Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020

Μάνα ...η γιορτή της!!!

Σήμερα μια ορθόδοξη γιορτή, άρρηκτα συνδεδεμένη με το ιερό πρόσωπο της #μανας....
#μανα ..... Η πιο γλυκιά, η πιο τρυφερή λέξη σε κάθε γλώσσα του κόσμου.Και σήμερα έχει τη γιορτή της. Δύο λέξεις με ένα νόημα και κοινή αφετηρία....
"ΜΑΝΑ και ΘΥΣΙΑ".
Σε κάθε μονοπάτι της ζωής που ο καθένας μας πορεύεται, θα έρθει η στιγμή που θα αναζητήσει , εγώ η εσύ  την μάνα του...σαν μικρό παιδί και θα προσ' τρέξει στην αγκαλιά της , με χαρά,με φόβο κ με θλίψη ακόμη!!!
Όταν τα  λόγια είναι φτωχά και αδυνατούν να περιγράψουν όσα η καρδιά θέλει να πει για την #μανα , τότε αφήνουμε να τη σιωπή να μιλήσει με τον δικό της τρόπο. Είτε μ'ένα χαμόγελο στα χείλη μας,ίσως και μ'ένα δάκρυ συγκίνησης, αυτά μπορούν να μιλήσουν περισσότερο από μία μακροσκελή δημοσίευση....!!!
#potamoula_maits

Ας διαβάσει όποιος θέλει , πώς καθιερώθηκε η ορθόδοξη αυτή εορτή!!!!
Στο πρόσωπο της μητέρας του Θεού και των ανθρώπων, η Εκκλησία μας πριν από ακριβώς 90 χρόνια, αναγνώρισε το πρόσωπο όλων των μητέρων και θέσπισε την σημερινή μεγάλη εορτή, ως και εορτή της μητέρας.

Αυτήν την ημέρα από το 1929 έχει καθιερώσει η Ελληνορθόδοξη Παράδοσή μας, σαν σημείο αναφοράς για την Ελληνίδα Ορθόδοξη Μητέρα τιμώντας τους κόπους, τις θυσίες και την ανεκτίμητη προσφορά της στην οικογένεια και την κοινωνία μας.

Τότε, η γιορτή της Μητέρας, είχε καθιερωθεί επίσημα να εορτάζεται στις 2 Φεβρουαρίου, ημέρα της Υπαπαντής του Σωτήρος Χριστού ημέρα προσφοράς στο Θεό, του Τεσσαρακονθήμερου Χριστού, από την Αγία Μητέρα Του, την Παναγία.

Ήταν απόλυτα δικαιολογημένη η επιλογή της ημέρας αυτής ως ημερομηνία γιορτής της Μάνας, καθότι η Παναγία μας είναι η κατά χάριν Μητέρα όλων των χριστιανών, αφού ο Χριστός είναι ο κατά χάριν αδελφός μας και τούτο διότι προσέλαβε την ανθρώπινη φύση για να την θεώσει και να μας καταστήσει συγκληρονόμους της Βασιλείας του Θεού.

Το γεγονός και μόνο, ότι κάθε νέα Χριστιανή μητέρα, σαράντα ημέρες μετά την γέννηση του παιδιού της, το πηγαίνει στην Εκκλησία για να το προσφέρει στο Θεό και η ίδια να πάρει την ευχή, αποδεικνύει την σταθερή πεποίθηση ότι αυτή είναι η Oρθόδοξη Xριστιανική πίστη και ενέργεια.
https://www.instagram.com/p/B8EtOW9ge31/?igshid=g1dvbk92rb6m

Δεν υπάρχουν σχόλια: