Κυριακή 19 Μαρτίου 2023

Ποταμούλα Αγρινίου:Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως (φωτό)

 Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, σήμερα και όπως σε ολη τη Χώρα έτσι και στο χωριό μας εορτάσθηκε με πάσα μεγαλοπρέπεια στον περικαλλή ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου προστάτου και πολιούχου μας , όπου  πιστοί  έσπευσαν να ανάψουν ένα κερί, να ασπαστούν τον σταυρό και να πάρουν σταυρολούλουδα που μοιράστηκαν στους πιστούς κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας της Σταυροπροσκύνησης από τον ιερέα, πατήρ Ευστάθιο Τσιτσιβό.

Η Κυριακή αυτή είναι η μεσονηστήσιμη, βρίσκεται δηλαδή στο μέσο της σαραντάημερης νηστείας. Οι χριστιανοί ατενίζοντας και προσκυνώντας το Σταυρό, θυμούνται το πάθος του Χριστού και παίρνουν δύναμη να συνεχίσουν τη νηστεία και τον πνευματικό τους αγώνα.

Δείτε φωτό από την σημερινή θεία λειτουργία:






















3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια πολλά καί καλό υπόλοιπο τής Σαρακοστής,με την βοήθεια του Τιμίου Σταυρού. "Σταυρός φύλαξ πάσης τής οικουμένης"
(π.Κ.Τ.).

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια πολλά ο Σταυρός οδηγός μας.
Ο ναός του χωριού μας στολίδι, άξιοι συγχαρητηρίων ο εφημέριος οι επίτροποι και οι δωρητές.

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά ο ναός είναι στολίδι... τόπος αναφοράς για όλους μας... από μωρά με τον σαραντισμό μας καί κάθε κορυφαία στιγμή της ζωής μας λαμβάνει χώρα στο Ναό αυτό... από εκεί έγινε το κατευόδιο στα αγαπημένα μας πρόσωπα για τον άλλο κόσμο... καί οι αναμνήσεις μας τρέχουν πολλές στο αντίκρισμα του Ναού μας.
Ένα ευχαριστώ στο τοπικό σάιτ "Ποταμούλα νιουζ"καί συγχαρητήρια στον γέροντα Παπαστάθη ο οποίος έδωσε το αίμα του για τον καλοπισμό του ναού καί τών εξωκκλησιων.... ανάβει ο ίδιος τα καντήλια, σκουπίζει ... ακόμα καί τίς τουαλέτες!!! Βεβαίως ο έπαινος και στους συνεργάτες του καί σέ όλους τους συνδρομητές για την αγάπη τούς στον "Αφέντη μας Αϊ Γιώργη".
Ο Τίμιος Σταυρός να ενισχύει όλους όσους τον ευλαβούνται καί αγωνίζονται πνευματικά.. Καλή Ανάσταση.