Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021

Ποταμούλα Αγρινίου: Άτυπη και Λιτή .... όλο συγκίνηση η κατάθεση Στεφάνων!!


 


Ξημέρωσε και φέτος η Άγια μέρα, που κάνει τα στήθη μας να φουσκώνουν από περηφάνια και τις ψυχές μας να ευγνωμονούν το Θεό που μας έκανε χριστιανούς και Έλληνες. Διπλή γιορτή γιορτάζει σήμερα η πατρίδα μας. Θρησκευτική και Εθνική.Μια γιορτή που καλούμαστε να εορτάσουμε απ'τά ταμπούρια μας ,με υπακοή στον περιορισμό της πανδημίας, ελεύθεροι πολιορκημένοι στα μπαλκόνια μας .... χωρίς εκκλησιά , χωρίς εθνική δοξολογία και παρέλαση.

Ας ζήσουμε με εθνική υπερηφάνεια την σημερινή ημέρα...
Μην δειλιάσει κανείς,μη κιοτέψει.... όσο και αν δεν μπορείς να γίνεις μέτοχος της θείας ευχαριστίας , μπορείς και γίνε κοινωνός της πίστεως που πηγάζει μέσα από τα σπλάχνα σου... όπως και ο κάθε χτύπος της καρδιάς 💟 σου κραυγάζει με στεντόρεια φωνή ΖΗΤΩ.

Ο Ρωγών Ιωσήφ μεταλαμβάνει με πίστη και δέος (βλέπε πίνακα) τούς αγωνιστές , οπλαρχηγούς της Επανάστασης,
της ιεράς πόλεως του Μεσολογγίου.
Τότε μεταλάμβαναν το αίμα του κυρίου και αντλούσαν πνευματική δύναμη για να  θυσιάσουν το αίμα τους για την πατρίδα... μιας πατρίδας που για χάρη τους  ζούμε σήμερα Λεύτεροι..
Ημέρα εθνικής περηφάνιας...ας μεταλάβουμε όλοι από το αίμα που χύθηκε και πότισε τα τιμημένα χώματα της πατρίδος μας 🇬🇷...ας γίνουμε μέτοχοι σε αυτή την ιερή Εθνική μυσταγωγία !!!!!!


Όπως και σήμερα στο χωριό μας στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου έγινε,  άτυπη τελετή κατάθεσης Στεφάνων με τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα τελέστηκε τρισάγιο στο μνημείο των ηρώων. Ελάχιστος φόρος τιμής για την επέτειο 200 ετών από την Εθνική παλιγγενεσία. Ο Πρόεδρος Τ.Κ Ποταμούλας Δημήτρης Ανδρώνης και ο Δημοτικός σύμβουλος Παρακαμπυλίων Κώστας Σοφρώνης και οι μικροί με φορεσιές που έδωσαν χρώμα και έννοια στην σημερινή εθνική εορτή κατέθεσαν Στεφάνι.

Χρόνια πολλά σε όλους.... ΖΉΤΩ Η ΕΛΛΑΣ 🇬🇷

ΖΗΤΩ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΖΗΤΩ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ,

ΖΗΤΩ Σ΄ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΝΕ ΜΕ ΑΙΜΑ, ΙΣΤΟΡΙΑ ! 

🇬🇷 ✍️ 𝓟𝓸𝓽𝓪𝓶𝓸𝓾𝓵𝓪 𝓶𝓪𝓲𝓽𝓼 📸 

Χρόνια πολλά ΕΛΛΑΔΑ Χρόνια πολλά Έλληνες!!!






Δεν υπάρχουν σχόλια: