Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2016

Οι εκπρόσωποι των Παρακαμπυλίων συναντήθηκαν με Σπίρτζη για τον δρόμο Αγρίνιο– Καρπενήσι

Δυναμική παρέμβαση όλων των τοπικών προέδρων της Δ.Ε Παρακαμπυλίων &Παναιτωλικού,για να βρεθεί λύση στην κωλυσιεργία που προέκυψε στην νέα Εθνική οδό Αγρινίου Καρπενησίου που χρόνια τώρα σχεδιάζεται αλλά αργεί η υλοποίηση της.

Αρωγός και συνοδοιπόρος αυτής της προσπάθειας υπήρξαν ο βουλευτής  του ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας και Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων  κ. Βαρεμένος Γεώργιος και ο Δήμαρχος Αγρινίου κ.Παπαναστασίου Γεώργιος.
Αποτέλεσμα εικόνας για για τον δρομο αγρινιο καρπενησι
Σύμφωνα με πληροφορίες του parakampylia news οι δύο άνδρες ήταν ενήμεροι για τα προβλήματα που είχαν προκύψει τελευταία και ενεργούσαν προς την επίλυση τους.
Ωστόσο η κινητοποίηση των τοπικών προέδρων της περιοχής μας άλλαξε το τοπίο στην όλη κατάσταση προκειμένου να επισπευσθούν οι διαδικασίες και σε συνάντησή που είχαν όλοι μαζί την περασμένη εβδομάδα στο κατάστημα  "Όνειρο",  σύσσωμοι συμφώνησαν για άμεση κινητοποίηση για το θέμα αυτό.

Η αντιπροσωπεία των τοπικών προέδρων με τον Δήμαρχο κ. Παπαναστασίου.
Έτσι λοιπόν λίγες μέρες αργότερα στο καφέ ¨Σκορπιός" στην Ποταμούλα έγινε εκ νέου συνάντηση των προέδρων  με τον Δήμαρχο Αγρινίου κ. Παπαναστασίου ο οποίος δήλωσε συνοδοιπόρος για την λύση του ζητήματος.
Μετά από μεσολάβηση του κ Βαρεμένου ο οποίος δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για το έργο, κλείστηκε συνάντηση ,με τον  υπουργό Υποδομών  κ. Σπίρτζη Χρήστο.
 Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε χτες 13/9/2016 στο γραφείο του υπουργού στην οδό Μεσογείων στην Αθήνα και διήρκεσε πάνω από 1.5 ώρα,όπου παραβρίσκονταν και η  αντιπροσωπεία των  τοπικών προέδρων που εκπροσωπούσε όλα τα τοπικά διαμερίσματα της Δημοτικής ενότητας Παρακαμπυλίων υποστηρίζοντας από κοινού την προσπάθεια. Να τονίσουμε ότι γίνεται ίσως για πρώτη φορά τέτοια συνεργασία και τέτοια κινητοποίηση για ένα θέμα που μας αφορά όλους,και τους αξίζουν τα εύσημα:
  
Στάθης Βασίλειος- Χούνη.
Πολυχρόνης Πάνος- Αγ. Βλάσης. 
Σπυρόπουλος Πάνος- Κυπάρισσος.
Κροκίδας Δημητρης -Σαργιάδα. 
Σβαρνιά Ειρήνη-Κερασέα-Μαλευρός.
Ηλίας Τσερπέλης- Αγαλιανός.
Τσούλος- Νίκος- Ψηλόβραχος
Κουκουνιάς Ιωάννης- Σίδερα
Παπαθανασίου Γεωργία.-Πεντάκορφο 
Γερνας Κώστας-Αμπέλια. 
Τσούνης Ηλίας Ποταμούλα.
Μπάνης Γεώργιος Σκουτεσιαδα.

Oι αντιπροσωπεία των τοπικών προέδρων με τον Αντιπρόεδρο της Βουλής κ.Βαρεμένο:Απο αριστερά: Πολυχρόνης Παναγιώτης, Στάθης Βασίλειος,Κροκίδας Δημήτριος,Σβαρνιά Ειρήνη ,Σπυρόπουλος Παναγιώτης.
Δηλώσεις στην κάμερα του parakampylia mews μετά την έξοδο από το γραφείο του υπουργού έκαναν τόσο ο κ .Βαρεμένος όσο και ο κ Παπαναστασίου.
Ο κ Βαρεμένος τόνισε μεταξύ άλλων ότι τα πρώτα εννιά χλμ από την Ερμιτσα δηλαδή μέχρι το σημείο που είναι το τυροκομείο των Αφων Παπαθανασίου θα είναι δώρο άδωρο, αν δεν γίνουν τα 20 επόμενα χλμ του έργου -μέχρι Τσάκλα δηλαδή-, ώστε να μπορέσει να κρατηθεί ο κόσμος στην περιοχή μας και να υπάρξει η όποια ανάπτυξη μπορεί να υπάρξει.
Μετά την τελική μελέτη του έργου θα γίνουν συντονισμένες κινήσεις για την χρηματοδότηση του είπε, ενώ ο κ.Παπαναστασίου κινήθηκε στο ίδιο πνεύμα τονίζοντας, ότι  είναι σε εξέλιξη μια νέα μελέτη η οποία θα κατατεθεί σε 10 περίπου μέρες στον υπουργό παρουσία του μελετητή ,έτσι ώστε να βρεθεί το χρηματοδοτικό εργαλείο για την πραγματοποίηση του έργου.
Αναλυτικά οι δηλώσεις:

parakampylianews.blogspot.gr