Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020

Αύριο το μνημόσυνο της μακαριστής πρεσβυτέρας Πηνελόπης Ιωακείμ

Τελείται αύριο το 40ήμερο μνημόσυνο της  μακαριστής πρεσβυτέρας Πηνελόπης Ιωακείμ και του αειμνήστου π. Δημητρίου.
Η πρεσβυτέρα έφυγε πλήρης ημερών από τον μάταιο τούτο κόσμο, από τα γήινα στα ουράνια!!!
Υπόδειγμα γυναίκας, συζύγου, μητέρας ... πρεσβυτέρα που αξίως στάθηκε στο πλευρό του μακαριστού πατήρ Δημητρίου .
Ο π. Δημήτριος όσο του επέτρεπαν οι δυνάμεις του παρίστατο ως συλλειτουργός στον Άγιο Γεώργιο και στα εξωκκλήσια του χωριού, ενώ η πρεσβυτέρα λίγα χρόνια πριν την κοίμηση της όρθρου βαθέως τις Κυριακές και εορτές, ήταν στο Ναό.

Οι φωτογραφίες από το αρχείο μου, είναι από την τελευταία φορά στον ναό στην ακολουθία των  χαιρετισμών.

 Ένα μικρό αφιέρωμα στον Παπαδημήτρη Ιωακείμ.

Ήταν Πέμπτη 21 Ιουλίου το 2005, όταν ο παπά Ιωακείμ (πρωτοπρεβύτερος) έφυγε από κοντά μας.Κοιμήθηκε σε ηλικία 91 ετών ο συνταξιούχος Ιερέας Δημήτριος Ιωακείμ, πρ. Εφημέριος Ποταμούλας.

Ο π. Δημήτριος γεννήθηκε στην Ποταμούλα το 1914, νυμφεύθηκε την Πηνελόπη Κωτούλα, με την οποία απέκτησαν τρία παιδιά, τον Αθανάσιο, την Βασιλική και την Χριστίνα.


Χειροτονήθηκε Διάκονος την 27η Νοεμβρίου 1941 και Πρεσβύτερος την επομένη, από τον τότε Μητροπολίτη Ναυπακτίας και Ευρυτανίας κυρό Γερμανό, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ναυπάκτου. Συνταξιοδοτήθηκε την 1η Νοεμβρίου του 1993, μετά από 52 έτη ιερατικής υπηρεσίας στην ίδια Ενορία.

Η κηδεία έγινε πάνδημη στην Ποταμούλα Αγίου Βλασίου, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Ιεροθέου. Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην προσφορά, την προσωπικότητα και τα χαρίσματα του σεβάσμιου Λευΐτη.

Ο π. Δημήτριος  κατά την διάρκεια του ετησίου Ιερατικού Συνεδρίου, είχε μεταφέρει στους αδελφούς του Ιερείς την πείρα του για διάφορα ποιμαντικά ζητήματα. 
Ευχόμαστε ο Θεός να τον αναπαύση και να τον αξιώση και της παραστάσεως στο ουράνιο θυσιαστήριό Του.


Δεν υπάρχουν σχόλια: