Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023

Εκοιμήθη ο μητροπολίτης Μαντινείας καί Κυνουρίας καί πρώην Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου.

 

Εκοιμήθη πριν από λίγο, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρος σε ηλικία 87 ετών, έπειτα από πολύμηνη ασθένεια που αντιμετώπιζε.

Ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Ποταμούλας πατήρ Ευστάθιος Τσιτσιβός, ένα μήνα πριν στις 15 Νοεμβρίου έτυχε θερμής υποδοχής από τον Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρο μετά από προγραμματισμένη επίσκεψη στο μητροπολιτικό μέγαρο.Κατά τη συνάντησή τους, συζήτησαν και θυμήθηκαν την δεκαετία εκείνη που ο κ. Αλέξανδρος ήταν τότε ποιμενάρχης στην Μητρόπολη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου. Όπου εξελέγη τον Μάιο του 1984. Το 1985 προχώρησε στην ίδρυση  Επιμορφωτικής Σχολής στην Ναύπακτο για την εκπαίδευση νέων κληρικών, ενώ κατά το ίδιο έτος άρχισε να εκδίδεται υπό την διεύθυνση του το εκκλησιαστικό περιοδικό «Εκκλησιαστική Ναυς». Το 1986 προχώρησε στην ίδρυση Σχολής Βυζαντινής Μουσικής στην Ναύπακτο, υπό την εποπτεία της μητρόπολης. Επί των ημερών του επίσης στην Ναύπακτο οργανώθηκε Διορθόδοξο Συνέδριο με την συμμετοχή των Αυτοκέφαλων Εκκλησιών Αλεξανδρείας, Ρουμανίας, Ρωσίας, Βουλγαρίας, Σερβίας και Πράγας, και υπό την γενική εποπτεία του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Σεραφείμ. 

Το έτος 1994 ο μητροπολίτης τότε Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Αλέξανδρος, μετέθεσε από την ενορία της Σαργιάδας στην γενέτειρα του τον πατήρ Ευστάθιο στην ενορία της Ποταμούλας, μετά από την συνταξιοδότηση του μακαριστού παπά Δημήτρη Ιωακείμ.Τον Ιανουάριο του 1995 εξελέγη μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας.

Συγκινητική ήταν η στιγμή που ο πατήρ Ευστάθιος  πρόσφερε μια φωτογραφία από την επίσκεψη του τότε ως Μητροπολίτου, που ήτο πλαισιωμένος από τους ιερείς της Παρακαμπύλιας ενότητας , καθώς άφησε την σφραγίδα του ανεξίτηλη ,αφού υπήρξε ο κτήτορας του ιερού ναού Αγίου Αλεξάνδρου Φραγκόσκαλας.



Ο Άγιος Μαντινείας, ξενάγησε τον πατήρ Ευστάθιο στα νηπιαγωγεία που η μητρόπολη έχει ιδρύσει,το γηροκομείο που φιλοξενεί 150 ηλικιωμένους...και μετά του παρέθεσε δείπνο στο μητροπολιτικό μέγαρο.

Μετά από ένα σχεδόν μήνα, από την επίσκεψη του εφημέριου μας πατήρ Ευσταθίου, έφυγε ο μακαριστός μητροπολίτης κυρός Αλέξανδρος και δημοσιεύουμε μερικές από τις τελευταίες φωτό στιγμές που ήταν εν ζωή.

Να τον αναπαύσει ο Θεός μετά των Αγίων και Δικαίων.









1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλό ταξίδι καί καλό παράδεισο.
Να έχουμε την ευχή του.