Κυριακή, 13 Μαΐου 2018

Χρόνια πολλά μ'ένα λουλούδι η ένα κερί στην ΜΑΝΑ.


Η δεύτερη Κυριακή του  Μάη είναι αφιερωμένη στη μητέρα. Μια γιορτή που τιμάται σε κάθε γωνιά της γης. Η μάνα  δίνει έναν διαρκή αγώνα, σκληρό και αφανή.Είναι σαν το αλάτι πού δεν είναι εμφανής,αλλά η απουσία της κάνει τα πάντα άνοστα.
Σήμερα οι περισσότεροι είναι χαρούμενοι πού μπορούν να δώσουν ενα λουλούδι,ενα φιλί και μια αγκαλιά στην ΜΑΝΑ,μα αρκετοί είναι όμως και οι λυπήμενοι πού σήμερα δεν έχουν την Μανούλα τούς,για να της δώσουν ένα χάδι.Πού ίσως όταν την είχαν κοντά τούς δεν είχαν εκτιμήσει τον θησαυρό της παρουσίας της και δεν της είπαν ποτέ ένα ευχαριστώ η μια συγγνώμη,δεν της έδωσαν ένα φιλί και δεν ανταπέδωσαν λίγο απ'τη στοργή της.
Σήμερα έχουμε όλοι μας την ευκαιρία,παίρνοντας αφορμή από την γιορτή της μητέρας,να αναθεωρήσουμε μέσα μας.Να εκτιμήσουμε ακόμα περισσότερο την αξία και την έννοια της μητέρας και ακόμη περισσότερο την παρουσία της στη Ζωή μας....να τις δώσουμε την τιμή, τον σεβασμό,την Αγάπη και θαλπωρή πού της αρμόζει,κάθε ώρα και στιγμή στη ζωή τής.
Ας την ευχαριστήσουμε σήμερα προσφέροντάς τής ένα λουλούδι και μια αγκαλιά γιατί οι λέξεις είναι φτωχές μπροστά στο μεγαλείο της.Ένα κερί μνήμης στη Μάνα πού δεν είναι πια εδώ κοντά μας αλλά έχει φύγει για την ουράνια διαμονή της,ένα κερί πού θα δώσει γαλήνη στην ψυχούλα της.
ΜΑΝΑ..... Η πιο γλυκιά, η πιο τρυφερή λέξη σε κάθε γλώσσα του κόσμου.Και σήμερα έχει τη γιορτή της.ΜΑΝΑ και ΘΥΣΙΑ δύο λέξεις με ένα νόημα και κοινή αφετηρία.
Όταν τα λόγια είναι φτωχά να περιγράψουν όσα η καρδιά θέλει να πει, τότε αφήνουμε να μιλήσει η σιωπή. Μ'ένα χαμόγελο στα χείλη μας,ίσως και μ'ένα δάκρυ συγκίνησης, αυτά μπορούν να πουν περισσότερα από μία μακροσκελή δημοσίευση.
Και κλείνω με ένα τραγούδι τού Παρακαμπυλιώτη Θωμά Φρίντζου,με τίτλο
«Η ΜΑΝΑ ΠΟΥ ΣΕ ΓΕΝΝΗΣΕ».
Σύνταξη potamoula news.