Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021

Η ζωή ανέμελα.... στο παγκάκι κάθεται!!!!

 


Ονειροπόλα ταξίδια και περιηγήσεις σε ένα κόσμο που είναι αρμονικά πλασμένος, χωρίς γκρίζες αποχρώσεις!!!

Στιγμές ζωής που η κλεψύδρα ⌛ της δεν έχει διάρκεια ... καθώς η καθημερινότητα δεν αφήνει περιθώρια να γνωρίσουν τη χαρά της ζωής και να απολαύσουν την ξεγνοιασιά της παιδικής ηλικίας. 

Τα σύγχρονα «χρόνια της αθωότητας» απειλούνται "ανηλεώς" από άγχη νέας γενιάς...  που στα λίγα τετραγωνικά ενός διαμερίσματος γίνεται απειλή στην ψυχοσύνθεση τους!!!

Μία δόση εκτόνωσης ....στης φύσης το καταφύγιο, είναι αυτό που θα δώσει ανάσα στην ασφυκτική τους πίεση!!!!

 Παιδιά μεγαλώνουν σε άλλους ρυθμούς, περικυκλωμένα από την ψηφιακή τεχνολογία. Από νηπιακή ηλικία πλέον προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα.Η αλάνα σήμερα έχει μετατραπεί σε ένα δωμάτιο,πού εκεί συναντά πλέον τούς διαδικτυακούς τού φίλους.Τα αγνά και ανέμελα παιδικά παιχνίδια έχουν  αντικατασταθεί από τάμπλετ και κινητά. Οι φωνές και τα γέλια έχουν χαθεί στην σιωπή  του πληκτρολογίου και της αφής. Βουβά παιδιά με την μελαγχολική τους διάθεση,  ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους.

Και αναρωτιέται κανείς...που θα οδηγήσει τα παιδιά μας και όχι μόνο,χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης?

Μήπως πρέπει να μας προβληματίζει αυτή η "εθιστική" τάση από μικρούς και μεγάλους,πού οδηγεί στην απομόνωση και αποξένωση?

Η κλεψύδρα ⌛ ας μετρήσει και στιγμές με τα παιδιά μας ...

Μία αγκαλιά, ένα φιλί...μια βόλτα που θα σου δώσει χρόνο να μιλήσεις και να σου μιλήσει ,μια ζωγραφιά που στο αντίκρυσμα της  θα δείχνει τον κόσμο που αρμόζει στα παιδικά τους μάτια !!!

Η #ζωη_ειναι_στιγμές και όταν αυτές τις περνάς με τα μικρά  αγγελούδια σου... σίγουρα όλα παίρνουν θετική τροπή και φέρνουν την ανατροπή στα κακώς κείμενα!!!

✍️ #potamoula_maits 📸


https://www.instagram.com/p/CKPVAWiAWjN/?igshid=1o76if1rov4qh

Δεν υπάρχουν σχόλια: