Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024

ΕΠΣ : Πρώτος αγώνας του Κεραυνού Ποταμούλας με την Μεδεών Κατούνας στο γήπεδο Κατούνας. Δείτε την πρώτη αγωνιστική σε όλες τις κατηγορίες


Ενισχυμένος και έτοιμος να επανέλθει στα γήπεδα στη Γ' Κατηγορία της ΕΠΣΝΑ εμφανίζεται ο Κεραυνός Ποταμούλας.
 Η πρώτη αγωνιστική ξεκινά με την Μεδεών Κατούνας 1949 – Κεραυνός Ποταμούλας 1978 στο γήπεδο της Κατούνας.

 

Αναρτήθηκε από την ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας, η προκήρυξη των πρωταθλημάτων όλων των κατηγοριών.

Σύμφωνα με την προκήρυξη, στην Α ΕΠΣΑ μετέχουν 10 ομάδες, στην Β ΕΠΣΑ 21 ομάδες σε δύο ομίλους και στην Γ ΕΠΣΑ 13 ομάδες σε έναν όμιλο.

 Πραγματοποιήθηκε σήμερα σε αίθουσα του ξενοδοχείου “Θεοξένια” στο λιμάνι Μεσολογγίου, η κλήρωση όλων των πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας καθώς και του Κυπέλλου για την αγωνιστική περίοδο 2024-2025.

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024

Δημοτικό Σχολείο Ποταμούλας:Καλή Σχολική χρονιά με αγιασμό και ευχές! (Φωτό)

 


Χτύπησε το κουδούνι και φέτος για τα παιδιά του δημοτικού και του νηπιαγωγείου Ποταμούλας. Που απαρτίζεται από 24 μαθητές στο Δημοτικό και 4 παιδάκια στο νηπιαγωγείο.

Με χαμόγελα και ενθουσιασμό έγινε ο καθιερωμένος αγιασμός στον αύλειο χώρο του σχολείου, ξεκινώντας έτσι επίσημα το νέο σχολικό έτος 2024-2025 στο Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Ποταμούλας.

Τον αγιασμό τέλεσε ο εφημέριος του χωριού μας π. Ευστάθιος Τσιτσιβός,ο οποίος μοίρασε εικόνες για ευλογία στα μικρά παιδιά, ενώ τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιπρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Ποταμούλας Ελένη Τσούνη  που εκπροσώπησε τον πρόεδρο Δημήτρη Ανδρώνη και ο πρόεδρος Κώστας Αναγνωστόπουλος εκπροσωπώντας τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ποταμούλας και η Πρόεδρος του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Ξένια Καπελάκη.


Στο τέλος , ευχήθηκαν όλοι καλή σχολική χρονιά με υγεία και δύναμη επισημαίνοντας ότι θα είναι δίπλα στους δασκάλους του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού και φυσικά στους 28 μαθητές, σε ότι και αν χρειαστούν.

Μια όμορφη πρωτοβουλία πήρε το Δ.Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποταμούλας, προσφέροντας στους μαθητές του νηπιαγωγείου και  του Δημοτικού, γραφική ύλη.

Οι δάσκαλοι της φετινής χρονιάς, είναι ο Βασίλης Πολίτης,η Νίκη Σαράκη και στο Νηπιαγωγείο η Βάσω Αϋφαντή.Για το ολοήμερο ο δάσκαλος Βασίλης Μαυραγάνης.

Οι γονείς ,ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων και το potamoulanews εύχεται σε όλους καλή σχολική χρονιά.


Ευχαριστούμε το μέλος του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων για τις φωτογραφίες και τις πληροφορίες πους μας έδωσε!

Δείτε τις φωτό:

email :potamoulanews@gmail.com.

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024

Ποταμούλα :Με επιτυχία αναβίωσε φέτος το πανηγύρι στον "Κελανίτη" (φωτό - βίντεο)

 


Στο παρελθόν μας ταξίδεψε η πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποταμούλας ανήμερα της εορτής της Γεννήσεως της Θεοτόκου ,οργανώνοντας την αναβίωση τού ημερήσιου πανηγυριού,στα βαθύσκιωτα πλατάνια στον Κελανίτη.

Δεκαετίες πέρασαν περίπου από το τελευταίο πανηγύρι στον χώρο εκείνο , δίπλα από το ποτάμι, όπου γινόταν μετά το πέρας της θείας λειτουργίας  και τον χορό ξεκινούσε ο τότε εφημέριος του χωριού μας μακαριστός π.Δημήτριος Ιωακείμ.

Μικροί, μεγάλοι, Ποταμιώτες αλλά και κάτοικοι των γύρω χωριών έβρισκαν καταφύγιο στο ημερήσιο πανηγύρι της περιοχής και όλοι αντάμα καθόντουσαν να πιούν και να γλεντήσουν.

Σήμερα , μια αναβίωση πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή πλήθους κόσμου, που χόρεψε και διασκέδασε με πολύ κέφι.

Μια αναβίωση,που συγκίνησε τους μεγαλύτερους και δίδαξε τους νεότερους. 

Με συμμετοχή των κατοίκων των γύρω περιοχών,του συνοικισμού αλλά και από το χωριό, περαστικοί σταματούσαν καθώς άκουγαν την δημοτική ορχήστρα να παίζει. Ένα πανυγήρι αντάμωμα , που έφερε συγχωριανούς μας από την Αμερική και την Αθήνα και άλλες πόλεις...

Η ψυχή όλης αυτής της εκδήλωσης,το Δ.Σ του πολιτιστικού Συλλόγου....Τα νέα παιδιά με όνειρα και διάθεση, μαζί με την εμπειρία του προέδρου Κώστα Αναγνωστόπουλου πέτυχαν μια άρτια διοργάνωση.

Το παρών έδωσε και η τοπική Αυτοδιοίκηση,με τους: πρόεδρο της Κοινότητας Δημήτρη Ανδρώνη,τον Δημοτικό Σύμβουλο Αγρινίου Κώστα Σαράκη ,τον Δημοτικό Σύμβουλο Παρακαμπυλίων Κωνσταντίνο Βραχωρίτη και τον πρόεδρο της Κοινότητας Αγίου Βλασίου Παναγιώτη Πολυχρόνη.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος, αφού έκανε αναφορά στην αναβίωση του πανηγυριού ευχαρίστησε όσους βοήθησαν και συνέδραμαν με χορηγίες,με προσωπική εργασία και προσφορές στην εκδήλωση, έκλεισε ευχαριστώντας όλους τους παρευρισκόμενους. (Βλέπε βίντεο).

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το γλέντι κράτησε μέχρι τις απογευματινές ώρες.Ακόμη όπως θα δείτε και στο βίντεο, όταν τα ηχητικά έπαθαν βλάβη ,τα νεαρά παιδιά της ορχήστρας έπαιξαν χωρίς την βοήθεια των ηχείων με περίσσια όρεξη και κέφι και το γλέντι συνεχίστηκε.

Χρόνια πολλά Ποταμιώτες, χρόνια πολλά στον Κελανίτη μας!

Και του χρόνου με υγεία, καλή αντάμωση και πάλι.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:

Ποταμούλα:Με πάνδημη συμμετοχή η εορτή της Γεννήσεως της Θεοτόκου στον συνοικισμό Κελανίτη. (Φωτό -Βίντεο)

 

Πανηγυρικά εορτάστηκε σήμερα ο ναός  Γενέθλιον της Θεοτόκου στον συνοικισμό Κελανίτης Ποταμούλας,με πρωτόγνωρη προσέλευση πιστών απο το χωριό μας αλλά και από άλλες περιοχές,που προσήλθαν με ευλάβεια να ανάψουν ένα κερί στη χάρη της Παναγίας.

Την πανηγυρική θεία λειτουργία  τέλεσε ο εφημέριος μας πατήρ Ευστάθιος . Τον θείο λόγο κήρυξε ο Θεολόγος  κ.Χρήστος Μάλαινος.
Στο αναλόγιο έψαλαν  ο κ.Χρήστος Μάλαινος ,ο Γιώργος Σοφρώνης ,ο Θανάσης Κονδύλης και ο Γιώργος Χρυσαυγής.
Παρέστησαν και οι τοπικοί φορείς ,ο πρόεδρος της κοινότητας Ποταμούλας Δημήτρης Ανδρώνης και οι Δημοτικοί σύμβουλοι  Παρακαμπυλίων Κωνσταντίνος Βραχωρίτης και Αγρινίου Κώστας Σαράκης.
Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποταμούλας Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος .

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας έγινε η λιτάνευση της ιεράς εικόνας  πέριξ του Ιερού Ναού.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο .


Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024

Ποταμούλα:Γιορτάζει ο συνοικισμός Κελανίτης... (φωτό)

Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Γενέσιον της Θεοτόκου στον Συνοικισμό Κελανίτης.
Το απόγευμα του Σαββάτου τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός και την Κυριακή  8 Σεπτεμβρίου και ώρα 7 :00 θα ξεκινήσει ο Όρθρος και η πανηγυρική θεία λειτουργία μετά αρτοκλασίας.
Μετά θα ακολουθήσει εκδήλωση με ζωντανή ορχήστρα ,που διοργανώνει ο πολιτιστικός Σύλλογος Ποταμούλας.

Δείτε φωτογραφίες από τον εσπερινό, που μας έστειλε η φίλη μας Ελένη Γκέκα:










Χρόνια πολλά και ευλογημένα!

«Σανίδα σωτηρίας» την τελευταία στιγμή για τον Κεραυνό Ποταμούλας

ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΠΟΤΑΜΟΥΛΑΣ:Τα χαμόγελα φαίνεται πως θα επιστρέψουν στο χωριό μας και αυτό, διότι σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του potamoulanews, βρέθηκε ο άνθρωπος που  ενδιαφέρεται και μάλιστα «ζεστά» να αναλάβει τον Αθλητικό Σύλλογο  και την τύχη του «Ιστορικής ομάδας» του  Κεραυνού.

Μια ομάδα που άντεξε στον χρόνο, ένας Αθλητικός Σύλλογος με μακραίωνη ιστορία, σε ένα μικρό χωριό της Ποταμούλας όπου δεν υπήρχαν έσοδα, δεν υπήρχαν μεγάλες χορηγίες,δεν υπήρχαν πλούσιοι πρόεδροι, παρά μόνο υπήρχαν εραστές της μπάλας και του γνήσιου ποδοσφαίρου. Ένας σύλλογος που  στηρίζονταν αποκλειστικά στο μεράκι κάποιων ανθρώπων που έκαναν τους παράγοντες, τον φροντιστή, που έπλεναν τα ρούχα, φουσκώναν τις μπάλες και κάναν τις γραμμές στα γήπεδα. Οι ίδιοι άνθρωποι ασχολούνται πολλά χρόνια, κουράστηκαν, άλλοι μεγάλωσαν σε ηλικία, άλλοι βαρέθηκαν και τα παράτησαν. Δεν είναι τόσο εύκολο σήμερα να συντηρηθεί μια ομάδα, αλλά δύσκολα όμως εγκαταλείπεις και  αφήνεις αυτό το κύτταρο πολιτισμού να σβήσει απρόσμενα.

Η Ομάδας του ΚΕΡΑΥΝΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥΛΑΣ βρίσκεται συνεχόμενα στα ερασιτεχνικά γήπεδα του Νομού Αιτωλοακαρνανίας απ το 1978 ως και το 2022, έτσι την δεδομένη στιγμή, η ελπίδα σωτηρίας αυτής της ομάδας τελικά αποτελεί πραγματικότητα και δίνει μια ανέλπιστη χαρά τόσο για τους ανθρώπους που αγαπούν τον σύλλογο, όσο και για αυτούς που με τόσους κόπους κατάφεραν να τον ιδρύσουν πριν απο 46 Χρόνια.

Προκειμένου να μην κλείσει το βιβλίο της τοπικής μας Ιστορίας , ως σανίδα σωτηρίας αναλαμβάνει τον προεδρικό θώκο ένας νέος άνθρωπος, οικογενειάρχης και πετυχημένος επιχειρηματίας, ενεργός στην τοπική αυτοδιοίκηση που με αγάπη και ζήλο αναλαμβάνει τα ηνία του Αθλητικού Συλλόγου γνωρίζοντας ότι έχει δίπλα του φίλους.Ανθρώπους που αγαπάνε την ομάδα,είναι φιλόδοξοι,πετυχημένοι και ικανοί όλοι μαζί να χτίσουν τις βάσεις για ένα ακόμα καλύτερο μέλλον για την ομάδα μας.

Πλέον, όμως τα όποια εμπόδια ξεπεράστηκαν και όλα δείχνουν πως ο «ΚΕΡΑΥΝΟΣ» βαδίζει σε μια νέα εποχή, που ευχή όλων μας στην Ποταμούλα και στην Δημοτική ενότητα των Παρακαμπυλίων είναι να επιστρέψει το καμάρι της, εκεί που ανήκει, στον αγωνιστικό χώρο και στο γήπεδο της!



Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024

Ομάδα γουρουνοκυνηγών(μεταξύ αυτών και ο συγχωριανός μας) προσέφεραν 40 κιλά κρέας αγριογούρουνου στα συσσίτια του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίο

Ομάδα γουρουνοκυνηγών της περιοχής Αγίου Βλασίου και συγκεκριμένα οι κ. Βλαχογιάννης Αθανάσιος, Σβόλης Δημήτριος και Πλυταριάς Νεκτάριος, προσέφεραν 40 κιλά κρέας αγριογούρουνου στα συσσίτια του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου όπου πρωτοστατεί ο ιερέας Κωνσταντίνος Καντάνης, τα οποία θα διανεμηθούν σε άπορους συμπολίτες μας.


Πρόκειται για μια εθελοντική και ανιδιοτελή κοινωνική προσφορά των ανωτέρω κυνηγών-μελών του 1ου Κ.Σ. Αγρινίου, η οποία είναι άξια πολλών συγχαρητηρίων.

Ο 1ος Κ. Σ. Αγρινίου έχοντας επίγνωση της κοινωνικής διάστασης της αποστολής του, επιβραβεύει τέτοιου είδους ενέργειες και θα στηρίξει έμπρακτα κάθε προσπάθεια η οποία κινείται προς την κατεύθυνση αυτή.

https://www.agriniosite.gr

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024

Πολιτιστικός Σύλλογος Ποταμούλας: Αντάμωμα στον συνοικισμό Κελανίτης.



Ο πολιτιστικός εξωραϊστικός σύλλογος Ποταμούλας σας προσκαλεί σε ένα αξέχαστο αντάμωμα στον Κελανίτη.
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ !!!

Ο πρόεδρος και το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποταμούλας «ο Άγιος Γεώργιος» σας προσκαλεί στο ημερήσιο ΑΝΤΑΜΩΜΑ-Πανηγύρι  που θα πραγματοποιηθεί την
  ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 
στον χώρο με τα βαθύσκιωτα πλατάνια ,κάτω από τον πανηγυρίζοντα ιερό Ναό "Γενέσιον της Θεοτόκου",επί της Εθνικής οδού. 

 Ώρα έναρξης μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας . 

Σας περιμένουμε να ανταμώσουμε, να χορέψουμε και να διασκεδάσουμε , αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του Συλλόγου.



 Ο ιερός Ναός της Γεννήσεως της Θεοτόκου,στον συνοικισμό "Κελανίτης" Ποταμούλας.

Τρίτη 27 Αυγούστου 2024

Οι πρώτοι νέοι πού έπαιξαν στην ομάδα τού ΚΕΡΑΥΝΟΥ πριν από 40 Χρόνια- ανάγκη να παραμείνει ζωντανό αυτό το κομμάτι της ιστορίας του τόπου μας.

Σε αυτές τις δύσκολες εποχές, είναι μεγάλη ανάγκη να συνεχίσει, κάτι που χτίστηκε με τόσο κόπο και ταυτόχρονα αποτελεί ζωντανό κομμάτι της ιστορίας του τόπου μας.



Αναδημοσιεύουμε φωτογραφίες πού μας γυρίζουν 46 χρόνια πίσω,στην δεκαετία του '70 και συγκεκριμένα το έτος 1977-78  κατά την ίδρυση του Α.Σ.Π ΚΕΡΑΥΝΌΣ Ποταμούλας.

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2024

Ποταμούλα: πλήρης ημερών έφυγε η συγχωριανή μας Γεωργία Τσιούνη

Πλήρης ημερών έφυγε από την ζωή η κ.ΓΕΩΡΓΙΑ

Χήρα ΣΠΥΡΙΔΩΝ

ΤΣΙΟΥΝΗ

ΕΤΩΝ 94

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί το  ΣΑΒΒΑΤΟ

24/8/2024 στον Ιερό Ναό ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΠΟΤΑΜΟΥΛΑΣ και ώρα 6:00 μμ.

Παρακαλούνται οι Συγγενείς & Φίλοι να

συνοδεύσουν την εκφορά της.

Η Σορός θα βρίσκεται στον Ιερό Ναό από ώρα 5:30 μμ.

ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ

ΤΑ ΔΙΣΕΓΓΟΝΑ

ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ 

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2024

Η εικόνα τής Παναγίας Προυσιώτισσας στην Ποταμούλα (1948 – 1950 φωτό)

Πρωτοπρεσβυτέρου -Θεολόγου Ευστρατίου Ε. Τσιτσιβού, 
(Προϊσταμένου Ιερού Ναού Αγ. Γεωργίου Ρίου Πατρών)

  Όπως έχουμε ακούσει από τους παλαιοτέρους, η θαυματουργική εικόνα της Παναγίας της Προυσιωτίσσης, για κάποιο χρονικό διάστημα μεταφέρθηκε από την Ιερά Μονή Προυσσού στο χωριό Ποταμούλα, λόγω του ανταρτοπόλεμου. Αρχικά για 52 ημέρες, το έτος 1948 (1η Οκτωβρίου 1948 – 21 Νοεμβρίου 1948) και κατόπιν για 10 μήνες (30 Ιουνίου 1949 – 30 Απριλίου 1950).  
Λεπτομέρειες για το γεγονός αυτό, αντλήσαμε από το βιβλίο 
«ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΠΡΟΥΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΝ ΑΥΤΗ ΘΑΥΜΑ-ΤΟΥΡΓΟΥ ΕΙΚΟΝΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΠΡΟΥΣΙΩΤΙΣΣΗΣ»,
 Γρηγορίου Ι. Νταβαρίνου, γυμνασιάρχου & Ανδρέου Δ. Τσαπέρα, δημοδιδασκάλου, ΑΘΗΝΑΙ 1957. Γράφει λοιπόν το ανωτέρω βιβλίο τα εξής:
 « Ενώ εφαίνετο ότι έβαινεν η Μονή προς ανόρθωσιν και λύσιν των ζωτικών προβλημάτων της στεγάσεως και διατροφής, νέα περιπέτεια μεταπολεμική εμφανισθείσα ως λαίλαψ ανέκοψε τον ρυθμόν της ανοικοδομήσεως.
  Το επίσημον κράτος απησχολημένον με την παγίωσιν της ασφαλείας ηναγκάσθη να επιτρέψει την εκκένωσιν του Προυσού και περιχώρων εκ του πληθυσμού. 
Η θαυματουργός εικών της Προυσιωτίσσης και τα άλλα αξιόλογα κειμήλια μεταφέρθησαν την 1ην Οκτωβρίου του 1948 εις τηνΠοταμούλαν, χωρίον απέχον από το Αγρίνιον μιαν περίπου ώραν με αυτοκίνητον και ετοποθετήθη εις τον Ιερόν Ναόν του Αγίου Γεωργίου. Εκ της Ιεράς Μονής μέχρι Προστοβάς η αγία εικών μεταφέρθη επί θρόνου βασταζομένου επί ώμων ευσεβών κατοίκων, εναλλασομένων εν μέσω ιεράς πομπής κλήρου και λαού.
(Η εικόνα της Παναγίας Προυσιωτίσσης, τοποθετήθει για την μεταφορά της στην καρότσα ενός επανδρωμένου φορτηγού. Ιδιοκτήτης του μεταφορικού αυτού μέσου ήταν ο κ. Γεώργιος Κ. Ανδρώνης. )

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2024

Αυλακές: Το όμορφο εκκλησάκι της Παναγίας της Προυσιώτισας μέσα σε ένα ειδυλλιακό τοπίο (Βίντεο)

 

Το βίντεο του αγαπητού φίλου και συγχωριανού μας Νίκου Αναγνωστόπουλου μας ταξιδεύει σε ένα ειδυλλιακό τοπίο όπου η φύση ανθίζει. Το γαλάζιο του ουρανού και της λίμνης συναντά τις πολύχρωμες αποχρώσεις ενός υπέροχου και μοναδικού φυσικού κάλλους.

Το όμορφο αυτό εκκλησάκι βρίσκεται μόλις λίγα λεπτά μετά το χωριό της Ποταμούλας στην περιοχή Αυλακές.Η Παναγία η Προυσιώτισσα γιορτάζει στις 23 Αυγούστου, ημέρα απόδοσης της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Πρόκειται για την Ανάληψή της στους ουρανούς και τη προσφορά της Τίμιας Ζώνης της στον Απόστολο Θωμά.






Πολιτιστική πανδαισία στην Ποταμούλα- Χορευτές από 2 χώρες από το διεθνές φεστιβάλ παραδοσιακών χορών.

 Ο Δήμος Αγρινίου διοργανώνει το Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών που ξεκινά την Τετάρτη 21 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 25 Αυγούστου.

Το Αγρίνιο θα φιλοξενήσει Ελληνικά και ξένα συγκροτήματα σε μία πολύχρωμη παρέλαση πολιτισμών και παραδόσεων, χτίζοντας γέφυρες επικοινωνίας με άλλους λαούς.


Παρασκευή 23 Αυγούστου και Ώρα 9.00 μ.μ. Κοινότητα Ποταμούλας,στην πλατεία του χωριού μας!

Παράσταση από τα Χορευτικά της Σερβίας και της Ιταλίας  και το παιδικό χορευτικό τμήμα του χωριού μας!

Πηγή: https://sinidisi.gr/politistiki-pandaisia-sto-agrinio-choreytes-apo-10-chores-sto-diethnes-festival-paradosiakon-choron/

Σάββατο 17 Αυγούστου 2024

Ποταμούλα: Ξεφάντωμα μέχρι πρωίας,στο πανηγύρι του χωριού μας! (Φωτό)

 Στο πανηγύρι της Ποταμούλας, πλήθος κόσμου βρέθηκε και διασκέδασε μέχρι πρωίας. 


Ένα αντάμωμα  Ποταμιωτών , αλλά και κατοίκων της ευρύτερης περιοχής,με τον πρόεδρο του χωριού μας  Δημήτριο Ανδρώνη η ψυχή αυτής της επιτυχημένης διοργάνωσης, πλαισιωμένος από το διοικητικό συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποταμούλας.

Τίμησαν με την παρουσία τους ,η Βουλευτής Χριστίνα Σταρακά,ο Αντιδήμαρχος Βασίλης Φωτάκης,ο Δημοτικός σύμβουλος Παρακαμπυλίων Κωνσταντίνος Βραχωρίτης  και άλλοι,τοπική πρόεδροι των κοινοτήτων, φορείς πολιτιστικών συλλόγων και πλήθος κόσμου  έδωσαν το μύνημα τής ενότητας καί ομόνοιας που χαρακτηρίζει το πανυγήρι του Αυγούστου,που έγινε πλέον θεσμός.

Όπως αναφέρει και ο τοπικός πρόεδρος Ποταμούλας Δημήτρης Ανδρώνης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:

"Απόψε όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Ποταμουλα σε ένα πανηγυρι που θά μας μείνει αξέχαστο!".

Δείτε φωτογραφίες από το μεγάλο πανηγύρι της Ποταμούλας, που αλιεύσαμε :



Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024

Ποταμούλα:Πλήρης ημερών απεβίωσε ο Θεόδωρος Τσαρούχης.

 Σε ηλικία 93 ετών εκοιμήθη ο συγχωριανός μας Θεόδωρος Τσαρούχης.

φωτό αρχείου μας.

Γεννηθείς το 1931 έφυγε από κοντά μας χθες,ένας από τούς γηραιότερους που έζησαν για δεκαετίες στο χωριό μας.

Ο Θεόδωρος Τσαρούχης, γεννήθηκε  στην Αράχωβα Ναυπακτίας, αλλά επιστρέφοντας από την μακρινή Αυστραλία έζησε για το υπόλοιπο της ζωής του ,στην Ποταμούλα.

Μια φιγούρα, που θυμούνται οι περισσότεροι, καθώς η φωτογραφική μηχανή του ,τον καθιέρωσε ως φωτογράφο του χωριού.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί σήμερα Παρασκευή στις 18:30 στον Ιερό Ναό Αγ.Γεωργίου Ποταμούλας.

Η σωρός θα βρίσκεται από τις 18:00 στον ναό.

Αιωνία τού η μνήμη.