Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Βουτιά στο παρελθόν...Φωτογραφίες γεμάτες νοσταλγία!!!

Φωτογραφίες που μας γυρίζουν πίσω στο παρελθόν και μας κάνουν να αναπολούμε τις παλιές εκείνες εποχές.Μια φωτογραφία αξίζει όσο χίλιες λέξεις. Πολλές μαζί συγκεντρωμένες, μας οδηγούν σε ένα... ταξίδι στο παρελθόν, ξυπνώντας σε πολλές περιπτώσεις αναμνήσεις και όμορφα συναισθήματα.
Θέλετε να σας ταξιδέψουμε σε μια άλλη εποχή; Σε μια εποχή που εμείς οι νεότεροι δεν γνωρίσαμε αλλά έχουμε ακούσει ιστορίες από τους παλαιότερους που τις θυμούνται. Σε μια εποχή που το ίντερνετ δεν υπήρχε καν ούτε ως ιδέα, η τηλεόραση ήταν ίσως μόνο προνόμιο των λίγων και το αυτοκίνητο ίσως κυκλοφορούσε στους μικρούς ακόμα δρόμους της Αθήνας.
Ένα ταξίδι στο χρόνο για όλους εσάς που τους αρέσει το παλιό καλό ασπρόμαυρο αλλά αγνό παρελθόν..
Εορτή της 25ης Μαρτίου 1954 οι γονείς των μαθητών και οι περισσότεροι κάτοικοι του χωριού που συμμετείχαν στην Εθνική εορτή του σχολείου.

Στον Άγιο Γεώργιο ο νεαρός τότε Κώστας Τσιτσιβός και 
ο Παπά Δημήτρης Ιωακείμ τελεί το μυστήριο της βάπτισης εν έτη 1956.

Στο Δημοτικό σχολείο την Εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου του 1957.

Ο θερισμός του σιταριού στην τοποθεσία "Βούργαρη" τον Ιούλιο του 1958.

Μαθητές Δημοτικού σχολείου με τα αριστεία τους:
 Απο αριστερά: Φώτης Παπαθανάσης, Χρήστος Μπακογιάννης, Κώστας Παπαθανάσης και Θανάσης Μπακογιάννης έν έτη 1959.

Νύφη πάνω στο στολισμένο μουλάρι 
εν έτη 1965.

Πανηγύρι έξω απο τον Ι. Ναό Αγ. Γεωργίου Ποταμούλας το 1968. Πίσω αριστερά διακρίνεται ο Λάμπρος Μπακογιάννης να παίζει λαγούτο.Στο χορό ο Κώστας Λ Μπακογιάννης, Χρήστος Μακρυπούλιας και Λάμπρος Μπακογιάννης.


Πάσχα 1969
Από αριστερά: Ανδρέας Αναγνωστόπουλος, Βασίλης Αναγνωστόπουλος,Λάμπρος Αναγνωστόπουλος (παππούς),Σπυριδούλα Δάφνη, Λάμπρος Βασιλείου Αναγνωστόπουλος και Κώστας Τσιτσιβός.

Στον Άγιο Γεώργιο το 1974...διακρίνονται από αριστερά:ο Γιάννης Ξευγένης.ο Μήτσος Παπαθανάσης,ο Θανάσης Γ. Βλαχογιάννης,ο Μιχάλης Σταύρου Ανδρώνης,ο Χρήστος Παπαθανάσης (κουρέας),ο Ψάλτης τότε του χωριού μας Μιχάλης ΒαΪνας απο κάτω ο Σπύρος Κούκης (Προέδρος τότε κοινότητας Αμπελίων) και δίπλα ο Μιχάλης Κιτσιάς.


Πάσχα του 1974.Ενθύμιο του Νίκου Ανδρώνη που κατοικεί στην μακρινή Αυστραλία από την επισκεψή του τότε στην Ελλάδα.Διακρινόνται:Ελένη η (Λαζαρολένη)Ανδρώνη,ο Νίκος Ανδρώνης,από κάτω ο Χρήστος Μακρυπούλιας,δίπλα ο Ταξιάρχης Ανδρώνης,η Ελισσάβετ Ανδρώνη,ο Κώστας Μπακογιάννης,η Άννα Μπακογιάννη.
Ημέρα του Πάσχα του 1974 στο χωριό,η σειρά που την επόμενη μέρα ξεκινούσε
η Στρατιωτική τους θητεία
Φαίνονται απο δεξιά: Πρατάρης Νικόλαος του Κών/νου, Μπακογιάννης Λ Χρήστος, Ανδρώνης Β Δημήτριος, Παπαθανάσης Ι Κώστας, Ιωακείμ Χ Χαρίλαος, Τσούνης Γ Παναγιώτης, Σταθοκώστας Α Γρηγόριος. 

Το φύτεμα,το μάζεμα και το αρμάθιασμα του καπνού... το 1975 

Εκδρομη με τον Παπά Δημήτρη Ιωακείμ τον Σεπτέμβριο του 1988.
Από πάνω αριστερά διακρίνονται:Κώστας Τσούνης,Γιώργος τσούνης,Γιώργος Ιωακείμ,Ελένη Ιωακείμ, ,Γιαννούλα Τσούνη,Γιαννούλα Αναγνωστοπούλου,Κασσιανή Τσιούνη,Παρασκευή Τσιούνη,Βασίλης Τσιούνης,Μαρία Μπακογιάννη,Αφροδίτη (Μήτσηνα) Στυλιαρά.Απο κάτω αριστερά:Βασιλική Σοφρώνη,Πινελόπη Ιωακείμ (Παπαδιά),Γιάννης Τσούνης,Κώστας Γκέκας,Κώστας τσιούνης,Ελένη Γκέκα,Ελένη Παπαθανάση,Άννα Μπακογιάννη,Κική Γκέκα,Αντρέας Παπαθανάσης και ο Παπά Δημήτρης Ιωακείμ.

Στείλτε μας και τις δικές σας ασπρόμαυρες φωτογραφίες
για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: