Κυριακή 7 Ιουλίου 2024

Μιχαήλ Ανδρώνης: Ένας "αφανής τοπικός ήρωας " (ΒΊΝΤΕΟ)

 Ο λόγος για τον μπάρμπα Μιχαήλ Ανδρώνη. 

Τον πρωτεργάτη του Α.Σ.Π  ΚΕΡΑΥΝΟΥ και παλαιό Πρόεδρο της ομάδας.

Από τα γενοφάσκια του, άνθρωπος της προσφοράς και ενεργός στα τοπικά δρώμενα του χωριού μας !!!
Δεκαετίες πριν 1978 νέο παλικάρι , σήμερα ογδόντα τέσσερα βρίσκονταν αποίκο εκεί στον χώρο που έδωσε όλο του το είναι, που έχτισε με ψυχή μια ομάδα που έως σήμερα ... είναι το ιστορικό τρόπαιο του χωριού μας!!!!
Μπάρμπα Μιχάλης Ανδρώνης, ένας άνθρωπος που ο δρόμος στο διάβα της ζωής του,δεν ήτανε στρωμένος με ροδοπέταλα.... Οι δοκιμασίες της ζωής δεν το έσπασαν, οι συγκυρίες και οι ασθένειες δεν λύγισαν το σώμα του.
Στέκει εκεί, όρθιος... αγέρωχος κοιτόντας μπροστά...!!! Απολαμβάνει και ζεί την κάθε στιγμή ,με αισιοδοξία και ελπίδα και μας μιλά γι'αυτό που χρόνια ολάκερα ξέρει καλά να διαβάζει... 
Να διαβάζει το  φίλμ του αγώνα !!!

Ένα παράδειγμα μίμησης,για μας τούς νεότερους.... γιατί λίγοι σαν τον μπάρμπα Μιχάλη, έδωσαν  σε αυτόν τον τόπο και δεν πήραν τίποτα ... 
γιατί γνωρίζαν καλά τι σημαίνει αυτό που σήμερα εκλείπει...
και ποιο είναι αυτό???

Η ανιδιοτελής προσφορά !!!!

Να υπογραμμίσω ότι το 2015 , ο τότε πρόεδροι του πολιτιστικού συλλόγου Ποταμούλας Μιχαήλ Μακρυπούλιας και του Αθλητικού συλλόγου Δημήτρης Ανδρώνης,τίμησαν τον Μπάρμπα Μιχάλη για την προσφορά του...με τιμητική πλακέτα!!!

Στο βίντεο που ακολουθεί,ο μπάρμπα Μιχάλης, μιλάει για το τότε και το σήμερα για την ζωή στο χωριό,για την δημιουργία της ομάδας και δεν κρύβει την λύπη του, που πλέον ο "Κεραυνός" έσβησε και το γήπεδο έχει πια γίνει ερείπιο.... Κάνοντας έκκληση στους αρμόδιους και όσους αγαπούν τον Σύλλογο,να δημιουργήσουν ξανά την ομάδα και να κάνουν λειτουργικό και πάλι τον κατεστραμμένο γήπεδο.

Δείτε το βίντεο του Potamoulanews 




1 σχόλιο:

  1. Ο νεοϊδρυθείς σύλλογος του χωριού μας, αξίζει κατά καιρούς να τιμά με λιτές εκδηλώσεις πρόσωπα του χωριού μας, μεταξύ των οποίων καί τον μπάρμπα Μιχάλη,τον οποίο ευχαριστούμε για την καθοριστική του προσφορά στα αθλητικά του χωριού μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή