Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

Ο πιο πιστός σκύλος του χωριού μας....


Ο συγχωριανός μας κ.Πέτρος Μάλαινος που ασχολείται με την κτηνοτροφία και οχι μόνο,είναι ο ιδιοκτήτης τού πιο πιστού σκύλου που υπάρχει στην περιοχή. Ο Τζακ όπως τον βάφτισε από κουταβάκι ήταν μια ψυχή... ανεξάρτητη και περίεργη.

Θέλοντας να εξερευνήσει το περιβάλλον, κοντινό και μακρινό, έδινε μάχη και πάλευε με όλη του τη δύναμη για να σπάσει την αλυσίδα με την οποία ενίοτε ήταν δεμένος. 

Μέχρι που μια μέρα, ο Πέτρος με τον γιό του αποφάσισαν ότι δεν είχε νόημα να τον περιορίζουν και τον άφησαν ελεύθερο.
Από τότε μέχρι και σήμερα, ο έντεκα χρονών Τζακ  έχει γίνει η μασκότ του χωριού μας. Διανύει περίπου πάνω από 4 χιλιόμετρα την ημέρα ακολουθώντας πιστά το αφεντικό του ανεξαιρέτως,ώρας και διαδρομής χαρακτηρίζοντάς τον ως « φύλακα άγγελο ».
Πολλές φορές ανεβαίνει στην καρότσα του αγροτικού η ακόμα και στην πλατφόρμα του τρακτέρ πού οδηγεί ο κ.Πέτρος.
«Είναι ο κολλητός μας φίλος, τον προσέχουμε και φροντίζουμε να είναι καλά, αν και τα καταφέρνει μια χαρά και μόνος του», δηλώνει ο Πέτρος Μάλαινος στο potamoula news και συνεχίζει: «Κάθεται μαζί μου συνήθως όλες τις ώρες όπου και να βρίσκομαι στα βοσκοτόπια και στις δουλειές...παρέχοντας μού ασφάλεια και προστασία».
Αν και ακόμα το λέει η καρδιά του, ο Τζακ μεγαλώνει συνεχίζοντας αγόγγυστα και ακούραστα να ακολουθεί με πίστη και αφοσίωση το αφεντικό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: