Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

2004 ΒΊΝΤΕΟ όταν οι μαθητές είχαν απελευθερώσει ΠΕΡΔΙΚΕΣ..

Το βίντεο (η ανάλυση της εικόνας δεν είναι πολύ καλή λόγω του χρόνου)  παραχώρησε ο δάσκαλος κ. Κολάζας στον Φώτη Σωφρόνη, ο οποίος εκείνη την εποχή ήταν μαθητής του και γράφει παρακάτω τα ακόλουθα :
ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΤΑΜΟΥΛΑΣ ΕΝΤΑΧΘΗΚΕ ΣΕ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΠΟΥΛΙΩΝ (ΠΕΡΔΙΚΕΣ) ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ.


Αυτό το πρόγραμμα κατάφεραν έπειτα απο ενέργειες που έκαναν οι τότε δάσκαλοι, για να δώσουν ένα ενδιαφέρον και κινητρο για επαφή με τη φύση στους μαθητές του σχολείου Ποταμούλας όπου υπηρέτησαν αρκετά χρόνια. Αξίζει να σημειωθεί πως όλα αυτά εγιναν αφιλοκερδός.ΤΟ 2004 το δημοτικο σχολείο Ποταμουλας ειχε μπεί σε ενα πρόγραμμα για εκτροφή περδικών κατα τη διάρκεια της σχολικης χρονιάς απο την έκτη (ΣΤ) Δημοτικού. Με την προϋπόθεση στο τέλος της σχ. χρονιάς να αφεθούν ελεύθερες (παρουσία Θυροφυλακής και του προέδρου της τοπικής κοινότητας). Διευθυντής του Δημ σχολείου ήταν ο Κολαζάς Βενέδικτος ο οποίος μας παραχώρησε και το βίντεο. Επίσης δασκάλα ήταν η κα Παπά Γεωργία. Διακρίνονται πολλοί γνωστοί απο το χωριό μας και ιδίως τα παιδιά που σήμερα τα περισσότερα έχουν μεταναστεύσει απο το χωριό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: