Σάββατο 3 Απριλίου 2021

ΕΙΣ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΝ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΤΟΥ Π. ΦΩΤΙΟΥ ΣΩΦΡΟΝΗ.

 Μια ξεχωριστή ευλογία απετέλεσε η σημερινή ημέρα, για την τοπική Εκκλησία καθώς ο συγχωριανός μας ιεροδιάκονος π. Φώτιος Σωφρόνης έλαβε τον δεύτερο βαθμό της Iερωσύνης,από τον Σεβασμιωτάτο Μητροπολίτη Αιτωλίας & Ακαρνανίας κ. ΚΟΣΜΑ,  στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στο Αγρίνιο.

Λίγα λόγια για τον αγαπητό πατήρ Φώτιο.

 Ο π. Φώτιος ως άμισθος κληρικός διαθέτει Λογιστικό Γραφείο στο Αγρίνιο, όπου συνεχίζει τα καθήκοντά του.

Πρίν ένα χρόνο περίπου αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο να κάνει πράξη τον κρυφό διακαή πόθο του, τον πόθο της Iερωσύνης που από μικρός καλλιεργούσε στην καρδιά του!!!! Ζούσε από νηπιακής ηλικίας την πνευματική ζωή και με ζήλο έστεκε στον πνευματικό αγώνα με αρωγό τον πνευματικό του πατέρα Αρχιμανδρίτη π. Χριστοφόρο Μυτιλήνη, Ιεροκήρυκα της Μητρόπολης Πατρών. Μεγάλωσε με ένα πρότυπο ,του εφημέριου του χωριού του ,πατήρ Ευστάθιου Τσιτσιβού που μέσα στο Ιερό βήμα από μικρός γαλουχήθηκε και ποτίστηκε με τα νάματα της φιλακόλουθης μυστηριακής ζωής. 

Οι γονείς του Γιώργος και Βασιλική,στο πλευρό των τριών τέκνων τούς ,στάθηκαν ως πυξίδα στο βίο της ζωής τούς και σήμερα απολαμβάνουν τους καρπούς αυτής της ανατροφής.

H συζυγός του Ευρύδικη συνοδοιπόρος και στήριγμα στην Σταύρο Αναστάσιμη πορεία της Ιερατικής του ζωής,τα τρία του τέκνα χαρμόσυνα σαλπίσματα Αγγέλων στην σημερινή αυτή ευλογημένη στιγμή!!!

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η προσωπική του Πεντηκοστή,μια Πεντηκοστή που ήρθε να δώσει μια ψυχική ανάταση , στις δύσκολες αυτές ημέρες που διανύουμε!!!!











Δοξάζω και εγώ με την σειρά μου τον Πανάγαθο Θεό , που σήμερα χαίρω αυτής της ευλογίας  να λάβω το Αντίδωρο από το χέρι σου , με βαθύτατο σεβασμό Ασπάζομαι την δεξιά σου και αιτούμαι τις πατρικές σου Ευλογίες αλλά και τις προς Κύριον ευχές!!!

Από βάθους καρδίας εύχομαι το 

ΑΞΙΟΣ ΑΞΙΟΣ ΑΞΙΟΣ!!!!

Τσιτσιβός Χαράλαμπος.

✍️ 𝓟𝓸𝓽𝓪𝓶𝓸𝓾𝓵𝓪 𝓶𝓪𝓲𝓽𝓼 📸 


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΞΙΟΣ ΚΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΙΕΡΕΙΣ ΤΟΝ Π. φΩΤΙΟ ΚΑΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΠΑΠΑΣΤΑΘΗ ΠΟΥ ΣΠΑΝΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ.
Π. Ι . Κ