Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

ΔΥΟ ΔΙΔΥΜΟΙ ΚΑΤΑΚΤΟΥΝ ΤΙΣ ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ



Τα δύο αδέρφια Δημήτρης και Θανάσης Σταμούδης το γένος Παπαθανάση, έχουν καταγωγή απο την Ποταμούλα και παρά το νεαρό της ηλικίας τους έχουν περάσει απο τις καλύτερες κουζίνες της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού. Η μητέρα τους Αλεξάνδρα νιώθει πολύ περήφανη για τα παιδιά της, αν και της λείπουν όπως μας δήλωσε, λόγω έλλειψης χρόνου από τις πολλές επαγγελματικές τους υποχρεώσεις.
                                                          
      Η μεγάλη αγάπη για τη μαγειρική, η μεθοδευμένη και επίπονη εκπαίδευση αρκετών ετών τους  οδήγησαν δίπλα στους καλύτερους σεφ της υφηλίου και στα καλύτερα εστιατόρια της Ευρώπης. (εκ των οποίων και βραβευμένα με αστέρια michelin. *Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα υπάρχουν μόνο δύο εστιατόρια, βραβευμενα με δύο και κανένα με τρία αστέρια michelin). Ενδεικτικά θα αναφέρω μερικά εκ των οποίων είχαν την ευκαιρία να συνεργαστούν ή και να συνεχίζουν να συνεργάζονται.
  •          Trainee  εστιατόριο Martin Berasatequi San Sebastian Spain, 3 Αστέρια Michelin chef:  Martin Berasatequi
  •     Εστιατόριο Σπονδή, Παγκράτι chef: Arnaud Bignon 2 Αστέρια Michelin
  •  DANAI BEACH RESORT HOTEL ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ  Σεφ:ERVE PRONZATO   
     HRIDANOS HOTEL ΑΘΗΝΑ  1* MICHELINΣεφ: JEROME SERRES
  •  LA BASTIDE SAINT ANTOINE CHATEAU NICE FRANCE 2* MICHELINΣεφ:JACQUES CHIBOIS
  •  ΧΥΤΡΑ RESTAURANT ΑΘΗΝΑ 1* MICHELIN Σεφ: Νίκος Καραθάνος
        Ο Δημήτρης γνωστός ως σεφ στους κύκλους των επαγγελματιών του χώρου, και ο Θανάσης ξακουστός για την ζαχαροπλαστική του τέχνη, αφήνουν απόλυτα ικανοποιημένους και τους πιο απαιτητικούς γευσιγνώστες, και κάνουν για ακόμη μια φορά το χωριό μας περήφανο. Και οι δυό τους γράφουν σε διάφορα  γνωστά περιοδικά και εργάζονται ως εξωτερικοί σύμβουλοι σε πολλά εστιατόρια.  Οι δύο σεφ μας υποσχέθηκαν μια συνέντευξη για την αλματώδη καριέρα του και για τα μελλοντικά τους σχέδια. Επίσης δήλωσαν ότι απολαμβάνουν τις διακοπές στο εξοχικό τους στο χωρίο μας, όταν έχουν λίγο ελεύθερο χρόνο από την εργασία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: