Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

Ο « Ίκαρος» του πάρα πέντε,που πέρασε πάνω από την Ποταμούλα..

Εδώ και αρκετά χρόνια, τώρα, από το 2004, πετάει στους αιθέρες, απολαμβάνοντας τη φύση από ψηλά, σαν αετός κόντρα στο νόμο της βαρύτητας, ξεφεύγοντας έστω και για λίγο από τη γήινη πραγματικότητα.

 Ο λόγος για τον Γιώργο (Magus) Σβάρνα, λάτρη του Παρά Πέντε ή αλλιώς αθλήματος του αλεξίπτωτου πλαγιάς.

Ο Γιώργος είναι ένας δυναμικός άνθρωπος, γεμάτος ζωντάνια και ενέργεια. Το ρίσκο και η αδρεναλίνη πού ανεβάζει το πάρα πέντε τον μάγεψε και έτσι εγγράφηκε από μικρός στη σχολή αλεξίπτωτου πλαγιάς.

Εντυπωσιάστηκε από το άθλημα και σήμερα κατάφερε να αποκτήσει το δίπλωμα «Π» πιλότου. Ενώ πριν δύο χρόνια απέκτησε αλλά δύο δίπλωματα το δίπλωμα πάρα μότορ(Αλεξίπτωτο πλαγιάς με κινητήρα) και το δίπλωμα δύο θέσεων στο παρά πέντε.
 Όλα αυτά τα χρόνια πετάει σε διάφορες συγκεντρώσεις με άλλους φίλους του Παρά Πέντε σε όλη την Ελλάδα αλλά και σε πανελλήνιους διαγωνισμούς. Οι ώρες  πτήσεις του φτάνουν στις επτακόσιες, με το μεγαλύτερο υψόμετρο ρεκόρ για τον ίδιο τα 3.100 μέτρα στο Καλέντζι Αχαΐας. 
Ο Γιώργος Σβάρνας φέτος παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του την συγχωριανή μας Χριστίνα Σοφρώνη, οι οποίοι διατηρούν στο χωριό μας καφενείο και ψησταριά.
Ο Γιώργος «Magus» πέταξε λοιπόν πάνω από τα Παρακαμπύλια και συγκεκριμένα πάνω από το χωριό μας και τράβηξε μοναδικές φωτογραφίες τις οποίες μας έστειλε και τις δημοσιεύουμε στο potamoula news.




Ο Γιώργος Σβάρνας μετά από συνομιλία μας ανέφερε στο potamoulanews.blogspot.gr για το χόμπι που τόσο λατρεύει:το αλεξίπτωτο πλαγιάς αποτελεί τη νεότερη και απλούστερη μορφή ατομικής ανεμοπορίας . Χρειάζεται ένα σακίδιο μικρού βάρους, μια πλαγιά βουνού με μικρή κλίση εδάφους για την απογείωσή μας και λίγες μέρες εκπαίδευσης για να βρεθούμε στον αέρα εκπληρώνοντας το όνειρο του Ίκαρου.Το αλεξίπτωτο πλαγιάς είναι άθλημα αναψυχής.
Η πιο κοινή ερώτηση για κάποιον που δεν γνωρίζει το άθλημα είναι πόσο επικίνδυνο είναι τόσο για τον χειριστή όσο και για τον επιβάτη αφού όλα στηρίζονται στον άνεμο, την ποιότητα του αλεξίπτωτου, την εμπειρία του αφού το πέταγμα δεν γίνεται με μηχανικά μέσα. Σ’ αυτά τα εύλογα ερωτήματα ο Γιώργος Σβάρνας σημειώνει ότι: όταν τηρούνται όλοι οι διεθνείς κανόνες πτήσης και ασφάλειας ο κίνδυνος είναι απειροελάχιστος σε σύγκριση με άλλα εξτρίμ αθλήματα. Άλλωστε αυτό το αποδεικνύει και ο ίδιος στην πράξη, μέσα από τις φωτογραφίες με τις μοναδικές πτήσεις  που ανεβάζουν στο ζενίθ την αδρεναλίνη.

Κλείνοντας ο Γιώργος μας υποσχέθηκε, ότι θα ξανά κάνει πτήση πάνω από την περιοχή των Παρακαμπυλίων σε ποιο χαμηλό υψόμετρο, τα οποία θα βιντεοσκοπήσει και φυσικά θα ετοιμάσει πλούσιο φωτογραφικό υλικό.


Δεν υπάρχουν σχόλια: