Κυριακή, 15 Φεβρουαρίου 2015

Κυριακή Των Απόκρεω σήμερα και o Εκκλησιασμός στον Κελανίτη...

Κυριακή της Αποκριάς σήμερα και οι ενορίτες του χωριού εκκλησιάστηκαν με κατάνυξη στο Ιερό Ναό Γενέσιον της Θεοτόκου στον συνοικισμό Κελανίτη.
Ο εφημέριος πατήρ Ευστάθιος μοίρασε το αντίδωρο.
Κυριακή Των Απόκρεω 
Η τρίτη Κυριακή του Τριωδίου είναι αφιερωμένη στο πιο φοβερό γεγονός της ανθρώπινης ιστορίας, στη μέλλουσα Κρίση. Η ενθύμηση της φοβερής μελλούσης Κρίσεως στην αρχή του Τριωδίου είναι απαραίτητη, διότι απώτερος σκοπός του όλου πνευματικού αγώνα μας είναι να βρεθούμε εκ δεξιών του Δεσπότη Χριστού, κατά τη μεγάλη Kρίση. Αυτό είναι αποτυπωμένο κάλλιστα στην υπέροχη υμνωδία της ημέρας. Οι άγιοι υμνογράφοι συνέθεσαν διδακτικότατα τροπάρια, τα οποία προτρέπουν τους πιστούς να συναισθανθούν την επερχόμενη βεβαία και φοβερή Κρίση. Σε ένα από αυτά ψάλλουμε: «Την φοβεράν της κτίσεως, και αρρήτου σου δόξης, ημέραν ενθυμούμενος, φρίττω, Κύριε, όλως και τρέμων φόβω κραυγάζω΄ Επί γης όταν έλθης, κρίναι, Χριστέ, τα σύμπαντα, ο Θεός μετά δόξης, τότε οικτρόν, από πάσης ρύσαί με τιμωρίας, εκ δεξιών σου, Δέσποτα, αξιώσας με στήναι».


Αρκετοί εξέφρασαν το παράπονο πως δεν έχουμε δείξει εκκλησιασμό από τον συνοικισμό Κελανίτη και σήμερα μας δόθηκε η ευκαιρία.
Τις παρακάτω φώτο μας έστειλε  νεαρός από τον Κελανίτη
 στο Facebook.