την 1η Αυγούστου και μέχρι το τέλος καλοκαιριού ξεκινούν οι δωρεάν περιηγήσεις πολιτών στη Λίμνη Κρεμαστών, μέσω ναυλωμένων τουριστικών σκαφών.


Η συγκεκριμένη δράση, που είχε ξεκινήσει με μεγάλη επιτυχία πέρυσι, θα υλοποιηθεί και φέτος με τη σύμπραξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, καθώς και των Δήμων Αγρινίου, Αμφιλοχίας, Καρπενησίου και Αγράφων.

Και η δρομολόγηση της πλοήγησης αυτών στη τεχνητή Λίμνη Κρεμαστών είχε προσελκύσει το 2022 μεγάλο ενδιαφέρον, και για φέτος θα πραγματοποιηθεί το ίδιο δίνοντας τη δυνατότητα επισκεψιμότητας. Μέσω αυτής της δράσης δίνεται έμφαση στην ανάπτυξη του τουρισμού και αναψυχής ήπιας μορφής, και προβάλλονται οι περιβαλλοντικοί πόροι της λίμνης Κρεμαστών και των ευρύτερων παραλίμνιων περιοχών. Παράλληλα, αναμένεται να υλοποιηθούν και εκδηλώσεις ανάδειξης της λίμνης Κρεμαστών, όπου θα προβληθούν τα πλούσια φυσικά και πολιτιστικά πλεονεκτήματα της ευρύτερης περιοχής.

Τις επόμενες ημέρες πρόκειται να αναρτηθεί και το σχετικό πρόγραμμα των περιηγήσεων με όλες τις λεπτομέρειες.


«Είμαστε χαρούμενοι που και αυτή τη χρονιά υλοποιούμε το πρόγραμμα δωρεάν περιηγήσεων στη Λίμνη Κρεμαστών με σκοπό την ανάδειξή της και την προβολή της. Με τη συνδρομή και άλλων φορέων αυτοδιοίκησης, συνεργαζόμαστε για να επιτευχθούν σταδιακά όλα τα προαπαιτούμενα για τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής. Η προάσπιση και προστασία του υδάτινου δυναμικού της Αιτωλοακαρνανίας είναι διαρκής μας προτεραιότητα, και ειδικά φέτος το αποδείξαμε με τις πετυχημένες δράσεις και εκδηλώσεις που υλοποιήσαμε» ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Βιώσιμης Ανάπτυξης, Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Λάμπρος Δημητρογιάννης.

https://www.agrinionews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: