Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2015

Η Ποταμούλα τίμησε την Εθνική παλιγγενεσία.....της 25ης Μαρτίου

Ξημέρωσε και φέτος η Άγια μέρα, που κάνει τα στήθη μας να φουσκώνουν από περηφάνια και τις ψυχές μας να ευγνωμονούν το Θεό που μας έκανε χριστιανούς και Έλληνες. Διπλή γιορτή γιορτάζει σήμερα η πατρίδα μας. Θρησκευτική και Εθνική.

25 Μαρτίου. Γιορτή της θρησκείας μας και γιορτή της πατρίδας μας. Μονάχα στην Ελλάδα ταίριαξε η φωνή του αγγέλου με τη φωνή του σκλαβωμένου και του επαναστατημένου Έλληνα.

Αν και υπό βροχή τίμησαν την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 οι μαθητές και οι κάτοικοί του Χωριού μας σήμερα στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου .
Ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως μας Αρχ. Δαμασκηνός  Βασιλόπουλος αναφέρθηκε στην Λαμπρότητα της Εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και στην μεγάλη και Ένδοξη Εθνική Επέτειο της Πατρίδος μας,   
Με την παρουσία πολλών γονέων, συγγενών και φυσικά της Δασκάλας του Δημοτικού Σχολείου, τα παιδιά  απήγγειλαν ποιήματα και έψαλλαν τον Εθνικό μας Ύμνο  και καταχειροκροτήθηκαν από τους παρευρισκόμενους.
Αμέσως μετά το τρισάγιο που τέλεσε ο εφημέριος μας πατήρ Ευστάθιος έγινε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο στο προαύλιο χώρο του Ναού,από τον Δημοτικό Σύμβουλο κ.Κώστα Σοφρώνη,από τον τοπικό Πρόεδρο Ηλία Τσούνη και από τον Φώτη Σωφρόνη που εκπροσώπησε τον Π.Σύλλογο Ποταμούλας.

Στο καφενείο του χωριού πολλοί ήταν αυτοί που με τσιπουράκι και 
καφέ παρακολούθησαν την Παρέλαση από την τηλεόραση.ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ