Τρίτη, 18 Απριλίου 2017

Η αναβίωση του ημερήσιου πανηγυριού...μισό αιώνα μετά.


Δεκαετίες πίσω θα μας ταξιδέψει η πρωτοβουλία πού πήρε το Δ.Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποταμούλας ανήμερα της εορτής του πολιούχου μας Αγίου Γεωργίου,οργανώνοντας την αναβίωση τού ημερήσιου πανηγυριού.
Μισός αιώνας πέρασε περίπου από το τελευταίο πανηγύρι στον προαύλιο χώρο του πολιούχου του χωριού μας Αγίου Γεωργίου.Σύμφωνα με πληροφορίες  το ημερήσιο πανηγύρι ξεκίνησε μετά από την έλευση της ιεράς εικόνας  της Παναγίας της Προυσιωτίσσης στον Ενοριακό μας ναό το έτος 1948.

(Πανηγύρι έξω απο τον Ι. Ναό Αγ. Γεωργίου Ποταμούλας το 1968.)

Από το 1948 έως το 1973 περίπου
το πανηγύρι γινόταν μετά το πέρας της θείας λειτουργίας στον προαύλιο χώρο του  Ναού και τον χορό ξεκινούσε ο τότε εφημέριος του χωριού μας μακαριστός π.Δημήτριος Ιωακείμ.
Μικροί μεγάλοι,  Ποταμιώτες αλλά και κάτοικοι των γύρω χωριών έβρισκαν καταφύγιο στο πρώτο ημερήσιο πανηγύρι της περιοχής και όλοι αντάμα καθόντουσαν να πιούν και να γλεντήσουν......
Στα μέσα τής δεκαετίας του '70 το ημερήσιο πανηγύρι σταμάτησε να διοργανώνεται στον προαύλιο χώρο τού ναού και συνεχίστηκε σε ιδιωτικούς χώρους από συγχωριανούς μας.
Σήμερα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ποταμούλας  μετά  από  απόφαση του Δ.Σ
διοργανώνει το ημερήσιο πανηγύρι ανήμερα της εορτής του πολιούχου μας,στις 23/04/2017 στον προαύλιο χώρο της ταβέρνας  του κ.Σοφρώνη.Ακριβώς κάτω από τον Ναό του Αγίου Γεωργίου.
Στο κλαρίνο θα ειναι ο Γιώργος Καραντζίνης και ο Χρήστος Στεργιου
Στο τραγούδι ο Νίκος Βλαχοδήμος και η Λένα Κολοκοτρώνη.

Για κρατήσεις ρεζερβέ μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα:
Κωστας 6976977861
Βασίλης 6942865293

Το Δ.Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποταμούλας εύχεται σε όλους Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά και προσκαλεί άπαντες την Κυριακή 23 Απριλίου 2017 στο χωριό μας να περάσετε μια όμορφη πανυγηρικη μέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου