Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

Σημαντική εξέλιξη που θα επισπεύσει τις εργασίες στο πρώτο τμήμα του δρόμου Αγρίνιο-Καρπενήσι


Μια θετική εξέλιξη σημειώθηκε αναφορικά με το έργο της βελτίωσης της Εθνικής Οδού Αγρινίου-Καρπενησίου .
Ως γνωστόν οι εργασίες είναι σε εξέλιξη στο πρώτο τμήμα, μήκους 7,5 περίπου χλμ., ωστόσο προχωρούν με αργό ρυθμό εξαιτίας και σε αυτή την περίπτωση κάποιων γραφειοκρατικών διαδικασιών.

Μετά ωστόσο από μια μακρά περίοδος , όπως συμβαίνει άλλωστε στη… Δημόσια Διοίκηση , εγκρίθηκε (την 14η Ιουνίου ) από την αρμόδια υπηρεσία της Αποκεντρωμένης η τροποποιημένη περιβαλλοντική μελέτη.

Η εξέλιξη αυτή θεωρείται κρίσιμη για την πορεία του έργου γιατί βάσει αυτής τις επόμενες ημέρες η αρμόδια υπηρεσία Ε.Υ.Δ. Ε. θα εισηγηθεί στο Συμβούλιο Δημοσίων έργων προκειμένου να εγκριθεί η Μελέτη Εφαρμογής του έργου. Η απουσία της μελέτης εφαρμογής είναι άλλωστε μια από τις αιτίες του αργού ρυθμού εργασιών.

Άλλο πρόβλημα εξάλλου αποτελεί η καθυστέρηση σε κάποιες απαλλοτριώσεις η οποία αναμένεται να ξεπεραστεί.

Μέχρι σήμερα το έργο έχει «προχωρήσει» περίπου στο 20% αλλά μετά την έγκριση της μελέτης εφαρμογής αναμένεται πιο γρήγορος ρυθμός εργασιών .

Σε κάθε περίπτωση προκαλεί εντύπωση πως τόσο μεγάλα έργα, τα οποία χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, ξεκινούν παρουσιάζοντας τόσες εκκρεμότητες στις μελέτες με αποτέλεσμα στη συνέχεια να καθυστερούν με τα γνωστά προβλήματα.

Τα έργα στο πρώτο τμήμα προχωρούν πάντως με κανονική ροή χρηματοδότησης και μέχρι τις αρχές του 2019 αναμένεται να δοθούν προς χρήση τα πρώτα 5,5 χλμ. Το μείζον είναι όμως όσο ολοκληρώνεται το πρώτο τμήμα να γίνουν οι δέουσες ενέργειες για να προχωρήσει η δημοπράτηση των υπόλοιπων 21 χιλιομέτρων.

https://www.agrinionews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: